Roeselare geeft Maaseik koekje van eigen deeg en hangt bordjes gelijk

  Maaseik 
  Roeselare 
  21
  1
  25
  23
  2
  25
  21
  3
  25
  0
  einde
  3

  Roeselare heeft de spanning levend gehouden in de titelfinale in het volleybal. Na de nederlaag in eigen huis afgelopen weekend, ging het nu zelf winnen in de zaal van Maaseik. De bezoekers presteerden sterk en haalden het met een duidelijke 0-3.

  Ruim verslag van duel 2 in de PO-finale volleybal tussen Maaseik en Roeselare

  Afgelopen weekend kreeg Roeselare in eigen huis een draai om de oren van Maaseik en die boodschap was duidelijk aangekomen. De bezoekers toonden vandaag een heel ander gelaat. 

   

  Er werden tactisch andere keuzes gemaakt bij Roeselare, zoals een viermansreceptie, en dat wierp zijn vruchten af. De bezoekers zetten al in de eerste set de toon met 21-25.

   

  Ook in set twee versierde Roeselare 4 setpunten, maar Maaseik knokte nog even terug, tevergeefs. Ook die set ging verloren en daarmee kreeg het vertrouwen in een goeie afloop een knauw. Roeselare liep weg tot 16-22 en dat gat kreeg Maaseik niet meer dicht.

   

  In de stand is het opnieuw 1-1, zaterdag kan er dus nog geen kampioen zijn.

  • Mathijs Desmet (Roeselare): "Het was mentaal enorm hard om die eerste thuiswedstrijd te verliezen. We hebben dat tactisch goed bekeken en er hard voor gewerkt. Vandaag gingen we voor elkaar door het vuur en het resultaat is er. De bedoeling is om dit weekend te winnen en dan komende woensdag de titel te pakken."

  Roeselare wint eerste set tegen Maaseik 25-21

  Roeselare wint ook tweede set tegen Maaseik met 25-23

  Roeslare verslaat Maaseik ook in de derde beslissende set 25-21