• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roeselare haalt zijn allerbeste niveau niet en verliest opener tegen Warschau

  Champions League volleybal

  Roeselare 
  set
  Warschau 
  18
  1
  25
  24
  2
  26
  19
  3
  25
  0
  3

  In de Champions League volleybal heeft Roeselare zijn eerste wedstrijd in zijn poule verloren. De Belgische kampioen kon wel aanspraak maken op setwinst, maar woog al bij al te licht tegen de Poolse topper Warschau. 

  Op papier leek Warschau de minst onaantastbare tegenstander in de poule van Roeselare, maar de Polen begonnen verschroeiend aan de wedstrijd.  De opslagdruk was veel te hoog: 18-25 werd snel op het scorebord gespijkerd.

   

  Roeselare moest uit een ander vaatje tappen en deed dat ook in de tweede set. De receptie begon te draaien, Warschau moest zelfs in de achtervolging. 

   

  Maar de taaie Polen voerden in de slotfase toch weer de forcing en gingen op en over Roeselare: 24-26 na een spannende tweede set.

   

  Roeselare liet die gemiste kans niet aan zijn hart komen en klampte goed aan in de derde set, maar de volgende Poolse stroomstoot was er te veel aan. 

   

  Bij de thuisploeg acteerden sommige spelers te wisselvallig om de efficiënte Poolse topper echt te kunnen bestoken. 0-3 was het verdict.

   

  "Dit is toch een grote ontgoocheling", reageerde Matthijs Verhanneman. "We zijn de organisator van dit toernooi en hebben naar deze week toegeleefd. Als je dan met 0-3 verliest, is dat een ontgoocheling. Dit niveau zijn we niet gewoon."

  D'Hulst: "We zijn dat niveau niet echt gewend"

  Tuerlinckx: "Waren in België nog niet echt getest"

  Grobelny: "Heb altijd al eens willen winnen van Roeselare"

  Fase per fase

  1. 21 uur 50. Warschau maakt het af in de derde set tegen Roeselare: 19-25.

   Warschau maakt het af in de derde set tegen Roeselare: 19-25

  2. 21 uur 49. Set 3: 19-25. 0-3: Roeselare haalde zijn allerbeste niveau niet en verliest - vrij logisch - van Warschau.  .
  3. 21 uur 47. Het vlammetje van Roeselare brandt nog slechts een klein beetje. De Polen brengen nog wat extra lengte in de ploeg. .
  4. 21 uur 47. Warschau-speler houdt bal op spectaculaire manier binnen tegen Roeselare.

   Warschau-speler houdt bal op spectaculaire manier binnen tegen Roeselare

  5. 21 uur 43. Het moment van de waarheid nadert. De Polen lopen enkele puntjes weg. Is de beslissende afscheiding gemaakt? .
  6. 21 uur 38. 12-12: Verhanneman is een van de sterkhouders bij Roeselare, dat geen krimp geeft. .
  7. 21 uur 35. Het gaat weer gelijk op.
  8. 21 uur 33. Roeselare heeft een tik geslikt, maar laat dat niet zien op het veld. 7-7: het evenwicht is er ook in de derde set. .
  9. 21 uur 31. Roeselare speelt voorsprong kwijt in 2e set en verliest met 24-26.

   Roeselare speelt voorsprong kwijt in 2e set en verliest met 24-26