• home
 • video
 • pas verschenen

  Gastland Rusland kraakt pas na penalty's tegen Kroatië

  einde (pen.)
  22
  ( 34 )
  1. 39' - Doelpunt - Andrej Kramaric (1 - 1)
  2. 38' - Geel - Ivan Strinic
  3. 35' - Geel - Dejan Lovren
  4. 31' - Doelpunt - Denis Cheryshev (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Andrej Kramaric door Mateo Kovacic
  2. 79' - Verv. Artem Dzyuba door Yury Gazinsky
  3. 74' - Verv. Ivan Strinic door Josip Pivaric
  4. 67' - Verv. Denis Cheryshev door Fedor Smolov
  5. 63' - Verv. Ivan Perišic door Marcelo Brozovic
  6. 54' - Verv. Aleksandr Samedov door Aleksandr Erokhin
   1. 102' - Verv. Aleksandr Golovin door Alan Dzagojev
   2. 101' - Geel - Domagoj Vida
   3. 101' - Doelpunt - Domagoj Vida (1 - 2)
   4. 97' - Verv. Šime Vrsaljko door Vedran Corluka
    1. 115' - Doelpunt - Mário Fernandes (2 - 2)
    2. 114' - Geel - Josip Pivaric
    3. 109' - Geel - Yury Gazinsky
    31'Denis Cheryshev1 - 0
    39'Andrej Kramaric1 - 1
    101'Domagoj Vida1 - 2
    115'Mário Fernandes2 - 2

    Kroatië staat net als 20 jaar geleden in Frankrijk in de halve finales van het WK. De Kroaten maakten een einde aan het sprookje van gastland Rusland, maar hadden daar net als in de 1/8e finales wel strafschoppen voor nodig.

    Bekijk de strafschoppenreeks uit Rusland-Kroatië

    Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
    We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
    Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

    Rusland - Kroatië in een notendop:

    • Sleutelmoment: In de 115e minuut kopt Fernandes de Russen onverhoopt nog op gelijke hoogte. Het momentum lijkt in het voordeel van Rusland te kantelen, maar Kroatië trekt de winst toch nog over de streep in de strafschoppen.
    • Man van de match: Hij is geen heilig boontje, maar Vida heeft een grote rol in de overwinning van de Kroaten. In de verlengingen kopte hij de 1-2 op het bord en in de strafschoppenreeks faalde hij niet.
    • Opvallend: Kroatië wint twee strafschopreeksen op een rij en is pas de tweede ploeg die daar in de WK-geschiedenis in slaagt. Argentinië deed het hen al eens voor in 1990.

    Fysiek sterk Rusland domineert de eerste helft

    Rusland en Kroatië hielden een lange studieronde. Kroatië wilde voetballen, maar dat werd hen behoorlijk moeilijk gemaakt door het fysieke spel van de stevige Russen. De Kroatische defensie had de handen vol met Dzjoeba voorin, die de duels niet schuwde en wachtte op aansluiting van zijn ploegmaats.

     

    Op het halfuur brak een wereldgoal de wedstrijd open. Tsjerysjev kreeg een hobbelende bal tussen een tweetal Kroaten in de voeten en verraste vriend en vijand – en vooral Kroatië-doelman Subasic – met een ongrijpbare krul in de bovenhoek.

     

    De Kroaten waren van slag en hadden geen antwoord klaar. De Russen gingen door op het elan en bleven het fysieke gevecht aangaan. Toen Fernandes vooruit wilde verdedigen op de rechterflank, viel er plots een gat in zijn rug. Mandzukic liep in de ruimte, bracht de bal voor doel en daar kopte Kramaric de gelijkmaker in het doel. 1-1 halfweg.

    Tsjerysjev mikt de bal heerlijk binnen en brengt Rusland op 1-0

    Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
    We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
    Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

    Rusland overleeft Kroatische storm na de rust

    Het derde kwart van de wedstrijd werd volledig gedomineerd door Kroatië. Rusland werd tegen het eigen doel gedrukt en ei zo na leverde dat de voorsprong op voor de Kroaten. Perisic profiteerde van een misverstand achterin, maar zag zijn schot op de binnenkant van de paal stranden.

     

    De bezoekers bleven doorduwen en deden de Russische verdedigers met momenten bibberen, maar breken deed de linie niet. Toen de Russen het stormpje overleefden, kregen ze zelf ook een grote kans. Erokhin mikte zijn kopbal een kleine meter over.

     

    In het slot van de wedstrijd drong Kroatië nog wel aan, maar grote kansen leverde dat niet meer op. De 1-1 bleef op het bord staan en dus werden er nog 30 extra minuten bijgeteld.

    Spektakel in de verlengingen

    Verlengingen zijn vaak een maat voor niks. Niet zo in Rusland - Kroatië. Toen Kroatië een hoekschop kreeg, achtte Vida zijn moment gekomen. Hij mikte een flauw kopballetje naar de hoek, maar er zat genoeg venijn in zijn deviatie: Kroatië op 1-2 in de 101e minuut.

     

    De Kroaten leken zo haast zeker van hun plek in de halve finales, maar daar dacht Fernandes anders over. De halve Braziliaan kopte diep in de tweede verlenging de gelijkmaker op aangeven van Dzagoev onhoudbaar in de hoek. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

    Rusland doet het in het slot van de 2e verlenging! Fernandes kopt de 2-2 binnen

    Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
    We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
    Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

    Rakitic bevrijdt de Kroaten voor de tweede keer op een rij

    De strafschoppenreeks was opnieuw een thriller van formaat. Drie spelers misten. Bij Rusland één meer dan bij Kroatië. Bij een 3-3-stand mocht Rakitic net als tegen Denemarken in de 1/8e finales de beslissende strafschop nemen en ook nu faalde de Barcelona-middenvelder niet.

     

    Kroatië stoot door naar de halve finales, waarin het Engeland in de ogen kijkt. Voor Rusland zit het toernooi erop na een knappe campagne die weinigen hadden voorspeld.

    Rusland - Kroatië in drie minuten:

    Fase per fase

    1. strafschoppen, 22 uur 50. Rakitic legt aan voor de beslissende strafschop en net als tegen Denemarken beslist hij de partij! Kroatië naar de halve finales!
    2. strafschoppen, 22 uur 49. Kjoesjaev mag niet falen, en doet dat ook niet. 3-3.
    3. strafschoppen, 22 uur 49. Vida, die ook al in de verlengingen scoorde, doet het beter dan collega Fernandes. Hij schiet onhoudbaar in de hoek. 2-3.
    4. strafschoppen, 22 uur 48. Ook Ignasjevitsj mist niet: 2-2.
    5. strafschoppen, 22 uur 47. Modric mag een kaarsje branden voor de strafschopgoden. Akinfejev tikt de bal tegen de paal, waardoor die tergend langzaam in de andere hoek in doel vliegt. 1-2.
    6. strafschoppen, 22 uur 47. De Russische held wordt de antiheld. Fernandes trapt zijn elfmeter onbesuisd naast.
    7. strafschoppen, 22 uur 46. Het blijft 1-1: invaller Kovacic kust de bal, maar het mag niet baten. Akinfejev duikt naar de juiste hoek!
    8. strafschoppen, 22 uur 45. 1-1: Dzagoev stuurt Subasic de verkeerde kant op.
    9. strafschoppen, 22 uur 44. Kroatië komt 0-1 voor. Brozovic legt de bal perfect in de bovenhoek.
    10. strafschoppen, 22 uur 44. Mislukte panenka! Hoongelach is op zijn plaats, Smolov mist de eerste penalty met een panenka'tje! .
    11. 07-07-2018.