Servië zet Red Dragons met de voetjes op de grond op het EK

  EK volleybal

  België 
  set
  Servië 
  19
  1
  25
  21
  2
  25
  19
  3
  25
  0
  3

  De Red Dragons zijn van hun roze wolk gehaald door Servië. In een heruitgave van de match voor het brons van het EK 2017 volleybal waren de Serviërs een maatje te groot voor België: 3-0. Zaterdag spelen de Belgen de 1/8e finale, hun tegenstander is nog niet bekend.

  Meer dan de groepswinst stond er niet echt op het spel in het duel tussen België en Servië, maar de Red Dragons wilden tonen dat ze hun voet naast de wereldtop kan zetten. Dat bleek niet in het begin van de eerste set.

   

  De Belgen werden overklast door het krachtige en bijwijlen frivool spelende Servië. Even was er hoop, maar die werd vakkundig de kop ingedrukt door Petric en Kovacevic: 19-25. Hetzelfde beeld kregen we in set 2.

   

  De Red Dragons maakten daarin de achterstand zelfs helemaal goed. De fans begonnen erin te geloven, maar dat geloof was na enkele foutjes snel weg. Servië toonde geen genade en trok ook de tweede set naar zich toe: 21-25.

   

  Bondscoach Van Kerckhove gaf Grobelny, Van den Dries en Valkiers speeltijd en dat rendeerde even in set 3: 9-7. Maar net als in de tweede set konden de Red Dragons die voorsprong niet vasthouden. De Serviërs maakten het af met 19-25 en eindigen zo als eerste in de groep. De Belgen stoten als tweede door naar de 1/8e finales. Die wedstrijd is zaterdag, op de tegenstander moet België nog wachten tot donderdagavond.

  Servië is een echte boeman op het EK volleybal voor België. In 2013 botsten de Belgen op Servië in de kwartfinales, twee jaar geleden hielden de Serviërs de Red Dragons van brons op het EK. Servië is een mogelijke tegenstander van de Belgen in de kwartfinales, hopelijk maken de Belgen dan een einde aan die zwarte reeks.

  Red Dragons scoren punt tegen Servië na bizarre fase

  Bondscoach: "Ben ervan overtuigd dat we hen in eventuele kwartfinale wel kunnen kloppen"

  Geen 5 op een rij voor Brecht Van Kerckhove en zijn Red Dragons: “We verliezen zeker niet graag en de manier waarop ook niet. Als je op je waarde wordt geklopt, dan kun je er iets makkelijker mee leven.”

   

  “Servië is een vechtploeg. Ik vond dat Servië tot nu op 80 procent had gespeeld om te winnen. Ik denk dat ze nu naar 100 procent moesten gaan. Daar zijn we in geslaagd. Maar wij waren niet klaar om mee te vechten met hen. Ze waren echt scherp, scherper dan wij.”

   

  De Belgen sluiten de groepsfase af op de 2e plaats. “We wisten dat we in een zware poule zaten. We hebben Duitsland geklopt en dat is positief. Servië is een topland en heeft degelijk volleybal gebracht. We hebben ook goeie dingen gedaan. Winnen was fijn, verliezen is geen ramp. Dat hoeven we niet te dramatiseren.”

   

  Als de logica gerespecteerd wordt, dan ontmoeten de Belgen Servië opnieuw in de kwartfinales. “Daar hoeven we niet over te zagen. Zo is dit systeem. Als je naar de halve finales wil, dan moet je voorbij een echt topland. En ik ben ervan overtuigd dat we Servië in de kwartfinales wel kunnen kloppen.”

  Van Kerckhove: "We waren niet klaar om mee te vechten met Servië"

  Deroo: "Het zal een heel andere wedstrijd moeten zijn in een eventuele kwartfinale"

  Grobelny: "In het Sportpaleis spelen is een beetje een droom van mij"

  Servische spelmaker: "Ik ben blij dat volleybal zo populair is in België"

  De Servische spelmaker Nikola Jovovic werd meteen na de laatste balwisseling voor de microfoon gehaald. "Ik wil eerst deze geweldige sfeer onderstrepen", vertelde hij over de match in Antwerpen. "Ik ben blij dat volleybal zo populair is in België. We zien hier kinderen en ouderen: ik wil iedereen bedanken."

