Red Dragons openen hun EK met simpele overwinning tegen Oostenrijk

  EK volleybal

  België 
  set
  Oostenrijk 
  25
  1
  17
  25
  2
  23
  25
  3
  17
  3
  0

  De Belgische volleybalmannen zijn goed gestart aan het EK. Voor eigen volk in Paleis 12 in Brussel toonden de Red Dragons zich een maatje te groot voor Oostenrijk: 3-0.

  Bekijk het verslag van België-Oostenrijk

  Met Hendrik Tuerlinckx als hoofdaanvaller zetten de Belgen al vroeg de toon. De Red Dragons stoomden naar een vroege 8-4-voorsprong. Die kloof kregen de Oostenrijkers niet meer gedicht. Deroo mocht het afmaken in de eerste set: 25-17.

   

  In het tweede bedrijf knokte Oostenrijk zich beter in de wedstrijd. Bij 21-21 kon het zelfs nog beide kanten uit, maar de Red Dragons hielden het hoofd koel en herpakten zich vervolgens weer in set 3. Geholpen door de falende opslag van de Oostenrijkers kwam er opnieuw 25-17 op het scorebord.

   

  Een eerste zege in spaarmodus dus voor de Red Dragons, die het zaterdag in hun tweede WK-opdracht opnemen tegen Duitsland. De Duitsers verloren vrijdag met 3-0 van Servië.

   

  "We hebben onze opdracht volbracht, meer konden we niet doen. We wilden zo weinig mogelijk energie verspillen", zegt bondscoach Brecht Van Kerckhove. "Zaterdag verwachten we een sterker Duitsland dan tegen Servië. We zullen nog scherper moeten zijn en er vol voor gaan."

   

  "We zijn mentaal in het voordeel, na onze zege. En met het publiek hopen we nog een extra boost te krijgen, hopelijk spelen we in een uitverkochte zaal. We willen echt groeien in het toernooi."

  D'Hulst: "We zaten meteen goed in de match"

  Tuerlinckx: "Duitsland zal een key-wedstrijd worden"

  Van Kerckhove: "Morgen moet het nog 10 keer beter"

  Fase per fase

  1. 22 uur 05. Red Dragons winnen openingsmatch van Oostenrijk.

   Red Dragons winnen openingsmatch van Oostenrijk

  2. 22 uur 03. Opdracht volbracht. De Red Dragons doen wat ze moeten doen en verslaan Oostenrijk met 3-0. Een prima resultaat met het oog op het echte werk, te beginnen met Duitsland morgen.
  3. 21 uur 36. Ook in de 2e set trekken de Belgen aan het langste eind.

   Ook in de 2e set trekken de Belgen aan het langste eind

  4. 21 uur 32. Oostenrijk verkoopt zijn huid duur in set 2. Het ging allemaal wat moeizamer in de tweede set, maar de 2-0 prijkt toch op het scorebord. De Belgen winnen met 25-23 tegen een veel stugger Oostenrijk dan in set 1.
  5. 21 uur 03. Red Dragons winnen vlotjes de eerste set.

   Red Dragons winnen vlotjes de eerste set

  6. 21 uur 01. België begint prima. De Red Dragons zijn uitstekend begonnen aan de wedstrijd. Met een goed acterend Tuerlinckx als hoofdaanvaller halen de Belgen vlot de eerste set binnen: 25-17.
  7. 10 uur 11. Beter doen dan op het vorige EK betekent een medaille. Voor ons zou het toernooi geslaagd zijn als we de kwartfinales halen. Doen we beter, dan is het top. Bondscoach Brecht Van Kerckhove.
  8. 10 uur 11. De Red Dragons beginnen vanavond aan het EK volleybal met een match tegen Oostenrijk. Die match moeten ze winnen om mee te spelen in hun groep. Kijk vanaf 20.25u naar Canvas of met livestream op deze pagina.
  9. 10 uur 09. Ben je klaar voor het EK volleybal.

   Ben je klaar voor het EK volleybal