De Yellow Tigers stoten na droge 3-0-zege door naar de 1/8e finales van het EK

  EK volleybal

  Bosnië 
  België 
  23
  1
  25
  19
  2
  25
  15
  3
  25
  0
  einde
  3

  De Yellow Tigers hebben tegen Bosnië hun ticket voor de 1/8e finales van het EK op zak gestoken. Met een 3-0-zege gunden ze de Bosnische nationale ploeg geen setje. De stuntzege tegen Rusland lijkt de Tigers voorlopig vleugels te geven.

  De Belgische volleybalvrouwen hebben zich op het EK verzekerd van een ticket voor de 1/8e finales. De Yellow Tigers versloegen in hun vierde groepswedstrijd Bosnië-Herzegovina met 3-0. 

   

  De setstanden waren 25-23, 25-19 en 25-15. De Tigers begonnen conservatief aan hun wedstrijd, maar toonden naar het einde van de partij toe dat ze de betere ploeg waren vandaag.

   

  Voor België was het de derde overwinning. Na een 3-0-zege tegen Azerbeidzjan verloor de ploeg van coach Gert Vande Broek met 0-3 van titelverdediger Servië, dat brons won op de Olympische Spelen in Tokio. Vervolgens versloegen ze Rusland in een spektakelstukje met 3-2. 

   

  Donderdag volgt nog een laatste duel in groep A tegen Frankrijk, maar de Tigers zijn nu al zeker van een plaats in de top vier. De 1/8e finales beginnen op zaterdag.

   

  De Tigers eindigden dit voorjaar - met acht overwinningen (waarvan zes keer 3-2) en zeven nederlagen - nog verdienstelijk als 9e in de Nations League . Op het vorige EK in 2019 werd België derde in zijn groep, maar verloor daarna in de achtste finales van Rusland. Zijn de Tigers op weg naar een nieuwe hoogte?

  Verslag van de wedstrijd

  Reacties na de match

  Bosnië-België

  1. 18 uur 27. De 1/8e finale is binnen! De Yellow Tigers hebben tegen Bosnië hun ticket voor de 1/8e finales van het EK op zak gestoken. IMet een 3-0-zege gunden ze de Bosnische nationale ploeg geen setje. De stuntzege tegen Rusland lijkt de Tigers voorlopig vleugels te geven. .
  2. 18 uur 23. De Yellow Tigers blijven zich vastbijten in Bosnië. Het einde is in zicht: nog 8 puntjes en de overwinning is binnen.  .
  3. 18 uur 06. Set 2: Belgen niet meer in de problemen. De Yellow Tigers komen in de 2e set niet meer in de problemen. Blijven ze op dit elan doorgaan. .
  4. 17 uur 49. Het Bosnische verzet begint steeds meer af te brokkelen. Een 17-10-voorsprong mag nu al geruststellend genoemd worden. .
  5. 17 uur 40. Het blijft zwoegen. De Yellow Tigers staan wel met 7-5 voor, maar echt van harte gaat het niet. Wat zorgwekkender is, is dat Britt Herbots vanwege haar buikspieren schijnbaar niet voluit kan gaan en de Belgen haar aanvallende vuurkracht dus moeten missen. Zo is het vooral Marlies Janssens die zowel offensief als defensief veel op haar schouders moet nemen. .
  6. 17 uur 28. Set 1: Tigers slaan op het juiste moment toe. De Belgen hadden hun handen vol met de Bosnische vrouwen, maar op het einde hadden ze hun zaakjes toch wat beter op orde: 25-23. Is de trein nu vertrokken? .
  7. 17 uur 26. Dankzij een smash van Van Gestel komt België op 22-22. Gaan de Tigers erop en erover? .
  8. 17 uur 19. Dat zijn jammerlijke fouten van de Yellow Tigers. En Gert Vande Broek is boos. Marc Willems (Sporza).
  9. 17 uur 12. Beetje bij beetje krijgen de Belgen meer vat op Bosnië. De Tigers staan bijna weer op gelijke hoogte. .
  10. 17 uur 04. Stroeve start. Geen gemakkelijke start van de Belgen tegen Bosnië, waar Dajana Boskovic goed op dreef is. Dajana is de zus van Tijana, de sterspeelster van Servië die eerder zwaar uithaalde tegen de Tigers. .
  11. 08 uur 47. Het is uniek om tegen Rusland te winnen, maar dit is een bonus en er is niets mee gebeurd. Er volgen nog twee heel moeilijke matchen. Silke Van Avermaet.
  12. 08 uur 46. Liever 3e dan 4e plaats. De top vier van elke poule stoot door naar de achtste finales op het EK. Maar de Yellow Tigers mikken op de 3e plek om een reekshoofd te ontlopen in de volgende ronde. Winnen tegen Bosnië en Frankrijk is dan ook zeer belangrijk.  Met een zege tegen Bosnië zouden de Belgische volleybaldames wel al zeker zijn van de volgende ronde. Bosnië kon op dit EK alleen nog maar Azerbeidzjan kloppen. .
  13. 08 uur 43. Nu volgen met Bosnië en Frankrijk de belangrijkste matchen. Dat is D-day. Jodie Guilliams.
  14. 08 uur 42.
  15. 08 uur 42.