25
0
score
3

De Belgische volleybalmannen hebben ook hun derde match in de groepsfase van het EK gewonnen. Spanje was een maatje te klein voor een sterk België. Na 1 uur en 15 minuten was de match gespeeld. Kwalificatie voor de 1/8e finales is binnen.

Red Dragons blijven foutloos op het EK volleybal na 3-0-winst tegen Spanje

Voor de Red Dragons was het de derde match in evenveel dagen. Vermoeidheid en de vechtersmentaliteit van de Spanjaarden waren vooraf de grootste zorg. Niet helemaal onterecht, zo bleek. Want het duurde even voor de Dragons in het ritme kwamen en Spanje weerde zich goed in de eerste set. Pas op het einde van de set kon België een kloof slaan dankzij aanvallend beukwerk van Sam Deroo.

Hetzelfde beeld in de tweede set. Spanje deed het zeker niet slecht, maar België speelde gewoon een bijzonder sterke partij. Defensief was het een paar klasses sterker en aanvallend liep het beter met het verstrijken van de tijd. Deroo en Tuerlinckx scoorden vlot.

In de derde set was de veer gebroken bij Spanje. In 20 minuten stoomden de Red Dragons naar 14-25. Rousseaux mocht het werk afmaken. De volgende opdracht voor België is Slovakije. Om in de 1/8e finales een zware loting te vermijden, heeft België er belang bij om bij de eerste twee te eindigen.

"Denk dat we subliem gespeeld hebben"

• Sam Deroo: "Ik denk dat we subliem gespeeld hebben. We hebben Spanje bij de keel gegrepen en dan zag je dat hun vertrouwen snel wegzonk. Als je Spanje in de match laat komen, kunnen ze vechten, maar vandaag waren we volgens mij twee niveau's beter. Nu wordt het vooral zaak om de top twee te halen in de groep. Als we spelen als vandaag kunnen we het alle tegenstanders moeilijk maken."
  • Brecht van Kerckhove (bondscoach): "We zagen een team dat geniet op het veld. Match per match krijgen we meer vertrouwen. Als staf ben je trots dat je dit team mag coachen. Vandaag was een sleutelmatch en dinsdag wordt een nieuwe sleutelmatch. We moeten Slovakije goed aanpakken."

Van Kerckhove: "Trots dat ik dit team mag coachen"

Deroo: "We hebben vandaag echt subliem gespeeld"

D'Hulst: "Hebben heel veel vertrouwen gekregen na de match tegen Duitsland"

Tuerlinckx: "Hebben Spanje meteen getoond dat het vandaag niet het moment was"

België wint met 3-0

België heeft weinig of geen moeite gehad met Spanje. Zeker in de derde set was het verschil erg duidelijk. Ze blijven zo ongeslagen in groep B.
16:44

De Spanjaarden weten al lang hoe laat het is.

Marc Willems op Een
16:37

Het gaat snel

De veer lijkt wat gebroken bij Spanje. België heeft in geen tijd een 4-13-voorsprong. Vooral defensief zijn de Dragons een stuk sterker.
16:35

België gaat ook met de tweede set aan de haal: 21-25

16:21

Ook set twee is voor België

De tweede set is een beetje een kopie van de eerste. Spanje blijft lang in het spoor van de Red Dragons, maar uiteindelijk is België een tikkeltje beter. Deroo is de motor bij de Dragons. Verslappen is wel geen optie, want Spanje doet goed mee.
16:00

Red Dragons pakken vlot de eerste set tegen Spanje met 17-25

15:58

Deroo speelt met tonnen vertrouwen.

15:53

België wint de eerste set

Na ongeveer 20 minuten halen de Red Dragons de eerste set binnen. Spanje bleef tot halfweg de set goed aanklampen. Misschien dat de wedstrijd van gisteren nog in de lijven zat. Maar halfweg raakten de Dragons onder stoom. Onder aanvoeren van Sam Deroo werd een kloof geslagen. Van de Velde maakte het af.
15:45

De Red Dragons zijn nog niet onder stoom.

15:45

Alles nog in evenwicht

De Red Dragons kunnen halfweg de eerste set geen afstand nemen van Spanje. België heeft wel nog geen enkele keer achter gestaan, maar Spanje klampt goed aan.