Yellow Tigers kunnen al lonken naar 1/8e finales na tweede zege

  EK volleybal

  België 
  set
  Slovenië 
  25
  1
  13
  25
  2
  21
  25
  3
  20
  3
  0

  De Belgische volleybalvrouwen hebben ook hun tweede groepsmatch op het EK vlot gewonnen. Na Oekraïne werd ook Slovenië met 3-0 geklopt. De eerste vier landen van elke groep plaatsen zich voor de 1/8e finales. De volgende opdracht wordt een ander paar mouwen. Maandag wacht Italië.

  De Yellow Tigers zijn voorlopig een plezier om naar te kijken op dit EK. Net als tegen Oekraïne begonnen de Tigers ook tegen Slovenië meteen goed. In geen tijd liepen ze uit tot 20-10. De eerste set werd uiteindelijk gewonnen met 25-13 dankzij onder meer 7 punten van Britt Herbots. 

   

  In de tweede set zorgde Slovenië voor meer weerwerk. Het klampte aan tot 20-20. Vooral Grobelna had wel nog wat over gehouden. Ze scoorde vlot in de slotfase van set twee en maakte het werk ook af: 25-21.

   

  Echt in de problemen kwamen de Tigers nooit. Mede dankzij 8 aces en 8 punten na een blok. In de derde set liepen de Tigers uit tot 20-13. Uiteindelijk leverde het 6 matchpunten op. Slovenië stribbelde nog even tegen, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Tigers.

   

  Met twee zeges is een plaats in de 1/8e finales binnen handbereik. Een zege tegen zwakke broertje in de groep Portugal zou geen probleem mogen zijn. Ook Polen lijkt niet onmogelijk.

  Herbots: "Uiteindelijk begint het toernooi nu pas"

  Britt Herbots: "Iedereen is heel gelukkig dat we een droomstart maken. We wisten dat de eerste twee matchen heel belangrijk waren. Uiteindelijk begint het toernooi nu pas. Ik denk dat het heel belangrijk is om nu de focus te bewaren tegen Portugal en gewoon ons spel te spelen tegen Italië. Daarna kunnen we misschien hopen op een stuntje tegen Polen, maar daar gaan we niet vanuit. We kunnen nog altijd stappen zetten als groep. We zijn heel goed aan het serveren op dit EK en dat hebben we nodig om ons spel te spelen daarna. Aanvallend maken we ook goed gebruik van de zwaktes van de tegenstander op dit moment."

  Fase per fase

  1. 19 uur 20. Na Oekraïne kloppen Belgische volleybalvrouwen ook Slovenië met 3-0.

   Na Oekraïne kloppen Belgische volleybalvrouwen ook Slovenië met 3-0

  2. 18 uur 55. Ook de tweede set gaan naar de Yellow Tigers: 25-21.

   Ook de tweede set gaan naar de Yellow Tigers: 25-21

  3. 18 uur 25. Yellow Tigers winnen eerste set met 25-13.

   Yellow Tigers winnen eerste set met 25-13

  4. 14 uur 19. Kijk naar Canvas en/of livestream. Op deze pagina kunt u België - Slovenië straks rechtstreeks volgen. Op uw televisie zapt u naar Canvas. Marc Willems verzorgt het commentaar vanuit Polen.
  5. 14 uur . We leggen onszelf de druk op om onze eerste twee wedstrijden te winnen. Dan begint het toernooi pas echt voor ons. Bondscoach Gert Vande Broek.
  6. 13 uur 58. Bondscoach: "Middenman Slovenië speelt erg sterk".

   Bondscoach: "Middenman Slovenië speelt erg sterk"

  7. 13 uur 57. 2e match, 2e zege voor de Yellow Tigers? Na hun 3-0-zege tegen Oekraïne krijgen de Belgische volleybalvrouwen om 18u Slovenië tegenover zich. Voor Gert Vande Broek is de opdracht duidelijk: opnieuw winnen. "Dan begint het toernooi pas echt voor ons", stelt de bondscoach.