Yellow Tigers zullen balen na nipte en zure nederlaag tegen Duitsland

  Olympisch kwalificatietoernooi volleybal

  België 
  set
  Duitsland 
  31
  1
  33
  24
  2
  26
  26
  3
  24
  22
  4
  25
  1
  3

  De Yellow Tigers zijn met een nederlaag aan hun olympisch kwalificatietoernooi begonnen. De Belgische volleybalvrouwen lieten te veel kansen liggen en verloren met 1-3 tegen Duitsland.

  Bekijk een verslag van België-Duitsland:

  Het dubbeltje valt aan de Duitse kant

  In al hun enthousiasme hadden de Yellow Tigers al snel een ruime kloof te pakken tegen Duitsland, dat zich wel helemaal terugvocht.

   

  De verwaarloosbare verschillen tussen beide teams resulteerden in een bijzonder spannende eerste set, die uitdraaide op een rollercoaster. België en Duitsland verkwanselden het ene setpunt na het andere, na veel vijven en zessen trok Duitsland toch het laken naar zich toe.

   

  De Belgen lieten zich niet kisten door die opdoffer. Ook set 2 werd een nagelbijter, maar weer was het resultaat erg zuur. De Yellow Tigers misten een setpunt en Duitsland ging erop en erover.

   

  Die veerkracht was in de derde set dan weer vooral bij de Belgen te merken. De Belgische vrouwen redden twee matchpunten en tekenden nu op hun beurt voor een ommekeer.

   

  Daar bleef het bij, want Duitsland hield het hoofd in de vierde set wel koel. 1-3, de Tigers weten dus meteen hoe laat het is en moeten donderdagmiddag al aan de bak tegen Kroatië.

  Bondscoach Vande Broek: "Mentaliteit is prachtig, resultaat is ongelofelijke ontgoocheling"

  "Dit doet heel veel pijn", jammerde bondscoach Gert Vande Broek, die wel meteen de prestatie van zijn ploeg onderstreepte. "Het is heel knap hoe we ons na de eerste set weer in de match hebben gevochten. De tweede set had een bijna identiek scenario en weer was het heel close."

   

  "Het gaat niet over kunnen omgaan met stress. Ik wil die vraag zelfs niet horen. Mijn speelsters gaan er heel goed mee om en kropen keer op keer uit de put. We hebben een hele goeie wedstrijd gespeeld. Onze mentaliteit was prachtig, maar het resultaat is een ongelofelijke ontgoocheling."

   

  "Deze groep heeft heel veel ambitie, maar ik wil nu niet spreken over de lange termijn. Ik hoop deze prestatie morgen weer te zien tegen Kroatië. We hebben 4 evenwaardige landen in deze poule. Het wordt weer een cupmatch en ik ben ervan overtuigd dat ze mentaal klaar zullen zijn."

  Herbots: "Heel erg frustrerend en ontgoochelend"

  Grobelna: "We mogen niet opgeven"

  Fase per fase

  1. 18 uur 09. Set 4: 22-25. De Yellow Tigers hebben het niet gered: Duitsland wint de opener met 1-3. In de 4e set waren de Duitse vrouwen net iets sterker. Het is toch een frustrerende wedstrijd geworden voor de Tigers, die hun kansen hebben laten liggen.
  2. 17 uur 38. Set 3: 26-24. De Yellow Tigers lagen tegen het canvas, maar krabbelen toch recht. Ze redden twee matchpunten en tekenen nu zelf voor een ommekeer: 26-24.
  3. 17 uur 05. Set 2: 24-26. Ook de tweede set is een nagelbijter geworden en ook nu blijven de Tigers met een kater achter. Bij 24-23 konden ze het afmaken, maar Duitsland ging erop en erover. De nasmaak is zuur, want dit dreigt een match van de gemiste kansen te worden.
  4. 17 uur .
  5. 16 uur 36. Set 1: 31-33. Dat de eerste set is uitgedraaid op een ongeziene thriller, is nu al het understatement van de dag. De Tigers gaven hun bonus uit handen en gingen met de Duitse vrouwen een gevecht aan vol plotwendingen. Het regende setpunten voor beide teams, maar in deze rollercoaster kon niemand de klus klaren. Duitsland deed het na erg veel vijven en zessen toch: 31-33.
  6. 16 uur 32.
  7. 11 uur . Ons eerste doel is Duitsland kloppen. Dat is ons in meer dan 6 jaar niet gelukt. Bondscoach Gert Vande Broek.