Red Dragons sluiten kwalificatietoernooi af met moeizame opsteker

  Olympisch kwalificatietoernooi volleybal

  België 
  set
  Tsjechië 
  21
  1
  25
  28
  2
  26
  25
  3
  20
  22
  4
  25
  19
  5
  17
  3
  2

  De Belgische volleybalmannen hebben hun laatste groepsmatch op het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn gewonnen. De Belgen klopten Tsjechië na een vijfsetter, maar zijn uitgeschakeld in de race naar de Olympische Spelen.

  Na de nederlaag tegen Duitsland gisteren hadden de Belgen nog een waterkansje op een ticket voor Tokio 2020, maar veel geloof straalden ze in de eerste set niet uit.

   

  Het Belgische verlies in de openingsset betekende ook het wiskundige einde van de olympische droom, waarna de Red Dragons iets meer bevrijd begonnen te spelen.

   

  Dat bracht hen op een 2-1-bonus tegen Tsjechië, maar de Belgen bleven te wisselvallig en lieten het tegen Tsjechië tot een tiebreak komen.

   

  Daarin snelden ze in geen tijd weg, maar de Tsjechen kwamen terug en kregen meerdere matchpunten. Die lieten ze liggen, waarna de Belgen Berlijn toch met een positieve noot konden verlaten.

  "Dit is meer dan een pleister"

  De Belgen sluiten hun driedaagse dus af met een nipte zege. "Hoe nipt, dat doet er in zulke wedstrijden niet toe", reageerde bondscoach Dominique Baeyens. 

   

  "Kwalificatie was ons doel. Dat hebben we niet gehaald en daar zijn we ontgoocheld over. Maar dit is meer dan een pleister. Het geeft een beetje een goed gevoel, ook na zo'n spannende match."

   

  "Onze start was slap, maar daarna begonnen we te knokken. En bij mijn laatste wedstrijd dacht ik: laat het dan maar in 5 sets zijn."

  Fase per fase