• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Red Dragons redden de eer met zege tegen Zuid-Korea

  De Belgische volleybalmannen hebben het olympisch kwalificatietoernooi afgesloten met een overwinning tegen Zuid-Korea: 27-25, 25-21 en 26-24. Een mentale opsteker na de nederlagen tegen de VS en Nederland. 

  Gisteren zaten de Red Dragons in de put. Na de logische nederlaag tegen de Verenigde Staten ging België ook kopje-onder tegen Nederland. "We moeten nu niet plots in paniek slaan", klonk het bij bondscoach Brecht Van Kerckhove. 

   

  Tegen Zuid-Korea, de zwakste tegenstander, liepen de Belgen 5 punten uit in de eerste set bij 17-22. Maar de Koreanen toonden hun veerkracht en knokten zich terug in de wedstrijd. De Red Dragons verzilverden uiteindelijk hun 3e setpunt.

   

  Ook het 2e bedrijf was een prooi voor de Belgen. In de 3e set draaiden 2 challenges in de slotfase verkeerd uit voor de Red Dragons. Maar de manschappen van Van Kerckhove bleven koel. Bij 25-24 maakte België het af.

   

  De Red Dragons weten dus weer wat winnen is en eindigen 3e in hun groep. De Verenigde Staten mogen met een olympisch ticket naar huis na een 3-1-zege tegen Nederland. 

  Zuid-Korea - België 0-3

  • sets: 25-27, 21-25, 24-26
  • België: Deroo, Rousseaux, Verhees, Van De Voorde, Tuerlinckx en D'hulst en libero's: Stuer en Verstraete. Invallers: Van Den Dries, Van De Velde en Valkiers.
  • Topschutters: België: Sam Deroo met 20 punten // Zuid-Korea: Subong met 20 punten.

  Bondscoach Van Kerckhove: "Knappe reactie van mijn spelers"

  "Vrijdag was de ontgoocheling heel groot, omdat we vooraf het gevoel hadden dat dat olympische ticket haalbaar was. Maar door de Verenigde Staten had ons vertrouwen een grote deuk gekregen", blikt bondscoach Brecht Van Kerckhove terug op het olympisch kwalificatietoernooi.

   

  "Tegen Nederland begonnen we met de gedachte dat we nog een waterkansje hadden om dat olympische ticket te veroveren. Maar nadat we die 1e set verloren hadden, liep het helemaal leeg."

   

  "Ik vind dat we vandaag op een knappe manier gereageerd hebben. We maakten mooie punten maar er werd niet echt van genoten, omdat we beseffen dat die olympische droom voorlopig weg is. Na een weekje rust ligt de focus straks helemaal op het EK."

  Rousseaux: "Een belangrijke overwinning"

  "Dit was een belangrijke overwinning, omdat het een moeilijk toernooi was voor ons", reageert Tomas Rousseaux. "We hadden al onze pijlen gericht op de 1e match tegen de Verenigde Staten. De Nederlanders waren kapot vandaag na hun match tegen de VS en dat was bij ons vrijdag ook het geval."

   

  "We hadden net als de Nederlanders die olympische droom, maar bij ons was die droom al weg na de 1e match. En dat was mentaal heel moeilijk."

   

  "Vandaag wilden we de match winnen, omdat dat belangrijk is om de volgende periode met een goed gevoel aan te vangen. We hebben nu heel veel zin in het EK in eigen land."

  Fase per fase

  1. 21 uur 20. Red Dragons maken het af in de 3e set tegen Zuid-Korea: 26-24.

   Red Dragons maken het af in de 3e set tegen Zuid-Korea: 26-24

  2. 20 uur 20. België wint ook de 2e set tegen Zuid-Korea met 25-21.

   België wint ook de 2e set tegen Zuid-Korea met 25-21

  3. 19 uur 45. Red Dragons pakken spannende eerste set tegen Zuid-Korea met 27-25 .

   Red Dragons pakken spannende eerste set tegen Zuid-Korea met 27-25

  4. 19 uur 36. 1e set is voor België. De Red Dragons hebben er moeten voor vechten, maar ze hebben de 1e set binnengehaald. Is de toon gezet voor de rest van de wedstrijd?
  5. 18 uur 56. VS verovert olympisch ticket. Nederland heeft de Verenigde Staten niet kunnen verrassen in zijn laatste groepsduel. De VS haalde het met 25-18, 25-20, 17-25 en 25-21 en heeft het olympische ticket te pakken.
  6. 18 uur 44. Zuid-Korea - België. Na de pijnlijke nederlaag tegen Nederland gisteren proberen de Red Dragons het olympisch kwalificatietoernooi op een positieve noot af te sluiten. Kijk hier live naar de match vanaf 19u.