Maaseik wint meteen in het hol van de leeuw in titelfinale volleybal

Finale play-offs volleybal

Roeselare 
Maaseik 
21
1
25
25
2
22
22
3
25
17
4
25
1
einde
3

Maaseik heeft de eerste match in de finale om de volleybaltitel naar zich toe getrokken. Roeselare moest in nagenoeg alle onderdelen van het spel zijn meerdere erkennen.

Ruim verslag van duel 1 in de PO-finale volleybal tussen Maaseik en Roeselare

Omdat Roeselare de laatste confrontatie met Maaseik had gewonnen, in de vorige fase van de play-offs, kreeg het het thuisvoordeel in de finale.

 

Maaseik had nog niet in Roeselare gewonnen dit seizoen en in de bekerfinale had het een ferme draai om de oren gekregen. Maar dat was duidelijk niet in de kleren gekropen.

 

Maaseik, ondanks de comeback van vaste spelverdeler Javad toch weer met de jonge Mc Cluskey in de basis, hield een hele match de opslagdruk op Roeselare hoog. Enkel in de 2e set (25-22-winst) kon Roeselare zich onder die druk uit spelen.

 

Zo gestroomlijnd het ging bij Maaseik, zo stroef verliep het bij Roeselare. Trainer Vanmedegael zocht wanhopig naar het juiste medicijn om zijn ploeg tot leven te wekken. Maar ook bezinningsmomenten voor sterkhouders Tuerlinckx en D'Hulst hielpen niet. In de laatste set werd het zelfs een pijnlijke 17-25.

 

Woensdag heeft Roeselare al een kans om deze uitschuiver recht te zetten. Dan heeft Maaseik wel het thuisvoordeel. Bij een zege kan het dan op 1 match van de titel komen.

Bekijk de ontknoping van de match

Cox: "We waren scherp", Coolman: "We waren onszelf niet"

 • Jolan Cox (Maaseik): "Dit is een heel belangrijke stap in de reeks. We moesten ooit eens winnen in Roeselare en we doen het meteen in de eerste match. We hadden echt naar deze finale toegeleefd en waren scherp. We pakten vooral veel in block en de defensie. Dat maakte het verschil. Het is natuurlijk nog maar 1 match, dat betekent nog niet zoveel. Maar als we woensdag thuis winnen, komen we toch ineens een stap dichterbij."
 
 • Pieter Coolman (Roeselare): "We waren onszelf niet, met veel slordigheden en technische fouten. We pakten defensief te weinig, Maaseik hoefde soms zelfs de bal maar over te spelen. Onze receptie was ook niet zo goed. In het begin waren we nochtans aan elkaar gewaagd, maar Maaseik kon moed putten uit enkele details in hun voordeel. Er is nog een man overboord. Dit is een best-of-5 en ik heb al zowat alle scenario's meegemaakt om de titel te winnen."

Interviews met Jolan Cox en Stijn D'Hulst

Fase per fase

 1. 22 uur 32. Jolan Cox: "Dit is wel een grote stap".

  Jolan Cox: "Dit is wel een grote stap"

 2. 22 uur 30. Stijn D'Hulst: "Een verliesmatch is een verliesmatch".

  Stijn D'Hulst: "Een verliesmatch is een verliesmatch"

 3. 22 uur 25. Maaseik stoomt door en pakt ook de vierde set: 16-25!

  Maaseik stoomt door en pakt ook de vierde set: 16-25!

 4. 21 uur 55. Maaseik weet de derde set met 22-25 binnen te halen.

  Maaseik weet de derde set met 22-25 binnen te halen

 5. 21 uur 25. De tweede set gaat met 25-22 naar Roeselare.

  De tweede set gaat met 25-22 naar Roeselare

 6. 21 uur . Maaseik pakt de eerste set met 21-25.

  Maaseik pakt de eerste set met 21-25