• home
 • video
 • pas verschenen

  Topdag voor Dragons: winst tegen Dominicaanse, Slovenië verliest

  België 
  set
  Dominicaanse Republiek 
  25
  1
  18
  25
  2
  13
  25
  3
  17
  3
  0

  De Belgische volleybalmannen sluiten de 1e groepsfase van het WK af met een goed gevoel. De Dominicaanse Republiek bood weinig weerstand. Het is nu afwachten of België 2e of 3e wordt in zijn groep en wie het treft in de 2e groepsfase.

  Red Dragons winnen vlot van Dominicaanse Republiek op het WK volleybal

  Bankzitters ontgoochelen niet tegen zwakke Dominicanen

  Sinds gisteren waren de Red Dragons al zeker van de kwalificatie voor de 2e ronde, maar omdat de punten uit de groepsfase worden meegenomen én omdat er nog een kleine kans op de 2e plaats is moesten de Belgen toch nog voluit gaan tegen de Dominicaanse Republiek.

   

  De jongens uit de Caraïben hadden op dit WK nog geen match gewonnen, al lieten ze wel in elke partij flitsen zien. Niet zo tegen de Belgen. Anastasi gunde enkele "bankzitters" als Grobelny en Tuerlinckx speeltijd. Ze deden het meer dan behoorlijk.

   

  België hield de Dominicanen in elke set op een veilige afstand. Zowel offensief als defensief draaide de machine op volle toeren. Een vertrouwensboost met het oog op de 2e groepsfase, die vanaf vrijdag van start gaat.

  Argentinië helpt de Belgen

  Later op de avond verloor Slovenië met 3-2 van Argentinië, waardoor de Red Dragons in de stand boven de Slovenen blijven in het klassement. Als de Slovenen morgen geen punt pakken tegen Italië, dan eindigen de Belgen onverhoopt nog op de 2e plaats in hun groep.

  Het slot van de wedstrijd

  "De volgende tegenstanders? Liefst de makkelijkste"

  • Andrea Anastasi (bondscoach): "Ik ben tevreden, want ondanks de vele veranderingen was het niveau erg goed. Ik kon ook eindelijk eens rustig zijn aan de zijlijn, moest met niemand ruzie maken (lacht). We blijven nu in Italië, maar misschien kunnen we hier nog wat langer blijven. We zullen er voor moeten vechten. Maar we kunnen nog verbeteren en dat kan alleen als we zo lang mogelijk in het toernooi blijven."
  • Hendrik Tuerlinckx: "Het beste was er bij de Dominicanen vanaf. Wij hebben gewoon onze job gedaan. Voorlopig zitten we nog op schema. Op voorhand had ik zeker voor dit scenario getekend. We liggen nog altijd op koers. Nu een poule met Nederland, Slovenië en Australië zou een prachtscenario zijn. Daar zet ik meteen mijn kribbel voor."
  • Igor Grobelny: "Dit was misschien een van de makkelijkste matchen, maar zeker niet mentaal, want we moesten absoluut die punten pakken. Ik ben tevreden over mijn eigen prestatie. Het was belangrijk om aan de coach te tonen: ik ben er klaar voor. Op welke tegenstanders ik nu hoop? Liefst de makkelijkste."

  Fase per fase

  1. 18 uur 12. Makkelijke zege voor de Dragons. De mannen houden het kort. Iets meer dan een uur heeft de match maar geduurd. Vrijdag pikken ze de draad weer op in de 2e groepsfase. Wie ze dan treffen, hangt af van de matchen van later vandaag en morgen.
  2. 18 uur 10. Nog 3 punten en de lijdensweg van de Dominicaanse Republiek is voorbij.
  3. 17 uur 55. De Belgen gaan opnieuw met een geruststellende voorsprong naar de technische time-out. Dit mag toch niet meer mislopen?
  4. 17 uur 55. Ontspannen Anastasi dolt wat met de camera.

   Ontspannen Anastasi dolt wat met de camera

  5. 17 uur 50. Eenvoudige setwinst voor de Belgen in de tweede set: 25-13.

   Eenvoudige setwinst voor de Belgen in de tweede set: 25-13

  6. 17 uur 46. "De Dominicaanse haalt absoluut geen goed niveau vandaag". Cocommentator Koen Hoeyberghs.
  7. 17 uur 46. Set 2 is al binnen. De Dominicanen kunnen maar 13 punten rapen in de 2e set. "Vlotter kan het niet", is de conclusie van Marc Willems.
  8. 17 uur 45.
  9. 17 uur 41. De Belgische machine blijft op volle toeren draaien, al blijft de Dominicaanse tegenstand behoorlijk mager.
  10. 17 uur 32. "Die Mercedes bij de Dominicaanse is meer een Lada dan een echte Mercedes". Marc Willems (Sporza).