• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons beginnen uitstekend aan WK volleybal

  België 
  set
  Argentinië 
  25
  1
  19
  25
  2
  19
  22
  3
  25
  25
  4
  19
  3
  1

  De Belgische volleybalmannen hebben hun eerste groepswedstrijd op het WK gewonnen. De Red Dragons versloegen met Argentinië de nummer 7 van de wereld met 3-1.

  Ruim verslag van België - Argentinië op het WK volleybal

  België begon aanvallend behoorlijk goed, maar de Argentijnen hielden gelijke tred en sloegen bij 12-14 zelfs een eerste kloofje. Geen paniek bij de Dragons, die langs Deroo en Rousseaux op en over Argentinië gingen. Bij 21-17 moesten de Argentijnen de rol definitief lossen en ging het naar 25-19 voor België.

   

  Ook in de tweede set voerden de Belgen het commando. Met een secuur blok en een goed draaiende aanval hadden de Red Dragons voortdurend de bovenhand. Argentinië slaagde er ook niet in om de mokerslagen van Van den Dries af te stoppen. Ook set 2 ging met 25-19 naar België.

   

  In de 3e set leek de aandacht van de Dragons even te verslappen. Bij de Argentijnen draaide het iets vlotter, al hadden ze toch enkele setballen nodig om terug te komen tot 2-1.

   

  Maar België herpakte zich prima in set 4. Rousseaux loodste zijn team naar een vroege voorsprong en die gaven de Belgen niet meer uit handen. Met opnieuw 25-19 wonnen de Dragons ook hun 3e set, goed voor 3-1-winst. Morgen staan de Belgen al voor een nieuwe, zware opdracht tegen gastland Italië.

  Deroo: "De eerste druk is weg"

  "Het verschil tussen de twee teams was de beleving", denkt Sam Deroo. "Ik had Argentinië toch iets energieker verwacht. Wij waren echt klaar voor de wedstrijd, ook al hadden we een kleine terugval in set 3."

   

  "In het begin van de 4e set hebben we hen meteen onder druk gezet en dat hebben we niet meer uit handen gegeven. Puur kwalitatief staan we als team ook een stap verder dan dit Argentinië."

   

  Wat doet deze overwinning met het vertrouwen? "Het doet goed. We staan een stap verder. Om nu te zeggen dat we gaan meedoen voor de medailles, dat is veel gezegd. Maar de eerste druk valt weg. Tegen een rechtstreekse concurrent 3 punten pakken, dat is van goudwaarde. Nu kunnen we vrank en vrij de match tegen torenhoog favoriet Italië aanvatten."

  Bondscoach Anastasi: "Heel bij met 3 punten"

  Bondscoach Andrea Anastasi benadrukt het belang van deze zege. "Als we verloren hadden, zou het heel moeilijk geweest zijn om ons nog te plaatsen.  We willen ons echt plaatsen voor de volgende ronde en ook in Italië blijven (Italië organiseert het WK samen met Bulgarije, red)."

   

  "De jongens zijn gefocust en ons wedstrijdplan was duidelijk. Ik ben heel blij met deze 3 punten."

   

  Wat kan er nog beter? "Op een toernooi moet je door de momenten dat het lastig gaat heen zien te komen en beseffen dat het soms wat moeilijker loopt. Het belangrijkste is dag per dag te bouwen aan onze teamspirit."

  Fase per fase

  1. 22 uur 30. De Belgen maken het af in de vierde set met 25-19 en kloppen Argentinië met 3-1.

   De Belgen maken het af in de vierde set met 25-19 en kloppen Argentinië met 3-1

  2. 22 uur 25. België wint! Tuerlinckx maakt het af met een smash: de Red Dragons winnen met 3-1!
  3. 22 uur 22. Bij 24-17 krijgen de Belgen 7 matchpunten. Dat zou moeten volstaan.
  4. 22 uur 17. Een smash van achter de driemeterlijn van Deroo ploft in het net en valt er nog over. België loopt steeds verder uit: 19-12.
  5. 22 uur 16.
  6. 22 uur 15. De Belgen hebben opnieuw een bres geslagen: 16-12. "Doorduwen nu", zeggen onze commentatoren.
  7. 22 uur 08. Argentinië nestelt zich met enkele punten op rij weer helemaal in het spoor van de Belgen: 10-9.
  8. 22 uur 05. Argentinië verovert de derde set tegen België met 25-22.

   Argentinië verovert de derde set tegen België met 25-22

  9. 22 uur 03. Het setverlies lijkt voorlopig niet in de Belgische hoofden te zitten. De Red Dragons hebben hun niveau weer opgekrikt bij het begin van de 4e set en leiden met 7-3.