63'
Vincent Aboubakar
63'
2 - 3

Kameroen en Servië hebben in hun groep de 0 uitgegomd. Servië leek op weg naar een vlotte zege na goals van oude bekenden Milinkovic-Savic en Mitrovic, maar in 3 dolle minuten kwamen de Kameroeners op gelijke hoogte. Het resultaat: een spektakelpartij waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Kameroen - Servië in een notendop:

• Sleutelmoment: Servië lijkt op weg naar een overtuigende zege, maar daar beslissen de Ontembare Leeuwen anders over. In drie minuten tijd gaat het van 1-3 naar 3-3.

• Man van de match: Vincent Aboubakar viel bijzonder gretig in. De snelle spits van Al-Nassr had maar tien minuten nodig om te scoren, heerlijke lob, en de 3-3 panklaar te leggen voor Choupo-Moting.

• Opvallend: Aleksandar Mitrovic wrong heel wat kansen de nek om, maar scoorde wel. En wel voor de 51ste keer voor Servië. Hij komt in een select groepje met onder meer ook Thierry Henry, Olivier Giroud en Harry Kane.

Mitrovic laat de kansen liggen

4-3 voor Servië. Dat was de score van het vorige (vriendschappelijk) duel tussen Servië en Kameroen. En ook vandaag kregen we een spektakelwedstrijd te zien.

Kameroen begon eraan zonder doelman André Onana die uit de kern geweerd werd voor disciplinaire redenen. Zijn vervanger Devis Epassy zag enkele keren Aleksandar Mitrovic voor zich opduiken.

De voormalige spits van Anderlecht trof eerst nog de paal en was niet veel later te verrast om de 0-1 te maken. Het vizier nog niet op scherp.

Dan krijg je het deksel op de neus, zo zegt een voetbalwet. Dat gebeurde ook. Uit het niets tikte Castelletto een hoekschop aan de tweede paal binnen. Ongeloof bij Servië.

De troepen van Stojkovic lieten hun hoofd echter niet hangen. Met twee doelpunten (van Pavlovic en Milinkovic Savic) in de extra tijd voor de rust zag de wereld er plots helemaal anders uit.

Kameroen komt terug na 1-3-achterstand

Servië ging door op dat elan. De spelers legden een fraaie combinatie op de grasmat met Mitrovic als eindstation. Dan toch dat doelpunt voor Mitrogol.

Einde verhaal voor Kameroen, denk je dan. Maar niets is minder waar. De invalbeurt van Aboubakar deed de partij weer kantelen. Tot twee keer toe glipte hij door de buitenspelval. Eerst werkte hij het zelf bijzonder fraai af, drie minuten later kroop hij in de huid van de assistgever.

Servië en Kameroen moeten dus tevreden zijn met een punt. Vooral Aleksandar Mitrovic zal zich voor het hoofd slaan. Hij schoot maar liefst zeven keer naar doel.

13:01

De wedstrijd zit erop en wat hebben we genoten. In de tweede helft leek Servië het laken naar zich toe te trekken na de 1-3 van Mitrovic. Uiteindelijk kwamen de Ontembare Leeuwen nog op gelijke hoogte na drie dolle minuten.

90+5'

Kameroen krijgt nog een vrije trap op een interessante plek. N'Koudou kiest voor een schot op doel, maar het leer verdwijnt in de grijparmen van Milinkovic Savic.

90+2'

Daar is Mitrovic opnieuw. Hij wordt diepgestuurd, maar kan doelman Epassy niet verschalken. De spits van Fulham stond wel buitenspel.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90+1'

6' extra

We krijgen nog zes minuten extra tijd. Komt er nog een winnaar uit de bus?

89'

Mitrovic naast

Ondanks zijn doelpunt is het niet echt de dag van Aleksandar Mitrovic. Nu wordt hij opnieuw aangespeeld in de zestien, maar zijn schot mist richting. Het is niet de eerste kans die hij de nek omwringt.

87'

Aboubakar is nog hongerig. Nu haalt de spits van Al-Nassr een keer van ver uit, het vormt geen problemen voor doelman Milinkovic Savic.

82'

Oum Gouet erop

Stojkovic gooit haast al zijn troeven op tafel. Hij brengt Grujic, Radonjic en Babic tussen de lijnen. Bij Kameroen krijgt Mechelen-middenvelder Oum Gouet nog enkele minuten.

78'

Dan maar eens van ver proberen, denkt Milinkovic Savic. De voormalige speler van Genk ziet zijn schot wel heel ver over vliegen.

77'

Mitrovic wordt nog een keer het straatje in gestuurd. De spits staat zo oog in oog met doelman Epassy die het laatste woord heeft met een goede redding. Prima kans wel.

67'

Weer randje buitenspel, maar toch de gelijkmaker

66'

Plots is daar de gelijkmaker!

Ongelooflijk maar waar: het staat zowaar 3-3! Aboubakar, wat is die goed ingevallen, duikt de ruimte in en legt het leer dan panklaar voor Choupo-Moting die niet meer kan missen.

66'

Aboubakar met de aansluitingstreffer

65'

Aboubakar met de 2-3!

Een levenslijn voor Kameroen! Aboubakar glipt door de buitenspelval en maakt het dan heerlijk af met een stiftertje. Zijn doelpunt wordt eerst afgekeurd, maar de VAR beslist er anders over: 2-3. We hebben weer een wedstrijd.