• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons geven 2-0-bonus weg op WK: "Missen persoonlijkheid"

  België 
  set
  Slovenië 
  25
  1
  22
  25
  2
  21
  19
  3
  25
  23
  4
  25
  13
  5
  15
  2
  3

  België heeft zijn 3e match op het WK niet kunnen winnen. Tegen Slovenië keerde de match na de eerste 2 sets. De Red Dragons zijn zo nog niet zeker van de 2e ronde.

  Zure nederlaag voor de Red Dragons tegen Slovenië

  "Dit wordt een dubbeltje op zijn kant", zo had Sporza-journalist Marc Willems aangekondigd, maar in de eerste 2 sets was het Belgische overwicht toch duidelijk. Bij Slovenië kwamen de sterspelers Urnaut en Gasparini maar moeilijk uit de verf.

   

  Maar dan kantelde de match. België had moeite met de zware Sloveense opslagen en kwam zo steevast in de verdrukking. Ook hoekaanvaller Sket groeide in de wedstrijd en zo wekte het geen verbazing dat we een 5e set kregen.

   

  Hierin ging het voortdurend gelijk op, maar Slovenië was defensief sterker dan de Dragons. Omdat ze heel wat ballen terughaalden, boden ze zichzelf regelmatig de kans om te breken. Bij 12-11 werd een van die kansen door Slovenië benut. Deroo bewoog nog hemel en aarde bij de Belgen, maar hij kon het kalf niet meer redden.

  "We hielden het hoofd er niet altijd bij"

  • Andrea Anastasi (bondscoach): "Dit was geen kwestie van techniek of tactiek. Nee, we missen persoonlijkheid. We hebben ook te weinig internationale competitie gekregen in de aanloop naar het WK. We speelden de Euroleague, maar dat was om niets. Dat was tijdverlies. Deze match had de hemel kunnen openen voor ons, maar dat ene punt zou toch nog belangrijk kunnen zijn."
  • Sam Deroo: "Dit komt hard aan. Het was een zware match, met ups en downs aan beide kanten. Maar toen zij na de 2e set een nieuwe spelverdeler en hoekaanvaller brachten, hadden wij daar geen antwoord op. Deze nederlaag hypothekeert ons toernooi, want nu mogen we bijna geen punten meer laten liggen als we ver willen geraken."
  • Tomas Rousseaux: "We hadden het in handen, maar door kleine stommiteiten gaven we het uit handen. Het was een heel emotionele match, we hadden soms moeite om het hoofd erbij te houden. Dat is de les die we moeten meenemen naar de toekomst."

  Fase per fase

  1. 21 uur 04. Anastasi: "We missen persoonlijkheden, want aan techniek of tactiek lag het niet".

   Anastasi: "We missen persoonlijkheden, want aan techniek of tactiek lag het niet"

  2. 20 uur 50. Deroo: "Dit komt wel aan, het was een zeer zware wedstrijd".

   Deroo: "Dit komt wel aan, het was een zeer zware wedstrijd"

  3. 20 uur 40. Rousseaux na de 2-3-nederlaag "Dit doet pijn".

   Rousseaux na de 2-3-nederlaag "Dit doet pijn"

  4. 19 uur 34. Red Dragons verliezen met 2-3 van Slovenië.

   Red Dragons verliezen met 2-3 van Slovenië

  5. 19 uur 33. Slovenië wint! Net als in de 4e set wordt Lecat in de ploeg gedropt voor de beslissende opslag, maar opnieuw gaat hij de mist in. België verliest met 2-3. De 2e ronde is nog mogelijk, maar het vervolg van dit WK wordt hierdoor wel gehypothekeerd.
  6. 19 uur 29. "Slovenië scoorde vanuit een verloren situatie het puntje". Cocommentator Koen Hoeyberghs.
  7. 19 uur 28. Is dit de genadestoot? De Slovenen verdedigen uitstekend en krijgen zo ook op hun eigen opslag regelmatig kansen. Bij 12-11 benutten ze er eentje. 13-11: komt België dit nog te boven?
  8. 19 uur 25. Het gaat nog altijd gelijk op, maar nu zitten de Slovenen aan het stuur, want zij kunnen de Belgen onder druk zetten omdat ze telkens 1 punt voorkomen.
  9. 19 uur 20. In de 5e set tekent zich nog geen uitgesproken favoriet af. Het gaat tot 6-6 punt om punt.
  10. 19 uur 09. Slovenië sleept 5e set uit de brand. Terwijl de Slovenen met Gasparini aan de service nog wat verder kunnen uitlopen, slaat Lecat voor België in het net. We krijgen een beslissende 5e set.