21
3
score
0

Op het EK volleybal is onze nationale vrouwenploeg er niet in geslaagd om topland Servië punten af te snoepen. De Yellow Tigers deden goed mee tegen het gastland, maar verloren uiteindelijk na drie sets: 25-21, 25-21 en 25-21.

Met Servië kregen de Yellow Tigers de huidige Europees en wereldkampioen tegenover zich én de derde van de Olympische Spelen. Een zware klant dus voor de nationale volleybalvrouwen. Toch waren de Tigers niet naar Servië afgezakt om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden.

De Belgen deden goed mee met de Serviërs. Onder meer dankzij een sterke Marlies Janssens en Britt Herbots bleef het verschil binnen de perken. Maar tegen al dat aanvallend geweld van Servië hadden de Belgen geen antwoord klaar.

Vooral Boskovic speelde een indrukwekkende partij. De 24-jarige was zowel aan het net als aan de opslaglijn bijzonder gevaarlijk. De Tigers verloren set 1 dan ook met 25-21.

Ook in de tweede set speelde hetzelfde scenario zich af. De Belgen deden goed mee, maar op het moment dat Servië het gaspedaal indrukte, was het toch naar adem happen bij de Yellow Tigers. Ook nu won Servië de set met 25-21.

In de derde set leek de veer wat gebroken bij de Tigers. Er slopen steeds meer fouten in het spel van onze nationale volleybalvrouwen. Maar ook Servië maakte fouten, waardoor de Belgen nog niet meteen uitgeteld werden. Uiteindelijk moesten de Yellow Tigers toch de wet van de sterkste ondergaan en ging ook de derde set met 25-21 verloren.

Morgen komen de Yellow Tigers opnieuw in actie. Om 17 u nemen ze het op tegen Rusland, alweer een taaie klant. Ook die wedstrijd kan je live bekijken bij Sporza, op tv beginnen we op Eén, vanaf 18 u doen we voort op Canvas. De tv-uitzending wordt vanzelfsprekend ook gestreamd.

Coach Vande Broek: "Heel sterke partij gespeeld tegen een heel sterk land"

"Het resultaat was niet belangrijk, maar de match was wel belangrijk", blikt coach Gert Vande Broek nog eens terug op de verloren partij tegen Servië. "Het was absoluut geen oefenmatch. Ik verlaat de zaal met een goed gevoel."

"We hebben een heel sterke partij gespeeld tegen een heel sterke ploeg. Elke set spelen we goed mee en gaan we zelfs tot 20 punten. Aanvallend en spelverdelend waren we sterk, maar er was misschien iets te weinig opslagdruk om aanspraak te maken op een set."

"We serveerden iets te zwak. Dat ritme hebben we nog niet echt. Maar dat werd in de loop van de wedstrijd wel beter. Laat ons hopen dat we dat kunnen meepakken naar de volgende wedstrijden en dan ga ik met een heel goed gevoel naar huis. Die mindere opslag werd meteen afgestraft door Servië en hun goede tempoballen. Daar konden we fysiek niet aan."

"Servië is de  beste ploeg van de wereld, maar ook de sympathiekste. Het is een zeer bescheiden ploeg. Er hangt al jaren een ongelofelijk goede dynamiek in die ploeg. Ik heb bijzonder veel respect voor die speelsters op het veld, maar ook naast het veld."

"Je voelt wel dat er rond onze ploeg een perceptie hangt dat we een vechtersploeg zijn, die heel goed aan elkaar hangt en die er blijft voor gaan tot het laatste punt. Dat hebben we vandaag ook gedaan. En dat weet de tegenpartij."

Britt Rampelberg: "We hebben ons goed verweerd vandaag"

Celine Van Gestel: "Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet"

Servië-België

21:27

De Yellow Tigers zijn er niet in geslaagd om Servië in de problemen te brengen. Het topland in het volleybal won na de eerste twee sets, ook de derde met 25-21.

21:27

Na set 1 en 2 gaat ook set 3 met 25-21 naar Servië

21:26

We krijgen een matchpunt voor Servië. Het thuispubliek veert recht.

21:19

Ilka Van de Vyver moet even bekomen van de smash van Boskovic. De Yellow Tiger krijgt de bal vol in het gelaat en is even groggy.

21:13

De veer lijkt gebroken bij de troepen van Gert Vande Broek. De Servische vrouwen zijn een maatje te groot. Dat is geen verrassing. Servië is een van de topfavorieten voor de eindzege op dit EK.

21:06

Servië lijkt op weg naar de zege. De Yellow Tigers kijken meteen tegen een driepuntenkloof aan. Kunnen ze de Servische vrouwen toch nog een set afsnoepen?

21:02

De Belgen hebben geen verhaal tegen het aanvallend geweld van Boskovic. De Servische is geweldig aan het spelen. Elke bal valt bijna goed. 1-0 voor Servië.

20:54

De Serviërs pakken ook set 2 met 25-21

20:53

Ook set 2 gaat naar de Serviërs

Even leek het erop of de Yellow Tigers deze set naar zich toe gingen trekken. Maar Boskovic en co. lieten het zover niet komen en gingen even op het gaspedaal staan. Zo gaat set 2 net als de eerste set met 25-21 naar de Serviërs.

20:52

Het is plots 22-21. De Yellow Tigers zijn een heel erg goede wedstrijd aan het spelen. Kunnen de Tigers deze set naar zich toe trekken?

20:48

Coach Vande Broek roept de Tigers toch nog eens tot bij hem. De Serviërs hebben een kloofje te pakken. Dat is vooral te danken aan de ijzersterke Boskovic.

20:44

Gelukkig voor de Yellow Tigers mist Servië ook een aantal opslagen

Marc Willems (Sporza)
20:42

De smashes van Celine Van Gestel zijn toch een wapen. De Yellow Tiger houdt zo de Belgen in de wedstrijd.

20:37

De scheidsrechter wordt naar de tafel geroepen. Wat is er aan de hand? Is er een rotatiefout gebeurd? Servië krijgt er een puntje bij. Dat had de wedstrijdleiding daarstraks gemist.

20:33

De Belgen moeten zeker niet onderdoen voor Servië. De wedstrijd gaat gelijk op. Al blijft het opletten.

20:29

Ook in de tweede set gaat het eerste puntje naar de Tigers. Marlies Janssens brengt de Belgen voorlopig op voorsprong.

20:27

Servië pakt set 1 met 25-21

20:26

Set 1 gaat naar de Serviërs

Geen verrassing in set 1. Servië toont zich een maatje te sterk voor de Yellow Tigers. Vooral Tijana Boskovic is een gesel voor de Belgen.

Al lieten de Yellow Tigers zich zeker niet doen in deze set. Dankzij een sterke Herbots en Janssens moest Servië strijden om die eerste set te winnen. Kunnen de Belgen in set twee Servië wel doen twijfelen?