• home
 • video
 • pas verschenen

  Yellow Tigers ondergaan ook tegen Italië de wet van de sterkste

  België 
  set
  Italië 
  17
  1
  25
  16
  2
  25
  16
  3
  25
  0
  3

  De Belgische volleybalvrouwen hebben niet voor een stunt kunnen zorgen op het olympische kwalificatietoernooi in Catania. De jonge Yellow Tigers waren niet opgewassen tegen de power van een ervaren Italië, dat zondag tegen Nederland speelt om een ticket voor Tokio.

  Na de wedstrijd van gisteren tegen Nederland kregen de Yellow Tigers opnieuw een wereldtopper voorgeschoteld in Catanië. Italië won vorig jaar zilver op het WK en trad tegen de Belgen aan met zijn basisploeg.

   

  Al snel in de eerste set werd het kwaliteitsverschil tussen beiden teams duidelijk. Italië, met hoekaanvalsters als Egonu en Sylla, imponeerde op aanvallend vlak. De Belgen waren sterk op hun receptie, maar maakten zelf iets te veel foutjes op de opslag. De Italianen hamerden zichzelf naar een 17-25-winst in de eerste set.

   

  De tweede set begon iets beter voor de Tigers. Na wat foutjes langs Italiaanse kant en enkele goede combinaties met Herbots en Grobelna konden de Belgen gelijke tred houden tot 7-7. Maar dan zakte de Belgische ploeg in elkaar. De Italianen verdedigden subliem en haalden zonder verpinken ook de tweede set binnen met 16-25.

   

  De derde set gaf hetzelfde spelbeeld als in de eerste twee sets. De ervaren Italiaanse ploeg speelde solide in de verdediging en haalde aanvallend af en toe verwoestend uit. Opnieuw 16-25 in de derde set en einde verhaal voor de jonge Belgen.

  Laatste match voor België zonder betekenis

  Italië speelt morgen tegen Nederland voor een olympisch ticket. België heeft op dit toernooi niets meer te winnen maar kan zich volgend jaar in januari nog steeds plaatsen voor de Spelen in Tokio. Dan treden de Tigers aan op het continentale kwalificatietoernooi.

  Vande Broek: "Niet vaak tegen betere ploegen gespeeld dan dit Italië"

  De Yellow Tigers bleken na de wedstrijd tegen Nederland ook niet opgewassen tegen Italië. Bondscoach Gert Vande Broek beseft dat het kwaliteitsverschil te groot was.

   

  "We hebben vandaag tegen een ploeg gespeeld die er perfect in slaagde om ons het scoren te beletten. Het is een ploeg die heel mooi volleybal kan spelen. We hebben gewoon de wet van de sterkste ondergaan", stelt Vande Broek vast.

   

  "De Italianen hebben zich maandenlang voorbereid op dit toernooi. Ze hebben bovendien lessen getrokken uit de wedstrijd  die we tegen hen wonnen op de Volley Nations League eerder dit jaar. Ze hebben daar een goede studieronde van gemaakt. Ik denk niet dat we vaak tegen sterkere ploegen gespeeld hebben dan dit Italië."

   

  Italië was een klasse te sterk, maar de Belgen speelden ook niet hun beste partij. Waar liep het fout volgens de bondscoach? "Onze service is nu veel slechter dan in de Nations League. Dat is het werkpunt voor de volgende weken."

   

  "Als de service lukt, dan zal het blokrendement ook stijgen. Op training serveren we goed en nu niet, dan is dat inderdaad wel een mentale kwestie. Morgen tegen Kenia moeten we onze service bewijzen."

  Reactie Britt Herbots:

  Reactie Kaja Grobelna:

  Set 1:

  Set 2:

  Set 3:

  Fase per fase

  1. 22 uur 33. De Yellow Tigers zullen nog veel boterhammen moeten eten om op dit niveau mee te kunnen. . Marc Willems.
  2. 22 uur 32. Einde wedstrijd: Italië overklast de Yellow Tigers. De Belgische volleybalvrouwen hebben een logische nederlaag geleden tegen wereldtopper Italië. De Tigers konnen nooit echt een vuist maken tegen de krachtige Italianen en werden verdedigend en aanvallend overklast.
  3. 22 uur 30. Het zit de Belgen ook niet altijd mee. Een goede opslag van Van Gestel lijkt nog net binnen te vallen maar de challenge toont dat hij buiten was. 15-23.
  4. 22 uur 27. De Italiaanse klasse is bij momenten indrukwekkend. Verdedigend zijn ze uiterst solide en aanvallend halen ze bij momenten verwoestend uit. 14-22.
  5. 22 uur 26. De Belgen ondergaan weer even de wedstrijd. De Italiaanse hoekspeelsters Egonu en Sylla zorgen voor een 12-19 voorsprong voor Italië in deze derde set.
  6. 22 uur 25. We gaan stilaan naar het einde van de wedstrijd. Het wordt moeilijk om nu nog terug te komen. Co-commentator Koen Hoeyberghs.
  7. 22 uur 22. Een schijnbeweging van Egonu brengt haar ploeggenote Malinov in verwarring. De Belgen profiteren en houden de kloof op 3 punten. 12-15.
  8. 22 uur 20. Time-out voor de Belgen. Gert Vande Broek roept zijn speelsters nog eens bij elkaar. De kloof is weer vergroot tot 4 punten en ook het Italiaanse gevaar Egonu begint na een mindere tweede set weer te scoren. Kunnen de Tigers nog een vuist maken in deze partij?
  9. 22 uur 17. De Italianen vlammen door naar een 10-5 voorsprong maar de Belgen herpakken zich. Na enkele mooie punten van Van De Vyver en Herbots verkleinen ze de kloof terug. De Italianen leiden met 10-8.