• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons krijgen een pakje slaag van Nederland

  De Belgische volleyballers hebben ook hun 2e wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi afgesloten met een nederlaag. In het burenduel met Nederland gingen de Red Dragons na 3 sets door de knieën: 25-22, 25-21 en 25-20. 

  Een sterke derde set tegen de Verenigde Staten in de eerste wedstrijd van dit olympisch kwalificatietoernooi kon de Red Dragons op geen enkel ogenblik inspireren in hun tweede wedstrijd. Bij wijlen haalde Nederland de sloophamer boven en wisten onze landgenoten er geen raad mee. 

   

  In set 1 gaven de Belgen een solide indruk en konden ze de achterstand enigszins beperken. De set ging wel verloren met 22-25. Het meeste initiatief kwam van de Nederlanders, ook in set 2. Al snel sloeg Oranje een kloof en liep het met dominant en aanvallend volleybal weg van onze landgenoten.

   

  Vooral Nimir Abdel-Aziz bleek een gesel voor de Belgen. De Nederlander zorgde op zijn eentje voor bijna een 1/3e van de Nederlandse punten. In set 3 kwamen onze noorderburen helemaal onder stoom. Met alle moeite van de wereld klampten de Dragons aan, maar verder dan dat kwamen ze niet: 22-25, 21-25 en 20-25. 

   

  Over de ganse wedstrijd boksten de Belgen 31 geslaagde aanvallen in elkaar. Een ruim verschil ten opzichte van al het oranje aanvallend geweld: 45 gelukte aanvallen. Ook verdedigend lagen de Belgen ruim onder: 2 geslaagde blocks, ten opzichte van 10 geslaagde blocks voor Nederland, dat Dragons-coach Van Kerckhove en zijn spelers met een flinke kater opzadelt.

   

  Op dit toernooi kunnen de Red Dragons geen ticket voor Olympische Spelen meer bemachtigen. Morgen spelen ze nog voor de eer tegen Zuid-Korea, op papier de meest haalbare tegenstander van de drie. 

  België - Nederland 0-3

  • sets: 22-25, 21-25, 20-25
  • België: Rousseaux, Deroo, Verhees, Van Den Dries, Van de Voorde, D'hulst en libero's Stuer en Verstraete. Invallers: Van De Velde, Tuerlinckx, Valkiers en Baetens.
  • Topschutters: België: Rousseaux 9 // Nederland: Abdel-Aziz 21

  Tuerlinckx: "Te weinig tijd gehad om verlies van gisteren te verwerken"

  Hendrik Tuerlinckx ging mee tenonder tegen Nederland. "Het was vandaag echt niet goed. De enige verklaring die ik kan geven, is dat we misschien te weinig tijd hebben gekregen om het verlies van gisteren te verwerken."

   

  "Ik denk dat de veer gisteren gebroken is, nadat we 5 weken lang toegewerkt hadden naar dit toernooi. En na 2 uur was het afgelopen. Nog geen 24 uur later moesten we tegen Nederland spelen en we konden de klik niet maken."

   

  "Dit is niet goed voor het vertrouwen, maar we mogen dat niet meenemen naar de volgende wedstrijden. Het EK in eigen land is weer een ander verhaal, daar hebben we nieuwe doelen. We moeten aan het EK beginnen met een propere lei en er vol tegenaan gaan."

  Bondscoach: "Niet plots in paniek slaan"

  "Dat verlies van gisteren speelde in het achterhoofd, want die droom om ons al te plaatsen voor de Spelen was toen al zo goed als weg", zegt bondscoach Brecht Van Kerckhove. "De energie die we gisteren wel konden brengen, was er vandaag niet."

   

  "Maar we moeten ook niet plots in paniek slaan. We moeten de koppen bij elkaar steken en analyseren waarom het vandaag niet goed was. We hebben nog 3 weken tot het EK."

  Nederlander Gijs Jorna: "Je ziet dat België nog niet veel wedstrijden samen gespeeld hebben"

  Fase per fase

  1. 17 uur 35. Ook in de derde set delven Red Dragons het onderspit: 20-25.

   Ook in de derde set delven Red Dragons het onderspit: 20-25

  2. 17 uur 34. Nederland wint met 3-0. De Red Dragons delven het onderspit. .
  3. 17 uur 17. We krijgen gewoon een pak rammel van Nederland. Marc Willems.
  4. 17 uur 15. Ik vrees dat we met een ploeg zitten die vertrouwen mist. Marc Willems.
  5. 17 uur 01. Nederland wint ook de tweede set met 21-25.

   Nederland wint ook de tweede set met 21-25

  6. 17 uur . Ook in set 2 ondergaan Red Dragons het spel. Vroeg in de tweede set liepen de Belgen al tegen een achterstand aan. Die kloof zouden ze niet meer te boven komen. De Dragons moesten de hele set achtervolgen en verloren uiteindelijk met 21-25.