• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons verliezen opnieuw, maar zijn toch zeker van behoud

  De Belgische volleybalmannen zijn in de European League erg mager aan hun zomer begonnen. Ze werden laatste in hun poule na 5 nederlagen en 1 zege. Toch konden ze zich nog verzekeren van het behoud.

  Fase per fase

  1. De Belgen zijn met amper een zege in zes duels laatste geëindigd in hun poule. Toch is België zeker van het behoud in de Golden League, omdat Finland in een andere groep nog minder punten haalde. Het laagst geklasseerde land over de drie poules zakt naar de Silver League. Dat is Finland, dat maar een schamel punt pakte. De Belgen doen met twee punten dus niet veel beter, maar kruipen door het oog van de naald.
  2. Nieuwe nederlaag

   De Belgische volleymannen hebben ook hun 6e en laatste wedstrijd in de European Golden League verloren. De Red Dragons (FIVB-12) gingen op bezoek in Slovakije (FIVB-27) met 3-1 de boot in. De setstanden waren 21-25, 25-22, 25-20 en 25-21.
  3. Vierde verlies voor België

   De Red Dragons hebben niet voor een stunt kunnen zorgen bij groepsleider Turkije. De Belgische mannen konden de Turken wel een setje afsnoepen, maar waren zeker in set 3 en 4 een maatje te klein. Turkije won met 3-1 (25-20, 23-25, 25-14, 25-16) en blijft zo ongeslagen in poule A.
  4. Dubbele verplaatsing

   De volleybalmannen sluiten deze week de Golden European League af met twee verplaatsing. Vanmiddag spelen de Red Dragons in Turkije, zaterdag in Slovakije. Kunnen ze nog eens scoren? Na 4 wedstrijden staan ze 4e en laatste in groep A.
  5. Van Kerckhove: "We zijn ontzettend ontgoocheld"

   Door de nederlaag tegen Letland moeten de Red Dragons vrezen voor een rampscenario: zakken uit de European League. "De staf moet dat scenario uit het hoofd van de spelers houden", zegt bondscoach Brecht Van Kerckhove. "Tegen Turkije, dat al geplaatst is, zijn er misschien kansen. Maar het wordt vooral een spannende strijd tegen Slovakije. We zijn ontzettend ontgoocheld, maar we zoeken naar oplossingen."
  6. Van Kerckhove: "We kunnen ons niet blijven verschuilen achter jeugdigheid"

  7. Letland wint

   De Red Dragons kunnen het niet meer rechttrekken in de 4 set. De Letten winnen de set met 23-25 en de mach met 1-3. België heeft zo zijn lot niet meer in eigen handen in de European League.
  8. België moet achtervolgen

   De Red Dragons hebben ook de 3e set moeten prijsgeven. De Belgen serveerden bijzonder zwak en dat werd afgestraft door Letland: 22-25.
  9. Letten hangen bordjes gelijk

   Het staat 1-1 in de sets. Letland wint de tweede set met 21-25 en begint ook sterk in set 3. Bij 1-5 voor de Letten moet bondscoach Van Kerckhove naar een time-out grijpen.
  10. Letland herpakt zich na setverlies

   Na de vlotte 25-16-setwinst in het eerste bedrijf hebben de Red Dragons het momenteel wat moeilijker in de tweede set. Letland steekt bij 15-19 voorzichtig de hand uit naar de set.