16
3
score
0

De Belgische volleybalmannen hebben op het EK niet kunnen stunten tegen wereldkampioen Polen. Met de steun van hun fanatieke thuispubliek kwam de ploeg van Vital Heynen niet in de problemen tegen de Red Dragons. Voor de Belgen is de opdracht nu duidelijk: ze moeten morgen hun laatste groepsmatch winnen om nog kans te maken op de 1/8e finales.

Een set konden de Belgen het de wereldkampioen knap lastig maken. En dat was set twee. Daarin draaide de opslag van de Red Dragons goed en ze hielden gelijke tred met de wereldkampioen. Het eerste setpunt was zelfs voor de Belgen en werd begeleid door een fluitconcert van het publiek.

De Red Dragons grepen dat ene kansje niet en zagen Polen daarna drie punten op een rij maken en de set pakken. Zo werd het 2-0 in sets voor de thuisploeg want in set 1 haalden ze het eenvoudig met 25-18.

Ook in het begin van de derde set haalden de Belgen nog een goed niveau, maar bij een tussenversnelling van de Polen moesten ze de rol lossen. Op de tribunes stuwden ze hun ploeg naar de overwinning.

De (logische) nederlaag is wel slecht nieuws voor de Dragons. Ze staan nu op plek 4 in hun poule, maar ze voelen de adem van Portugal in hun nek. Een overtuigende zege morgen tegen Oekraïne is een must als België wil doorstoten.

Vital Heynen onderbreekt interview met Tuerlinckx: "Hij was indrukwekkend! Als hij morgen zo speelt wint België altijd"

Munoz: "Morgen moeten we eerst en vooral winnen"

Desmet: "Jammer van die 2 fouten van mij op het einde van set 2"

Heynen: "Aantal spelers bij België hebben me wel verrast"

Polen-België

22:07

Red Dragons verliezen van Polen met 3-0 na 25-16 in de derde set

22:06

Over en uit

De Belgen hebben het hoofd moeten buigen voor wereldkampioen Polen. In de derde set werden de waardeverhoudingen opnieuw erg duidelijk. Nu moet de focus snel naar de match van morgen.

21:55

In het midden van deze set lopen de Polen toch weer weg van de Dragons. Ze scoren 5 punten op een rij. Er staat een dubbele wissel klaar aan Belgische zijde.

21:47

De derde set geeft ons voorlopig een beetje hetzelfde spelbeeld als set 2. De Belgen draaien prima mee met Polen.

21:47

De Belgen halen toch wel een goed niveau hoor.

Marc Willems
21:35

België kan het net niet afmaken in set 2 tegen Polen: 26-24

21:32

Nipt niet

Zonde voor de Red Dragons. In deze tweede set gingen ze prima mee met de Polen. Ze krijgen zelfs een uitgelezen kans om een set te rapen. De Belgen kregen het eerste setpunt, maar konden dat niet verzilveren. De Polen draaiden daarna in drie punten de set om en staan zo 2-0 voor.

21:24

Nu hebben de Belgen de touwtjes in handen met twee punten voorsprong. Vital Heynen roept zijn ploeg samen.

21:19

Money time nadert in deze sets en de Belgen vragen een time-out aan. Dit willen ze over de streep trekken.

21:13

Hendrik Tuerlinckx speelt een dijk van een partij en hij houdt samen met de rest heel goed stand in deze set. Meer nog, de Belgen blijven flirten met enkele puntjes bonus.

21:05

Zo de Red Dragons hebben in deze tweede set een kleine bonus te pakken. Putten ze hier moed uit?

21:05

De Red Dragons hebben duidelijk als opdracht gekregen om risico's te blijven nemen.

21:00

Red Dragons kunnen Polen niet bijbenen in het slot van set 1: 25-18

20:58

Wat gaan ze doen? De beste spelers laten rusten met het oog op de belangrijkere match van morgen?

20:57

Logische Poolse setwinst

En inderdaad, de eerste set gaat naar de wereldkampioen. De Belgen speelden zeker degelijk volleybal, maar ze komen tekort tegen deze klasseploeg.

20:55

Na een serieuze tussenversnelling van de Polen, spartelen de Red Dragons nog tegen op het einde van de set. Maar het kalf lijkt in set 1 wel al verdronken.