• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons ondergaan de wet van de sterkste tegen Italië

  Italië 
  set
  België 
  25
  1
  20
  25
  2
  17
  25
  3
  16
  3
  0

  In hun tweede WK-match hebben de Belgische volleybalmannen niet voor een stunt kunnen zorgen tegen gastland en titelfavoriet Italië. De Red Dragons verloren met duidelijke 3-0-cijfers. "Als Italië zo blijft spelen, doen ze mee voor de wereldtitel", denkt Sam Deroo.

  Ruim verslag van Italië - België op het WK volleybal

  Italianen nemen revanche

  Vorig jaar hadden de Belgen (FIVB-15) Italië naar huis gespeeld in de kwartfinales van het Europees kampioenschap (3-0). Deze keer draaide de nummer 4 van de wereld de rollen om.

   

  Voor eigen publiek nam Italië de regie in handen. In het begin van de eerste en de tweede set speelden de Red Dragons nog mee, maar de receptie was broos. En daar maakten de Italianen graag gebruik van. Om vervolgens via het blok van de Belgen keihard toe te slaan.

   

  Zaytsev, die er vorig jaar niet bij was, speelde een dijk van een wedstrijd. In de eerste set scoorde de hoofdaanvaller met Russische roots 7 op 8, in de tweede 6 op 7.

   

  Indrukwekkende cijfers die de Belgen niet konden voorleggen. Topspeler Deroo haalde zijn niveau van de eerste wedstrijd tegen Argentinië niet. Bondscoach Anastasi liet in de derde set dan ook enkele reservespelers warmdraaien voor de volgende opdracht: zaterdag tegen Slovenië (FIVB-23).

   

  België: Bram Van den Dries, Sam Deroo, Stijn D'hulst, Pieter Vanhees, Simon Van De Voorde, Tomas Rousseaux en Lowie Stuer (libero). Invallers: Jelle Ribbens (libero), François Lecat, Kevin Klinkenberg, Matthias Valkiers, Pieter Coolman, Hendrik Tuerlinckx en Igor Grobelny.

  "Jammer, maar hoefden niet te winnen"

  "In de eerste twee sets bleven we in de buurt en gingen we zelfs een keer over de Italianen, maar we moeten toegeven dat ze superieur speelden. Hun opslag en hun verdediging liepen echt gesmeerd. Dat heb ik ze nog maar zelden zien doen", reageert Sam Deroo.

   

  "Op die manier hebben ze de overwinning dubbel en dik verdiend. Jammer dat we niet meer weerwerk hebben kunnen bieden, maar ze zouden ons sowieso geklopt hebben."

   

  "Als ze zo blijven spelen, doen ze mee voor de wereldtitel", denkt Deroo. "Wij focussen ons nu op Slovenië, onze tweede sleutelmatch op dit WK. Deze match hoefden we niet te winnen."

  "We zijn overklast"

  "Als Italië dit niveau blijft aanhouden, gaan ze het nog ver schoppen op dit WK", denkt ook Hendrik Tuerlinckx. "Wij zijn duidelijk overklast."

   

  "We wisten niet meer hoe we ze moesten aanpakken. Hun verdediging was ijzersterk. Daar maakten ze het grote verschil."

   

  Tuerlinckx viel goed in. "Ik probeer mijn steentje bij te dragen. Voor Bram Van den Dries wordt het ook een lang toernooi. Ik los hem met plezier af."

  "Italië speelde fantastisch"

  "Soms moet je gewoon toegeven dat je tegenstander sterker speelt. En dat was duidelijk het geval", reageert Andrea Anastasi, de Italiaanse bondscoach van België.

   

  "Ik vond ze fantastisch spelen. Ze duwden ons met de rug tegen de muur en lieten zich nauwelijks op een fout betrappen."

   

  Anastasi tilt dan ook niet zwaar aan de nederlaag. "Jammer dat we geen topmatch spelen,  maar voor ons zijn de wedstrijden tegen Argentinië en Slovenië belangrijker."

  Stand in groep A

      M W V punten
  1. Italië 5 5 0 15
  2. BELGIE 5 3 2 10
  3. Slovenië 5 3 2 9
  4. Argentinië 5 2 3 6
  5. Japan 5 2 3 5
  6. Dominicaanse Republiek 5 0 5 0

  De top 4 stoot door naar de tweede ronde, de punten neem je mee.

  VIDEO: Sterke opslag en smash van Deroo

  VIDEO: Italië wint knappe rally

  VIDEO: Zo sla je de perfecte ace

  Fase per fase

  1. 22 uur 52. Einde: Italië wint met 3-0 (25-20, 25-17, 25-16). Finito, de Belgen hebben volleyballes gekregen van Italië. Ze verliezen hun tweede WK-match met 3-0. De thuisploeg stak er met kop en schouders bovenuit en nam revanche voor de EK-nederlaag van vorig jaar.
  2. 22 uur 51. Red Dragons verliezen ook de 3e set met 25-16.

   Red Dragons verliezen ook de 3e set met 25-16

  3. 22 uur 50. 24-15 en matchpunt voor Italië.
  4. 22 uur 48. De kloof groeit niet meer, maar kleiner wordt ze ook niet. Met 20 punten tegen 14 stevent Italië op een 3-0 af.
  5. 22 uur 47. "Het is niet evident, maar we verdedigen toch bijzonder weinig ballen.". Marc Willems.
  6. 22 uur 41. "Kijk niet naar het scorebord. Ik wil gewoon dat jullie je best doen.". Andrea Anastasi (bondscoach België).
  7. 22 uur 40. Italianen demonstreren: zo sla je de perfecte ace.

   Italianen demonstreren: zo sla je de perfecte ace

  8. 22 uur 39. De bondscoach denkt aan de volgende wedstrijden en laat zijn reservespelers proeven van het WK. Met 3 punten op een rij maakt Tuerlinckx een goeie beurt.
  9. 22 uur 37. "Ze doen ons dood in het midden.". Marc Willems.
  10. 22 uur 35. In de derde set springt de turbo van Italië meteen aan. De thuisploeg staat 10-5 voor tegen België.