• home
 • video
 • pas verschenen

  Gouden Generatie verzilvert pracht-WK met brons

  1. 39' - Verv. Nacer Chadli door Thomas Vermaelen
  2. 4' - Doelpunt - Thomas Meunier (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Axel Witsel
  2. 84' - Verv. Ruben Loftus-Cheek door Dele Alli
  3. 82' - Doelpunt - Eden Hazard (2 - 0)
  4. 78' - Verv. Youri Tielemans door Mousa Dembélé
  5. 77' - Geel - Harry Maguire
  6. 61' - Verv. Romelu Lukaku door Dries Mertens
  7. 52' - Geel - John Stones

  De Rode Duivels sluiten hun geslaagde Wereldbeker voetbal af op de 3e plaats. Engeland werd ingepakt met een vroege goal van Meunier en een late voltreffer van Eden Hazard. Na de rust drongen de Engelsen flink aan, maar de verdediging - en Alderweireld op de lijn - hield stand.

  Ruime samenvatting van België - Engeland

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  België - Engeland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na nog geen vijf minuten levert de eerste volwaardige aanval een doelpunt op. Meunier brengt de Belgen al snel op voorsprong, waardoor we 85 minuten lang kunnen teren op snelle, snedige tegenaanvallen.
  • Man van de match: Eden Hazard was ongrijpbaar voor de Engelsen en zette de 2-0 op het bord, waardoor hij de Engelse druk wegnam. Deze wedstrijd was voor de oudste Hazard de kroon op een sterk WK.
  • Opvallend: Naast Panama en Egypte is Engeland het derde land dat dit WK drie wedstrijden verloor. Het is trouwens van het vorige WK geleden dat de Engelsen nog eens twee wedstrijden op een rij verloren.

  België - Engeland in 2 minuten

  Meunier zet Belgen na 5 minuten op rozen

  Na een knap toernooi kregen de Rode Duivels en de Engelsen nog een laatste kans om met een positieve nooit af te sluiten. Engeland eiste het balbezit meteen op, maar kwam niet tot kansen. De eerste Belgische tegenstoot was wel meteen raak. Lukaku lanceerde Chadli goed op links en die mikte de voorzet perfect in de voet van Meunier. De Duivels na nog geen 5 minuten op rozen.

   

  Meunier toonde zich meer dan die ene keer een gesel voor Danny Rose, die keer op keer sterretjes zag. Hazard en De Bruyne waren als vanouds de spil van zowat elke Belgische aanval. Na een kwartier zette die laatste Lukaku ei zo na oog in oog met Pickford, maar de bonkige spits miste zijn controle. Aan de overkant kwam Engeland niet verder dan speldenprikjes, maar de kopbal van Maguire en het schotje van Kane konden Courtois niet verontrusten.

   

  Tielemans, toch een verrassing in de basiself, bedankte bondscoach Martinez voor het vertrouwen met een prachtprestatie. Een uitstekende balrecuperatie was zijn handelsmerk voor de rust en in de extra tijd lanceerde hij Lukaku met een sublieme lange bal. De Belgische nummer 9 was ook nu niet zijn flitsende zelf en zijn poging raakte niet verder dan het been van Maguire.

  Lukaku is niet tevreden met zijn wissel

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Alderweireld voorkomt 1-1, Hazard klaart de klus

  Met een dubbele wissel – de inbreng van Rashford en Lingard – kwamen de Engelsen met meer drang naar voren uit de kleedkamer. Eden Hazard eiste na de rust de hoofdrol op met een heerlijke solo, maar grote kansen bleven uit. Aan beide kanten speelden de spitsen niet hun beste wedstrijd. Kane kwam te laat om een voorzet van Lingard te beroeren en Lukaku miste opnieuw de kans om alleen voor Pickford op te duiken.

   

  Mertens kwam postvatten in de spits en dat bleek een kantelpunt te zijn, al was Lukaku niet tevreden met zijn vervanging. De Engelsen gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dier profiteerde van ongelukkig uitglijden van Kompany en stifte de bal heerlijk over Courtois. Bijna stond de 1-1 op het bord, maar Alderweireld gleed de gelijkmaker met het nodige gevoel voor drama nog van de lijn.

   

  De Belgen weerstonden de Engelse storm en herstelden het evenwicht. Na een zoveelste snelle uitbraak - het handelsmerk van de Belgen - nam Meunier een voorzet van Mertens meteen op de slof, maar Pickford hield de rechtsachter van  een ongelooflijke goal. Twee minuten later kon Hazard de kers alsnog op de taart zetten. Op aangeven van de onvermijdelijke De Bruyne prikte Hazard de bal netjes in de korte hoek en was de strijd om de derde plek gestreden.

   

  Met een knappe en overtuigende prestatie in de troostfinale zetten de Rode Duivels hun sterke WK nog eens in de verf. Deze derde plek levert de sterkste Belgische generatie ooit ook de beste prestatie uit onze vaderlandse voetbalgeschiedenis op. Slechts één keer moesten de Duivels zich gewonnen geven, maar ze lieten heel België vooral een maand lang dromen.

  Mooiste Belgische aanval kreeg net geen passende afsluiter

  Rode Duivels mogen bronzen medaille in ontvangst nemen

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Analyse na België-Engeland

  Fase per fase

  1. einde, 18 uur 02. Medailleceremonie. België en Engeland mogen zich nog opmaken voor een medailleceremonie. Die hebben ze zeker verdiend na een knappe wereldbeker.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. De gouden generatie heeft brons! Na een prachtig toernooi en een overtuigende troostfinale kronen de Rode Duivels zich voor de komende 4 jaar als derde beste voetballand ter wereld. Meunier brak de ban met een snel doelpunt en kapitein Hazard zette de kers op de taart.
  4. Gele kaart voor Axel Witsel van België tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. Zolang mogen we nog genieten van het ijzersterke WK van onze Rode Duivels.