Maaseik mag Champions League vergeten na 2e verlies, CEV Cup is hun deel

  Maaseik is er niet in geslaagd om zich langs de voorrondes te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League volleybal. De eerste opdracht, een minitoernooi in Zwitserland, had het moeten winnen, maar Maaseik verloor zijn beide matchen.

  Fase per fase

  1. 20 uur 55. Champions League zit erop voor Maaseik. Maaseik had vanavond met 3 of 4 sets moeten winnen om groepswinnaar te worden van de eerste voorronde in de Champions League. Maar na verlies gisteren tegen Solihorsk uit Wit-Rusland gingen de Belgen vandaag ook onderuit tegen de organiserende Zwitserse club Amriswil. 3-1 werd het. Amriswil pakt het ticket voor de 2e voorronde tegen Trentino en Dinamo Moskou. Maaseik en Solihorsk spelen in de CEV-Cup. .
  2. 20 uur 54. Amriswil-Maaseik 3-1. Setstanden: 25-21, 21-25, 25-16, 25-20 .
  3. 20 uur 53. Martinez Franchi: "Heel teleurgesteld". De Argentijn Jan Martinez Franchi reageerde "heel teleurgesteld": "We waren naar hier gekomen om 2 keer te winnen en door te stoten. Maar dit is de Champions League, alle teams willen winnen. De focus moet nu op onze volgende match en de Belgische competitie." Het verlies van gisteren zinderde nog na vandaag: "We hadden gisteren in de 4e set enkele punten om het af te maken. Dat hadden we moeten doen. Anders wordt het andere team sterker. Bij winst gisteren hadden we het vandaag beter gedaan. Maar dat mag geen excuus zijn. We hadden deze match ook gewoon kunnen winnen en doorgaan." "We moeten dit accepteren en nog harder trainen als een team." .
  4. 08-10-2020.
  5. 21 uur 33. Maaseik begint met nipte nederlaag. Maaseik heeft zijn eerste match op het minitoernooi in Zwitserland verloren tegen Solihorsk uit Wit-Rusland. De partij werd na vier spannende sets beslist in set 5. Ook die liep lang gelijk maar uiteindelijk haalde de Wit-Russen het. Maaseik moet morgen opnieuw spelen en moet in drie of vier sets winnen van Amriswil om door te stoten. .
  6. 21 uur 25. Maaseik - Solihorsk: 2-3. Setstanden : 25-23, 18-25, 25-23, 24-26, 14-16 .
  7. 07-10-2020.
  8. 13 uur 39. We moeten scherp van start gaan, want ons eerste doel is de 2e voorronde met Trentino en Dinamo Moskou halen. Pieter Verhees.
  9. 13 uur 25. Eerste opdracht voor Maaseik: winnen in Zwitserland. Maaseik begint deze week aan de Champions League-campagne. In de eerste voorronde speelt het team een minitoernooi in Zwitserland: woensdag tegen het Wit-Russische team Solihorsk, donderdag tegen thuisploeg Amriswil met oude bekende Marco Klok als coach. De winnaar van het minitoernooi mag in de 2e voorronde aan de bak tegen Trentino en Dinamo Moskou. De verliezers spelen dit seizoen de CEV-cup. Aalst en Roeselare zijn al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi in de Champions League. .