Tokio 2020 is een minuscuul stipje voor de Red Dragons na nieuwe nederlaag

  Olympisch kwalificatietoernooi volleybal

  België 
  set
  Duitsland 
  18
  1
  25
  23
  2
  25
  24
  3
  26
  0
  3

  De Belgische volleybalmannen moeten zo goed als zeker een kruis maken over de Olympische Spelen in Tokio. België verloor op het olympisch kwalificatietoernooi ook zijn tweede wedstrijd. Duitsland won met 0-3, waardoor de Belgische deur naar de Spelen nagenoeg volledig in het slot is gegooid.

  Tokio 2020 is nagenoeg onhaalbaar voor de Red Dragons na nederlaag tegen Duitsland

  Belgen hebben een mirakel nodig

  Na de nederlaag gisteren tegen Slovenië stonden de Belgen tegen Duitsland al voor de match van de laatste kans.

   

  Die gedachte werkte een beetje verlammend voor de Belgen, want na een gelijkopgaand begin nam de Duitse aanvalsmachine al vrij snel het stokje in handen. Het gastland van dit kwalificatietoernooi drukte de aanvallend zwakke Belgen met 18-25 met de neus op de feiten.

   

  Bij het begin van de tweede set waren de Red Dragons wél wakker. De Belgen zetten Duitsland voortdurend op 3 à 4 punten, maar de eindspurt werd toch weer schouder aan schouder ingezet. Bij 23-22 leek het dubbeltje richting de Belgische kant te vallen, maar met Duitsers ben je nooit klaar: 23-25.

   

  Het tweede setverlies was uiteraard een mentale opdoffer voor de Belgen, die de schouders evenwel niet lieten hangen. De Duitsers losten hun prooi en de Dragons waren meer en meer de evenknie. Bij 24-22 lag setwinst echt binnen handbereik, maar de Duitsers gaven zich weer niet gewonnen en hadden een nieuwe remonte in petto.

   

  Na een vrij dramatische ontknoping was 24-26 en 0-3 het harde verdict. Na deze tweede nederlaag kan Tokio 2020 mathematisch nog, maar dan moeten vooral de resultaten in de andere groepswedstrijden al flink meevallen. Aan één wonder zullen de Belgen dinsdag en woensdag wellicht niet genoeg hebben in Berlijn.

  Bondscoach Baeyens: "Iedereen wil wel, maar we komen een tikkeltje kwaliteit tekort"

  Deroo: "Dit was een reële droom en die ligt nu toch weer aan diggelen"

  Fase per fase

  1. 21 uur 49. Set 3: 24-26. De Belgen verliezen hun ontmoeting met Duitsland met 0-3. Bij 24-22 kregen ze twee setpunten, maar die gingen de mist in. Duitsland ging opnieuw op en over de Belgen. 24-26 en 0-3: Tokio kan mathematisch nog, maar het gaat echt wel om een waterkans. .
  2. 21 uur 38. De Belgen staan met de rug tegen de muur, maar maken er nu een echte wedstrijd van. De Duitse aanvalsmachine hapert een beetje. Kunnen de Belgen profiteren?
  3. 21 uur 28. Daar zijn die Belgische tandjes: de Dragons nemen de fakkel over en komen 12-10 voor.
  4. 21 uur 22. Het is moeilijk om optimistisch te blijven, want Duitsland is al weggesneld van de Belgen. 4-7: kunnen de Belgen hun rug nog rechten? Ook bij een 0-3-nederlaag kan Tokio mathematisch nog, al gaat het dan wel om een waterkans waarbij de andere resultaten moeten meezitten en er rekenwerk nodig zal zijn. .
  5. 21 uur 10. Set 2: 23-25. Dit zal een mentale opdoffer voor de Belgen zijn. Ze begonnen uitstekend aan de tweede set, dwongen Duitsland voortdurend in de achtervolging, maar zagen de Duitsers in de eindfase toch weer op gelijke hoogte komen. Bij 23-22 lag setwinst binnen handbereik, maar Duitsland ging erop en erover. 2-0, missie Tokio is nog wat uitzichtlozer geworden.
  6. 21 uur 06. België en Duitsland spelen nu haasje-over. Bij 23-22 lijkt het dubbeltje weer richting ons land te vallen. .
  7. 21 uur 01. Het wordt een nagelbijter en de Belgen zijn hun bonus nu kwijt. Het staat 19-19.
  8. 20 uur 50. Met Duitsers ben je uiteraard nooit klaar, maar de Belgen houden hun tegenstander toch nagenoeg voortdurend op 3 à 4 punten. .
  9. 20 uur 43. Dit geeft de burger moed: de Belgen beginnen met een propere lei aan de tweede set en zetten Duitsland snel op een kloofje van 3 punten. Kunnen ze die bonus vasthouden of uitdiepen?
  10. 20 uur 37. Set 1: 18-25. De deur naar Tokio is weer wat meer in het slot gegooid. De Red Dragons hielden aanvankelijk nog gelijke tred, maar moesten Duitsland toch al te gemakkelijk laten gaan. De Belgen vinden geen antwoord en verliezen de eerste set kansloos. Er zal zo meteen uit een ander vaatje getapt moeten worden. .