Kopbal Varane en blunder Muslera brengen Frankrijk tot in halve finale

  1. 40' - Doelpunt - Raphaël Varane (0 - 1)
  2. 38' - Geel - Rodrigo Bentancur
  3. 33' - Geel - Lucas Hernández
  1. 90+3' - Verv. Antoine Griezmann door Nabil Fekir
  2. 88' - Verv. Kylian Mbappé door Ousmane Dembélé
  3. 80' - Verv. Corentin Tolisso door Steven N'Zonzi
  4. 73' - Verv. Nahitan Nández door Jonathan Urretavizcaya
  5. 69' - Geel - Kylian Mbappé
  6. 69' - Geel - Cristian Rodríguez
  7. 61' - Doelpunt - Antoine Griezmann (0 - 2)
  8. 59' - Verv. Rodrigo Bentancur door Cristian Rodríguez
  9. 59' - Verv. Cristhian Stuani door Maximiliano Gómez

  Frankrijk zet zijn opmars op dit WK voort, al hield het ook tegen Uruguay het spektakel achterwege. Een knappe kopbal van Varane en een blunder van doelman Muslera waren voldoende om Uruguay, zonder Cavani, af te schudden.

  Uruguay - Frankrijk in 2 minuten

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Frankrijk - Uruguay in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een paar minuten na de 0-1 komt Uruguay bijna langszij met een kopbal van Caceres, maar Lloris voorkomt met een geweldige redding de gelijkmaker.
  • Man van de match: Antoine Griezmann speelde niet zijn beste match op dit WK, maar was met een assist en een doelpunt wel weer de bepalende man bij de Fransen.
  • Opvallend: Muslera is al de negende doelman op dit WK – na onder meer De Gea en Caballero – die met een flinke misser aan de basis ligt van een tegendoelpunt.

  Varane breekt match open met een kopbalgoal

  Uruguay en Frankrijk begonnen met open vizier aan hun kwartfinale, wat al snel een kansje opleverde voor Stuani, die de geblesseerde Cavani moest vervangen.

   

  Daarna ging de wedstrijd op slot: Uruguay kroop achteruit, Frankrijk kon zijn balbezit maar moeilijk omzetten in concreet doelgevaar. Eén keer werd Mbappé dan toch in stelling gebracht, maar hij verloor even zijn koelbloedigheid en kopte over.

   

  Het was uiteindelijk – enigszins voorspelbaar – op een standaardsituatie dat de ban werd gebroken. Griezmann krulde een vrije trap in het pak, Varane klom het hoogst en knikte de bal precies in de verste hoek voorbij Muslera: 0-1 voor Frankrijk.

   

  Op slag van rust maakte Uruguay bijna nog gelijk, ook al bij een stilstaande fase. Caceres kopte uitstekend naar de hoek, maar Lloris reageerde met een nog betere parade. Godin verkwanselde de rebound.

  Varane kopt Frankrijk op voorsprong tegen Uruguay: 0-1

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Blunder Muslera is er te veel aan voor Uruguay

  Het begin van de tweede helft was voor Frankrijk, dat schuchter dreigde met een kansje voor Griezmann en een gevaarlijke vrije trap van Mbappé.

   

  Daarna was het de beurt aan Uruguay om de druk op te voeren. De Franse defensie kreunde even, maar bleef uiteindelijk zonder al te veel problemen overeind. Sluipschutter Suarez werd vakkundig uit de wedstrijd gehouden.

   

  Op het uur waagde Griezmann zijn kans met een knal uit de tweede lijn, doelman Muslera verkeek zich volledig op het zwiepende schot en zag de bal tot zijn afgrijzen achter zich in doel vallen: 0-2 voor Frankrijk.

   

  Uruguay knokte in het laatste halfuur nog voor wat het waard was, maar Suarez en co beten de tanden stuk op het solide Franse blok. De laatste kansjes waren zelfs nog voor Frankrijk. Giroud en Tolisso lieten een derde doelpunt liggen, maar daar maalden de Fransen al lang niet meer om.

  Bekijk de goals uit Uruguay - Frankrijk (0-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Deschamps: "Kunnen nog progressie maken"

  • Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): "We hebben al een grote prestatie geleverd tegen Argentinië en vandag hebben we ook Uruguay onze wil opgelegd. De ploeg kan nog altijd progressie maken. Onze ploeg is jong en mist ervaring, maar dat hebben we vandaag niet gezien. Het zijn spelers van topkwaliteit. Ik ben heel trots op mijn groep. De halve finale is al over 4 dagen. Het wordt zaak om goed te recupereren."
  • Diego Godin (Uruguay): "We hebben onszelf niets te verwijten, we hebben er alles aan gedaan. We verlaten Rusland met opgeheven hoofd. Ik wil de hele ploeg en onze supporters bedanken. Iedereen kan fouten maken. Muslera blijft een goeie doelman."
  • Antoine Griezmann (Frankrijk): "Spelen tegen mijn Uruguayaanse vrienden was niet makkelijk. Ik heb veel respect voor hen. Ze hebben me geholpen in mijn eerste stappen als profvoetballer. We moeten nu geconcentreerd blijven. De focus gaat meteen op de halve finales."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Een kopbalgoal van Varane en een flater van Muslera bij een schot van Griezmann volstaan voor Frankrijk om zich te plaatsen voor de halve finales. Uruguay moet afdruipen.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Frankrijk, Nabil Fekir erin, Antoine Griezmann eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Vijf minuten extra. Er worden vijf minuten bijgeteld. In de tribunes is er nog hoop bij de Uruguayanen. .
  5. tweede helft, minuut 90. Zelfs op stilstaande fases wil het niet meer lukken voor Uruguay. Een vrije trap van Urretavizcaya raakt niet voorbij de eerste verdediger.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Frankrijk, Ousmane Dembélé erin, Kylian Mbappé eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Mbappé naar de kant. Terwijl de Franse supporters het feestje al ingezet hebben, maakt Dembélé nog zijn opwachting bij Frankrijk. Mbappé mag gaan rusten.
  8. tweede helft, minuut 84. Urretavizcaya probeert op rechts voorbij Hernandez te snellen, maar die doet netjes de deur dicht. De Uruguayanen smeken even om een penalty, Pitana wuift het protest weg.
  9. tweede helft, minuut 82. De Rode Duivels hebben al laten zien dat een 0-2-achterstand nog niet fataal hoeft te zijn, maar tegen dit defensief ijzersterke Frankrijk lijkt een comeback van Uruguay wel heel onwaarschijnlijk.
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Frankrijk, Steven N'Zonzi erin, Corentin Tolisso eruit
  11. tweede helft, minuut 80.
  12. tweede helft, minuut 79.
  13. tweede helft, minuut 73. Nog een kwartier. Frankrijk leunt niet achterover en drukt zelfs nog even het gaspedaal in. Een flits van Mbappé reikt net niet tot aan de goal, Giroud besluit uiteindelijk naast. Nog een kwartier te gaan.
  14. tweede helft, minuut 73. Plaatsbal Tolisso. Nog eens Frankrijk, met een plaatsballetje van Tolisso dat niet zo gek ver over de kooi van Muslera vliegt.
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Uruguay, Jonathan Urretavizcaya erin, Nahitan Nández eruit
  16. Gele kaart voor Kylian Mbappé van Frankrijk tijdens tweede helft, minuut 69
  17. Gele kaart voor Cristian Rodríguez van Uruguay tijdens tweede helft, minuut 69