Sterke Red Dragons hakken Spanje in de pan op EK

  EK volleybal

  Spanje 
  set
  België 
  17
  1
  25
  21
  2
  25
  14
  3
  25
  0
  3

  De Belgische volleybalmannen hebben ook hun derde match in de groepsfase van het EK gewonnen. Spanje was een maatje te klein voor een sterk België. Na 1 uur en 15 minuten was de match gespeeld. Kwalificatie voor de 1/8e finales is binnen.

  Red Dragons blijven foutloos op het EK volleybal na 3-0-winst tegen Spanje

  Voor de Red Dragons was het de derde match in evenveel dagen. Vermoeidheid en de vechtersmentaliteit van de Spanjaarden waren vooraf de grootste zorg. Niet helemaal onterecht, zo bleek. Want het duurde even voor de Dragons in het ritme kwamen en Spanje weerde zich goed in de eerste set. Pas op het einde van de set kon België een kloof slaan dankzij aanvallend beukwerk van Sam Deroo.

   

  Hetzelfde beeld in de tweede set. Spanje deed het zeker niet slecht, maar België speelde gewoon een bijzonder sterke partij. Defensief was het een paar klasses sterker en aanvallend liep het beter met het verstrijken van de tijd. Deroo en Tuerlinckx scoorden vlot.

   

  In de derde set was de veer gebroken bij Spanje. In 20 minuten stoomden de Red Dragons naar 14-25. Rousseaux mocht het werk afmaken. De volgende opdracht voor België is Slovakije. Om in de 1/8e finales een zware loting te vermijden, heeft België er belang bij om bij de eerste twee te eindigen.

  "Denk dat we subliem gespeeld hebben"

  • Sam Deroo: "Ik denk dat we subliem gespeeld hebben. We hebben Spanje bij de keel gegrepen en dan zag je dat hun vertrouwen snel wegzonk. Als je Spanje in de match laat komen, kunnen ze vechten, maar vandaag waren we volgens mij twee niveau's beter. Nu wordt het vooral zaak om de top twee te halen in de groep. Als we spelen als vandaag kunnen we het alle tegenstanders moeilijk maken."
  • Brecht van Kerckhove (bondscoach): "We zagen een team dat geniet op het veld. Match per match krijgen we meer vertrouwen. Als staf ben je trots dat je dit team mag coachen. Vandaag was een sleutelmatch en dinsdag wordt een nieuwe sleutelmatch. We moeten Slovakije goed aanpakken."

  Van Kerckhove: "Trots dat ik dit team mag coachen"

  Deroo: "We hebben vandaag echt subliem gespeeld"

  D'Hulst: "Hebben heel veel vertrouwen gekregen na de match tegen Duitsland"

  Tuerlinckx: "Hebben Spanje meteen getoond dat het vandaag niet het moment was"

  Fase per fase

  1. 17 uur 14. Van Kerckhove: "Trots dat ik dit team mag coachen".

   Van Kerckhove: "Trots dat ik dit team mag coachen"

  2. 17 uur 13. Deroo: "We hebben vandaag echt subliem gespeeld".

   Deroo: "We hebben vandaag echt subliem gespeeld"

  3. 17 uur 13. D'Hulst: "Hebben heel veel vertrouwen gekregen na de match tegen Duitsland".

   D'Hulst: "Hebben heel veel vertrouwen gekregen na de match tegen Duitsland"

  4. 16 uur 49. Red Dragons maken Spanje af in de 3e set: 25-14.

   Red Dragons maken Spanje af in de 3e set: 25-14

  5. 16 uur 48. België wint met 3-0. België heeft weinig of geen moeite gehad met Spanje. Zeker in de derde set was het verschil erg duidelijk. Ze blijven zo ongeslagen in groep B.
  6. 16 uur 44. De Spanjaarden weten al lang hoe laat het is. Marc Willems op Een.
  7. 16 uur 37. Het gaat snel. De veer lijkt wat gebroken bij Spanje. België heeft in geen tijd een 4-13-voorsprong. Vooral defensief zijn de Dragons een stuk sterker. .
  8. 16 uur 35. België gaat ook met de tweede set aan de haal: 21-25.

   België gaat ook met de tweede set aan de haal: 21-25

  9. 16 uur 21. Ook set twee is voor België. De tweede set is een beetje een kopie van de eerste. Spanje blijft lang in het spoor van de Red Dragons, maar uiteindelijk is België een tikkeltje beter. Deroo is de motor bij de Dragons. Verslappen is wel geen optie, want Spanje doet goed mee.
  10. 16 uur . Red Dragons pakken vlot de eerste set tegen Spanje met 17-25.

   Red Dragons pakken vlot de eerste set tegen Spanje met 17-25

  11. 15 uur 58. Deroo speelt met tonnen vertrouwen. Marc Willems op Een.
  12. 15 uur 53. België wint de eerste set. Na ongeveer 20 minuten halen de Red Dragons de eerste set binnen. Spanje bleef tot halfweg de set goed aanklampen. Misschien dat de wedstrijd van gisteren nog in de lijven zat. Maar halfweg raakten de Dragons onder stoom. Onder aanvoeren van Sam Deroo werd een kloof geslagen. Van de Velde maakte het af. .
  13. 15 uur 45. De Red Dragons zijn nog niet onder stoom. Marc Willems op Een.
  14. 15 uur 45. Alles nog in evenwicht. De Red Dragons kunnen halfweg de eerste set geen afstand nemen van Spanje. België heeft wel nog geen enkele keer achter gestaan, maar Spanje klampt goed aan.
  15. 15 uur 32. Begin van de wedstrijd. België heeft de wedstrijd op gang geklopt. Volg het hier.