Yellow Tigers walsen over machteloos Kenia en blijven foutloos op WK

  wk volleybal

  België 
  Kenia 
  25
  1
  15
  25
  2
  14
  25
  3
  11
  3
  einde
  0

  De nationale volleybalvrouwen zijn met een 2 op 2 uitstekend aan hun WK begonnen. Tegen Kenia, het kleine zusje in hun poule, werden de machtsverhoudingen gerespecteerd: de Belgen waren enkele maatjes te groot en wonnen vlot met 3-0. Dinsdag wacht een clash met toernooifavoriet Italië.

  Met een zege tegen Puerto Rico hadden de Yellow Tigers zaterdag een eerste lastige klip omzeild op het WK. Zondag wachtte tegen een Kenia een op papier haalbare tegenstander, een vlotte zege was dan ook verplicht.

   

  De Belgen begonnen uitstekend en konden in set één al snel een kloof slaan. Met gevarieerd volleybal drukten ze de Kenianen weg, een 25-15-setstand stond al snel op het bord.

   

  Aan het begin van set twee bood Kenia, het nummer 31 op de wereldranglijst, wat meer weerstand. Met springveer Chumba en aanvoerster Moim toonde het zijn offensieve power, maar halverwege de set konden de Tigers opnieuw wegsnellen: 25-14.

   

  In de derde set leken de Tigers even wat terug te zakken. Kenia kon tot 7-7 gelijke tred houden, maar daarna kwam de Belgische machine op toerental. Tegen het dominant volleybal van België had Kenia geen verhaal meer, een 25-11-setwinst gaf de Tigers nog een extra vertrouwensboost mee.

   

  Die boost zal nodig zijn, want dinsdag wacht met Italië de toernooifavoriet en de gedoodverfde groepswinnaar in groep A. De Belgen liggen met twee zeges uit twee wedstrijden voorlopig wel helemaal op schema voor de volgende ronde.

  Van Gestel: "6 op 6, dat is een droomstart"

  "We waren goed voorbereid", sprak aanvoerster Celine Van Gestel na de wedstrijd. "We wisten dat Kenia offensief sterk zou zijn, maar we hadden een plan en dat heeft uitstekend gewerkt."

   

  Van Gestel was zaterdag nog wat afwezig in het Belgische spel, vandaag kon ze wel haar stempel drukken. "Ikzelf heb vandaag mijn steentje kunnen bijdragen, maar we hebben in dit team gewoon heel veel kwaliteit."


  "We hebben nu 6 op 6, dat is een droomstart. Al maanden geleden waren we bezig met onze openingswedstrijd, omdat we wisten hoe belangrijk die zou zijn. We zijn blij dat we nu een dagje vrij hebben en vooruit kunnen werken naar de komende wedstrijden."

  Bekijk de slotfases van de 3 sets:

  Bekijk de reactie na de wedstrijd

  België - Kenia

  1. 14 uur 17. Yellow Tigers pakken ook set 3 tegen Kenia en winnen eenvoudig met 3-0.

   Yellow Tigers pakken ook set 3 tegen Kenia en winnen eenvoudig met 3-0

  2. 14 uur 16. België begint foutloos aan WK met 2 op 2. De Tigers maken het vlot af in set drie. Met een 2 op 2 doen ze wat moet en tanken ze vertrouwen voor de rest van dit WK. Dinsdag wacht de clash met toernooifavoriet Italië. .
  3. 14 uur 14.
  4. 14 uur 11. Ook Van Gestel zet nog enkele streepjes achter haar naam. De Tigers walsen nu over Kenia met topvolleybal. .
  5. 14 uur 08. Met prachtig verdedigend werk van Rampelberg wordt een rally in leven gehouden. Na enkele balwisselingen kunnen de Tigers uiteindelijk Herbots bereiken, die het heerlijke punt afmaakt. .
  6. 14 uur 07. De Tigers zijn hun dipje te boven en lopen nu vlot uit. Met zeven punten op een rij brengen ze de stand op 14-7. We kunnen de 3-0-eindstand stilaan al opschrijven. .
  7. 14 uur 03. Het is Herbots die met enkele punten de Tigers nu uit de gracht trekt. Als de machine terug in toerental komt, maakt Kenia geen kans. .
  8. 14 uur 01. Het oogt nu allemaal wat rommelig bij de Tigers. Kenia houdt voorlopig gelijke tred, "maar we moeten ons nog geen zorgen maken", zegt commentator Marc Willems. .
  9. 14 uur .
  10. 13 uur 58. Net als in set twee missen de Tigers hun start wat in set drie. De aandacht lijkt na de twee vlotte setwinsten wat te verslappen. Het is belangrijk om nu snel de rug te rechten. .
  11. 13 uur 51. Ook tweede set tegen Kenia gaat naar België met 25-14.

   Ook tweede set tegen Kenia gaat naar België met 25-14

  12. 13 uur 50. Tigers pakken ook vlot set twee. Met een goede aanval blikken de Tigers ook set twee in. Herbots is dit keer het eindstation. Voor wie er nog aan twijfelt: de Tigers gaan ook hun tweede wedstrijd op dit WK winnen. .
  13. 13 uur 46. De Braziliaanse coach van Kenia is niet tevreden met enkele scheidsrechterlijke beslissingen. Het gemekker houdt niet meteen op, de wedstrijdleiding beloont hem met een gele kaart. "Het was er stilaan over, echt storend", vinden onze commentatoren. .
  14. 13 uur 44. Van Gestel geeft haar visitekaartje af met twee aces op een rij. De receptie-hoekspeelster was gisteren minder betrokken dan we van haar gewoon zijn, vandaag drukt ze wel haar stempel. .
  15. 13 uur 39. 8-15, de kloof is gemaakt. De Tigers stomen rustig door naar een tweede setwinst. Marc Willems.
  16. 13 uur 36. Ook Herbots begint nu haar draai te vinden in deze set. De Tigers lopen zoetjesaan uit: 12-7. .
  17. 13 uur 33. Een goed block van Lemmens bezorgt de Tigers opnieuw een driepuntenkloof. Zijn de Tigers nu vertrokken in set twee? .
  18. 13 uur 31. Kenia houdt voorlopig goed stand aan het begin van set twee. Een slechte set-up van Van De Vyver levert een gratis puntje op voor de Kenianen: 5-5. .
  19. 13 uur 30.
  20. 13 uur 28. Kenia begint goed aan set twee, met een knappe diagonale plaatsbal. Het is niet de eerste keer dat de Belgen in die zone gepakt worden, een werkpuntje. .