• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons houden hun droom levend met zege tegen Australië

  WK volleybal

  Australië 
  set
  België 
  26
  1
  28
  26
  2
  28
  20
  3
  25
  0
  3

  Op het WK volleybal heeft België zich prima herpakt na het verlies van vrijdag tegen Slovenië. De Red Dragons versloegen Australië met 3-0 en behouden zo een kansje om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

  Bekijk het verslag van Australië - België: 0-3

  Na de nederlaag tegen Slovenië gooide bondscoach Anastasi zijn team door elkaar. Valkiers, Van den Dries en Rouseaux verdwenen naar de bank, D'Hulst, Tuerlinckx en Grobelny kwamen in de ploeg.

   

  Vooral die laatste bedankte voor het vertrouwen met een ijzersterke prestatie. Samen met een uitstekende Deroo zorgde Grobelny voor een broodnodige kentering in de 1e set, die de Belgen uiteindelijk nog wonnen met 28-26.

   

  Ook in set 2 handen de Red Dragons hun handen vol met een sterk spelende Carroll, die steun vond bij middenman Mote. Bij 22-20 stak Australië de hand uit naar setwinst, maar opnieuw hadden Grobelny en Deroo het laatste woord: het werd alweer 28-26.

   

  Set 3 verliep minder evenwichtig, nadat de Belgen al snel een kloofje geslagen hadden. Australië drong nog aan, maar de Dragons hielden het hoofd koel en stoomden door naar een 3-0-overwinning.

  Deroo: "Dit doet deugd"

  "Dit doet deugd na de nederlaag van gisteren", zegt Sam Deroo. "We hebben ons geamuseerd, dat is ook heel belangrijk. Dan kan je onder druk iets meer. We hebben ons degelijk herpakt. Ik zal niet zeggen dat we schitterend volleybal gespeeld hebben, maar we hebben wel mentale weerbaarheid getoond en onze job gedaan."

   

  "Grobelny? Het is een interessante speler om erbij te hebben. Hij is een beetje een laatbloeier op zijn 25e. Het is zijn eerste zomer met de nationale ploeg. Er staat hem zeker een mooie toekomst te wachten."

   

  "De match van morgen tegen Brazilië heeft zeker nog belang. We moeten proberen zo hoog mogelijk te eindigen in de ranking. Dat helpt bij onze olympische droom."

   

  Igor Grobelny, die andere uitblinker, was ook tevreden. "Ik ben superblij dat ik mocht starten. De hele wereld kijkt mee. Ik ben eigenlijk altijd tevreden als ik mag spelen. Als ik ook tegen Brazilië mag meedoen, zou dat echt schitterend zijn. Ik ben er klaar voor."

  Fase per fase

  1. 19 uur 50. Anastasi: "Het is een belangrijke zege voor ons".

   Anastasi: "Het is een belangrijke zege voor ons"

  2. 19 uur 49. Grobelny: "We hadden zeker verwacht dat het moeilijk ging zijn".

   Grobelny: "We hadden zeker verwacht dat het moeilijk ging zijn"

  3. 19 uur 49. Deroo: "Het was fijn spelen".

   Deroo: "Het was fijn spelen"

  4. 18 uur 44. Red Dragons winnen ook de derde set: 20-25.

   Red Dragons winnen ook de derde set: 20-25

  5. 18 uur 43. Deroo maakt het af. Het eerste matchpunt is meteen het goede voor België. Australië krijgt de service van Deroo niet onder controle en zo winnen de Red Dragons met 3-0.
  6. 18 uur 40. Geweldige Deroo. Deroo verdedigt fantastisch op een spijkerharde Australische service en ramt de bal vervolgens zelf over het net: 23-19 in het voordeel van de Dragons.
  7. 18 uur 35. Australië heeft plots een tweede adem gevonden en komt terug tot op 3 punten.
  8. 18 uur 32. België loopt uit. Het vat lijkt af bij de Australiërs, die nu tegen een zespuntenkloof aankijken: 19-13. Een 3-0-overwinning wenkt voor de Red Dragons.
  9. 18 uur 28. De Dragons hebben de Australische remonte afgeremd en zelf weer een tandje bijgestoken. Er staat bij 16-12 opnieuw een kloof van 4 punten op het bord in het voordeel van België.