Stuntzege van Costa Rica tegen Japan gooit groep E volledig open

  1. 44' - Geel - Miki Yamane
  2. 41' - Geel - Anthony Contreras
  1. 90+5' - Verv. Joel Campbell door Daniel Chacón
  2. 90+3' - Geel - Wataru Endo
  3. 89' - Verv. Celso Borges door Youstin Salas
  4. 84' - Geel - Ko Itakura
  5. 82' - Verv. Yuki Soma door Takumi Minamino
  6. 81' - Doelpunt - Keysher Fuller (0 - 1)
  7. 70' - Geel - Francisco Calvo
  8. 67' - Verv. Ritsu Doan door Junya Ito
  9. 65' - Verv. Anthony Contreras door Jewison Bennette
  10. 65' - Verv. Gerson Torres door Brandon Aguilera
  11. 62' - Verv. Miki Yamane door Kaoru Mitoma
  12. 61' - Geel - Celso Borges
  81'goalKeysher Fuller0 - 1

  Een tandeloos Costa Rica heeft het onmogelijke voor elkaar gekregen: de drie punten pakken tegen Japan. Daardoor ligt groep E weer helemaal open. Costa Rica werpt door deze overwinning een levenslijn richting Duitsland.

  Japan - Costa Rica kort samengevat

  • Sleutelmoment: Niemand houdt in een volledig Japans gekleurde tweede helft nog rekening met Costa Rica, dat op zijn tandvlees zit. En dan glipt een plaatsbal van Fuller, een van de flauwste spelers op het veld, door de vingers van Gonda.
  • Man van de Match: Keylor Navas werd vaak bijgestaan door zijn verdedigers, die hun lijf en leden voor de Japanse schoten gooiden. In het slot pakte de doelman zelf uit met een geweldige redding. Zo stelde hij de Costa Ricaanse zege veilig.
  • Opvallend: Van de meest onmondige ploeg op dit wereldkampioenschap naar de meest efficiënte: Costa Rica verbaast de statistici. Tegen Spanje losten Los Ticos geen enkel schot, tegen Japan resulteerde hun enige bal tussen de palen in een goal.

  Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  Herbekijk de volledige match tussen Japan en Costa Rica (0-1)
  wo 23 november 2022 139 min

  Japan laat zich rollen door Costa Rica

  Beide coaches verrasten vandaag, zeker gezien de uitslagen op de eerste speeldag in de groep. Japan, dat Duitsland versloeg, werd op vijf plaatsen gewijzigd. Costa Rica deed het na de beschamende 7-0 met slechts twee wissels.

   

  De eerste helft was, op een vliegende Japanse start na, één lange geeuw. Costa Rica metselde twee rood-blauwe muurtjes waar de Japanners niet doorheen geraakten. Ze maakten simpelweg te weinig tempo.

   

  Dat wilde bondscoach Moriyasu verhelpen met de inbreng van onder anderen Asano en Mitoma na de rust. De ingrepen hielpen, want Japan zette de Costa Ricanen helemaal vast. Die weerden zich wel moedig en smeten zich met volle overgave voor elk schot. Morita, Soma, Endo en Kamada konden ervan meespreken.

   

  Costa Rica speelde zijn zeldzame counters telkens belabberd uit. Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen Fuller plots kon schieten. Een slappe plaatsbal, maar doelman Gonda liet hem toch door zijn handschoenen glippen.

   

  Een dure misslag, want ondanks enkele hete standjes voor de neus van Navas trok Costa Rica de 0-1 over de streep. Daardoor heeft het zelf nog een waterkansje op de 1/8e finales. Voor Japan daarentegen is dit een serieuze streep door de rekening.

   

  Later vandaag is er de clash tussen Spanje en Duitsland. Ook voor de groep van België wordt dit een belangrijke wedstrijd, want deze twee poules komen tegenover elkaar te staan in de 1/8 finale. 

   

  Duitsland stond er na het verlies tegen Japan benard voor, maar deze onverwachte overwinning van Costa Rica opent weer perspectieven voor de Mannschaft.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde! Voetbal is een raar spelletje. Japan was duidelijk de betere ploeg en had zo goed als alle kansen, maar het was Costa Rica dat scoorde. Fuller bezorgt zijn land eerherstel na de 7-0 tegen Spanje, terwijl Japan zijn kansen op de achtste finales ferm ziet slinken. .
  3. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Costa Rica, Daniel Chacón erin, Joel Campbell eruit
  4. tweede helft, minuut 94. Japan vergeet te scoren in flipperkastfase.

   Japan vergeet te scoren in flipperkastfase

  5. tweede helft, minuut 94. Alweer een geweldige actie van Mitoma, maar de afwerking van zijn ploegmaats ontbreekt. Endo pakt zelfs geel wanneer hij de counter er foutief uithaalt. .
  6. Gele kaart voor Wataru Endo van Japan tijdens tweede helft, minuut 93
  7. tweede helft, minuut 92. Japan krijgt zes minuten toegevoegde tijd. .
  8. tweede helft, minuut 91. Een punt kan nog steeds een goed resultaat zijn voor Japan, maar dan moet Spanje straks wel Duitsland verslaan. En dan moet het vooral snel zelf scoren. .
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Costa Rica, Youstin Salas erin, Celso Borges eruit
  10. Heet standje! Asano mist de aflegger van Mitoma, die daardoor tot bij Kamada rolt. Navas moet uitpakken met een beenveeg en heeft dan het geluk dat geen enkele Japanner de rebound kan nemen. . tweede helft, minuut 89.
  11. tweede helft, minuut 88. Nog niet afgelopen! Een prachtige aanval van Japan brengt de vers ingevallen Minamino in een interessante positie. Die van Costa Rica doen de deur ruw, maar op een faire manier dicht. .
  12. tweede helft, minuut 85. Begin er maar aan, Japan, aan die laatste match tegen Spanje... . Bert Sterckx.
  13. tweede helft, minuut 85. Costa Rica klimt zowaar op voorsprong na plaatsbal van Fuller: 0-1.

   Costa Rica klimt zowaar op voorsprong na plaatsbal van Fuller: 0-1

  14. Gele kaart voor Ko Itakura van Japan tijdens tweede helft, minuut 84
  15. tweede helft, minuut 83. Japan heeft met Minamino nog een serieuze troef achter de hand. Het is wel nogal laat om hem uit te spelen. .
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Japan, Takumi Minamino erin, Yuki Soma eruit
  17. tweede helft, minuut 81. Fuller scoort! De eerste Costa Ricaanse bal tussen de palen op dit toernooi dwarrelt er gewoon in! Gonda heeft toch boter aan zijn handschoenen, want de plaatsbal van Fuller lijkt houdbaar. Het maakt niet uit, hij hangt in de netten! .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Keysher Fuller van Costa Rica. 0, 1.
  19. tweede helft, minuut 80. Er liggen voor Costa Rica mogelijkheden op de counter, want bij Japan nemen ze toch risico's. Los Ticos spelen het echter slecht uit. Is het van niet beter kunnen? .