• home
 • video
 • pas verschenen

  WK volleybal: geen revanche voor België, wellicht ook geen Final 6

  WK volleybal

  België 
  set
  Slovenië 
  26
  1
  28
  26
  2
  28
  19
  3
  25
  0
  3

  De Belgen hebben hun start van de 2e groepsfase op het WK volleybal gemist. Slovenië, waar de Red Dragons in de 1e groepsfase nog nipt tegen verloren, was nu met 3-0 te sterk.

  Red Dragons verliezen opnieuw tegen Slovenië

  Flitsen volstaan niet voor Red Dragons

  België had nog een eitje te pellen met Slovenië, want een week geleden gaf het een 2-0-voorsprong in sets uit handen tegen het Balkanland. Ook nu was het zoals verwacht lange tijd een wedstrijd in balans.

   

  Na een moeizame start kwamen de Belgen in het middenrif van de 1e set plots helemaal los. Van de Voorde was zoals het hele toernooi een muur voor het net en vooral Van den Dries kon zich aanvallend uitleven. De Dragons kregen 2 setpunten, maar toen stond sterspeler Gasparini op bij de Slovenen. Met enkele bommen vanaf de opslaglijn bracht hij zijn land op en over de Belgen.

   

  Slovenië bleef ravage aanrichten met zijn service in de 2e set, terwijl daar bij de Belgen vaak het schoentje knelde. De 2-0 leek onafwendbaar, tot Deroo setpunt na setpunt wegwerkte. Van 24-19 ging het naar 24-24. Maar net dan waren de Slovenen net weer een tikkeltje uitgekookter.

   

  Het scenario lag klaar voor de Dragons om de Slovenen een koekje van eigen deeg te bakken en nu zelf nog met 3-2 te winnen. Maar de Belgen verslikten zich in hun koekjes. Anastasi zocht bijna wanhopig naar de juiste mix die voor de kentering kon zorgen, maar Slovenië werd dankzij een snelle kloof in een zetel naar de finish gebracht.

  Final 6 lijkt utopie

  Door de nederlaag zakt België van de 2e naar de 3e plaats in de groep, op 4 punten van leider Brazilië. Enkel de 4 groepswinnaars en de 2 beste tweedes mogen naar de Final 6. Met nog matchen tegen Australië en Brazilië zullen de Dragons ten eerste mirakels moeten verrichten om nog 2e te worden en ten tweede wat hulp krijgen van de andere groepen om alsnog te kunnen doorstoten.

  Bondscoach: "Opslag is te zwak om ons te meten met de top"

  • Andrea Anastasi (bondscoach): "We hebben 2 uur gevochten, maar we kunnen helaas niet hetzelfde technische niveau aanhouden als de Slovenen. Ons opslag is ook niet sterk genoeg om ons te kunnen meten met de top. We moeten spelers vinden die wel een goeie opslag hebben en de huidige spelers moeten er in de winter meer op oefenen."
  • Sam Deroo: "We moeten toegeven dat Slovenië momenteel beter en constanter is dan wij. Zij waren vandaag allemaal op niveau, wij ondermaats. We haalden zeker niet het niveau van onze vorige match tegen Slovenië. Maar toch winnen we nog bijna 2 sets. Het is nu geen optie om gelaten dit toernooi uit te spelen. Elk punt is belangrijk voor de wereldranglijst en voor later eventueel een kans te maken op de Spelen."

  Anastasi: "Onze service is niet goed genoeg om deze matchen te winnen"

  Deroo: "We hebben kansen gehad"

  Fase per fase

  1. 22 uur 27. Slovenië is ook in set 3 te sterk .

   Slovenië is ook in set 3 te sterk

  2. 22 uur 25. Slovenië wint makkelijk. Na 2 felbevochten sets waren de Red Dragons te ontmoedigd om zich in de 3e set nog eens op te richten. België speelt nog 2 keer, maar een ticket voor de Final 6 lijkt een utopie.
  3. 22 uur 15. Anastasi heeft met onder meer Tuerlinckx, Grobelny en Ribbens al zijn "reservespelers" ingebracht. Die ontgoochelen op dit moment niet.
  4. 22 uur 11. De Red Dragons lijken hun dipje te boven te zijn, maar inmiddels is de kloof wel nog altijd 7 punten. Kunnen ze aan een inhaalrace beginnen?
  5. 22 uur 06. "Een zwalpende Belgische ploeg. Jammer, na 2 fantastische sets.". Coccomentator Koen Hoeyberghs.
  6. 22 uur 02. Het wordt pijnlijk voor de Belgen. Van den Dries leek te vliegen in de 1e set, maar nu kan hij geen enkel punt meer maken. Wie trekt dit nog recht?
  7. 22 uur . Bondscoach Anastasi begint zijn geduld te verliezen, ook wanneer Van den Dries een veel te lome poging doet om te verdedigen. 4-8 bij de technische time-out.
  8. 21 uur 56. Slovenië kan niet alleen profiteren van sterke opslagen, maar ook van een goeie verdediging. Zo worden bijna zekere Belgische punten toch nog teruggebracht. Het levert Slovenië vroeg in de set een 2-6-voorsprong op.
  9. 21 uur 56. "Geloven de Belgen er nog in?". Marc Willems (Sporza).
  10. 21 uur 50. Red Dragons verliezen ook set 2 ondanks geweldige comeback.

   Red Dragons verliezen ook set 2 ondanks geweldige comeback