Ga naar de inhoud
Kudus bezorgt Ghana de zege met twee doelpunten.
Kudus bezorgt Ghana de zege met twee doelpunten.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 2

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
6
3
2
1
0
6
4
2
Zuid-Korea
4
3
1
1
1
4
4
3
Uruguay
4
3
1
1
1
2
2
4
Ghana
3
3
1
2
0
5
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
0
0
0
0
0
0
0
2
Zuid-Korea
0
0
0
0
0
0
0
3
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
4
Ghana
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
0
0
0
0
0
0
0
2
Zuid-Korea
0
0
0
0
0
0
0
3
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
4
Ghana
0
0
0
0
0
0
0
Zuid-KoreaGhana
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Anthony Taylor
stadion
Education City Stadion
toeschouwers
43983

Ghana is weer springlevend na rollercoaster tegen Zuid-Korea

 ma 28 november 2022 16:01
Zuid-Korea
einde
2-3
Ghana
  1. 24' - Doelpunt - Mohammed Salisu (0 - 1)
  2. 27' - Geel - Jung Woo-young
  1. 57' - Verv. Kwon Chang-hoon door Lee Kang-in
  2. 58' - Doelpunt - Cho Gue-sung (1 - 2)
  3. 68' - Doelpunt - Mohammed Kudus (2 - 3)
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 28/11/22 - 14:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
24'
Mohammed Salisu
0 - 1
Mohammed Salisu
24'
58'
Gue-sung Cho
58'
Gue-sung Cho
1 - 2
68'
Mohammed Kudus
2 - 3
Mohammed Kudus
68'

Het maandagvoetbal op de Wereldbeker stelt niet teleur. Ghana heeft Zuid-Korea met 2-3 geklopt na een tweede bezoekje aan de achtbaan in enkele uren tijd. Ghana liep 0-2 uit, moest Zuid-Korea weer naast zich dulden, maar won uiteindelijk toch. Zo is ook groep H nog lang niet beslist. 

Zuid-Korea - Ghana in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cho lijkt zijn team met twee treffers een punt te bezorgen, maar een kleine zeven minuten later prikt Kudus zijn tweede tegen de touwen. Zuid-Korea probeert wel nog, maar kan niet meer tegenprikken.
 
  • Man van de match: Mohammed Kudus kroonde zich tot matchwinnaar. De nog maar 22-jarige middenvelder van Ajax buffelde de 0-2 binnen. Met een nieuwe treffer bezorgde hij zijn land de drie punten.
 
  • Statistiek 1: Cho Gue-Sung is de eerste Zuid-Koreaan die twee keer weet te scoren in een WK-wedstrijd. Ook Mohammed Kudus flikt dat kunstje, maar dan voor Ghana uiteraard.
 
  • Statistiek 2: Kameroen en Ghana scoorden elk drie doelpunten vandaag. Dat is een WK-record voor het aantal Afrikaanse treffers op dezelfde dag. 

Gevleide voorsprong voor de Black Stars

Vooraan zat Zuid-Korea voor deze partij met een offensief probleem. In de laatste 3 van de 5 WK-duels konden Son en co geen enkel doelpunt maken. Daar wilden ze vandaag maar al te graag verandering in brengen. 

 

De Aziatische Tijgers schoten ook uitstekend uit de startblokken. Ze versierden al snel zeven hoekschoppen, maar kopkracht is natuurlijk geen wapen voor Zuid-Korea.


Ondanks de goede wil viel het doelpunt aan de overzijde. Salisu flikkerde een voorzet van Jordan Ayew in doel, maar de VAR moest nog even naar een handsbal kijken. Het doelpunt werd echter goedgekeurd. Niet gek veel later viel ook de 0-2. Weer Jordan Ayew met de voorzet en dit keer Kudus met de treffer.

Pompen of verzuipen voor Ghana

Het leek over en out voor de Zuid-Koreanen. Ze toonden echter bijzonder veel veerkracht en knokten zich opnieuw in de wedstrijd. Cho knikte een voorzet van de net ingevallen Lee prima binnen. Na 15 schoten op doel dit WK hadden de Aziatische Tijgers eindelijk hun doelpunt beet. 

 

Daar bleef het zelfs niet bij. Cho buffelde zijn tweede van de avond binnen. 2-2 op drie minuten tijd. Ghana stond perplex.


Maar niet voor lang. Kudus stond op de goede plek om een voorzet vanop links in doel te deviëren. In een nagelbijtend slot gooiden de Zuid-Koreanen nog alles in de strijd.

 

Bij Ghana was het plots vrouwen en kinderen eerst. Pompen of verzuipen. Ook Denis Odoi mocht nog van een WK-wedstrijd proeven. De speler van Club Brugge trok met zijn ploegmaats uiteindelijk de drie punten over de streep.

Fase per fase

16:01

Einde

Het zit erop! Wat een geweldige tweede helft hebben we te zien gekregen. Zuid-Korea knokte zich terug in de wedstrijd en op drie minuten tijd maakte Cho met twee doelpunten gelijk. Met een nieuwe treffer van Kudus gaan de drie punten wel naar Ghana. Wat Zuid-Korea ook nog probeerde.

90+12' tweede helft
90+9'

Het blijft bijzonder spannend. Bij Ghana is het nu vrouwen en kinderen eerst. Ze keilen alle ballen weg momenteel.

90+4'

Zuid-Korea bonkt op de deur. Cho kan aanleggen in de zestien, maar de Ghanezen gooien hun kop ervoor. De spits ziet zijn poging in hoekschop verdwijnen. 

90+1'

10 - extra time

Er komen 10 minuten extra tijd bij.
90'

10' extra

De wedstrijd zit er nog lang niet op. We krijgen nog 10 minuten extra tijd. Wordt het een levenslijn voor Zuid-Korea?

89'

De tijd tikt weg in het voordeel van de Black Stars. Trekken ze de drie punten over de streep of steekt Zuid-Korea daar een stokje voor? 

86'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
84'

Zuid-Korea geeft zich niet zomaar gewonnen. Kim Jin-Su raapt in de zestien een tweede bal op en knalt naar doel. Doelman Zigi kan rustig naar het leer kijken, want het schot vliegt over. 

78'

Odoi komt op het veld

Daar is Denis Odoi. Hij mag zijn debuut op een WK maken met Ghana en krijgt nog een klein kwartier van zijn bondscoach.

75'

Prima vrije trap

Zuid-Korea krijgt een vrije trap op een interessante plek. Een kolfje naar de hand van Son denk je dan, maar het is Lee die het probeert. Met zijn linker dwingt hij Zigi tot een goede redding.

70'

Ghana antwoordt met de tweede goal van Kudus

68'
goal
Zuid-Korea
2-3
Ghana
68'

Kudus met zijn tweede : 2-3!

Ze waren helemaal uit de wedstrijd verdwenen, maar staan er wanneer het moet. Inaki Williams trapt eerst een gat in de lucht, maar de bal valt dan goed voor Kudus die er 2-3 van maakt. Nieuwe wending in deze partij.

64'

Het spel ligt even stil omdat Hwang verzorgd moet worden. Hij lijkt wel weer verder te kunnen spelen. 

63'

Cho buffelt ook de 2-2 binnen

61'

Cho met de gelijkmaker!

Wat een remonte van de Aziatische Tijgers. Kim Jin-Su brengt het leer voor doel en daar staat Cho weer op de goede plek. Hij buffelt de 2-2 voorbij Zigi. 

59'

Deze keer is het wel prijs voor Cho