   

  "Wij hebben goed gespeeld en we winnen met 3-0, maar zo makkelijk was het niet. Het was een lastige match. België heeft echt goeie spelers die allemaal het verschil kunnen maken. Ik ben blij met deze zege en wens België het beste."

  Fase per fase

  1. 22 uur 12. Servië maakt het af in 3 sets: 19-25.

   Servië maakt het af in 3 sets: 19-25

  2. 21 uur 58. Servië wint ook derde set: 19-25. De Red Dragons hebben even mogen dromen van setwinst, maar halverwege nam Servië over en daar hadden de Belgen geen antwoord meer op: 19-25. Servië wint de groep en België stoot als tweede door naar de 1/8e finales.
  3. 21 uur 55. De Red Dragons geven het publiek nog waar voor hun geld, maar de Serviërs houden het hoofd koel. Met 17-23 lijkt het gespeeld.
  4. 21 uur 53. Neem zeker nog een kijkje op onze Instagram account. Onze reporter is samen met Yellow Tiger Jutta Van de Vyver in de Lotto Arena.
  5. 21 uur 52. Wat de Red Dragons op dit moment ook proberen, Servië heeft zijn antwoord klaar. Met 14-18 lijkt de derde set en ook de match volledig in Servische greep.
  6. 21 uur 45.
  7. 21 uur 43. Twee foutjes op een rij en de Belgische voorsprong is verdwenen als sneeuw voor de zon: van 9-7 gaat het naar 9-11. Time-out voor België.
  8. 21 uur 42. Red Dragons scoren punt tegen Servië na bizarre fase.

   Red Dragons scoren punt tegen Servië na bizarre fase

  9. 21 uur 37. Vlam in de pan. België trekt aan het langste eind na een bizar punt en plots gaan de Belgische ploeg luidruchtig achter de Red Dragons staan: 4-2 in set 3.
  10. 21 uur 34. Van Kerckhove heeft wat wissels doorgevoerd: hij start nu met Valkiers, Van den Dries, Van de Velde en Grobelny. .
  11. 21 uur 32. Belgen moeten ook set 2 aan Servië laten: 21-25.

   Belgen moeten ook set 2 aan Servië laten: 21-25

  12. 21 uur 29. Servië is een echte boeman voor België op het EK. In 2017 hielden de Serviërs de Red Dragons van brons, in 2013 was Servië te sterk in de kwartfinales.
  13. 21 uur 28.
  14. 21 uur 27. Set 2: Servië wint met 21-25. De Belgen kunnen twee setpunten wegvegen, maar de derde is er te veel aan: 21-25. De opslag van Tuerlinckx gaat uit.
  15. 21 uur 24. Grobelny tovert een glimlach op het gezicht van zijn ploegmaats met twee punten op een rij. De receptie-hoekspeler is goed ingevallen.
  16. 21 uur 21. Kovacevic scoort en blijft scoren. Hij drijft de belgen bijna tot wanhoop: 16-21.
  17. 21 uur 18. Het heeft niets met tactiek te maken, enkel met ingesteldheid. Gaan, gaan! Brecht Van Kerckhove maakt zich boos bij een time-out.
  18. 21 uur 16. Net wanneer de Red Dragons op voorsprong komen in de set loopt het weer helemaal fout. Van den Dries komt niet tot scoren en Servië profiteert optimaal: 13-16.
  19. 21 uur 10. We durven het bijna niet schrijven, maar de wedstrijd lijkt een beetje te kantelen. Met goeie opslagdruk dwingen de Red Dragons Servië af en toe in de fout: 11-11.
  20. 21 uur 06. Tuerlinckx houdt de Red Dragons in de tweede set en dankzij een harde opslag van Deroo kruipen de Belgen weer wat dichter: 7-8.