ZE FLIKKEN HET! België klopt topfavoriet Brazilië en staat in de halve finales

  1. 31' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (0 - 2)
  2. 13' - Own goal - Fernandinho (0 - 1)
  1. 90' - Geel - Fagner
  2. 87' - Verv. Romelu Lukaku door Youri Tielemans
  3. 85' - Geel - Fernandinho
  4. 83' - Verv. Nacer Chadli door Thomas Vermaelen
  5. 76' - Doelpunt - Renato Augusto (1 - 2)
  6. 73' - Verv. Paulinho door Renato Augusto
  7. 71' - Geel - Thomas Meunier
  8. 58' - Verv. Gabriel Jesus door Douglas Costa
  9. 48' - Geel - Toby Alderweireld

  Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar de Rode Duivels hebben zich bij de laatste 4 geschaard op het WK. België klopte favoriet Brazilië na een zenuwslopende wedstrijd met 1-2. Dinsdag nemen ze het op tegen Frankrijk om een plaats in de finale.

  Ruime samenvatting van Brazilië - België

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Brazilië - België in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten voor affluiten kraakt België bijna als Coutinho vrij kan uithalen. Hij heeft de gelijkmaker aan de voet, maar de man met de fluwelen traptechniek mist onbegrijpelijk.
  • Man van de match: Thibaut Courtois keepte een weergaloze partij en hield België meermaals overeind in de Braziliaanse storm die bij momenten in en rond zijn zestien meter woedde.
  • Opvallend: Met Brazilië verdwijnt het laatste niet-Europese land van het toneel op dit WK. Het is overigens de vierde keer op rij dat Brazilië door een Europees land uit het WK wordt geknikkerd.

  Belgen overleven moeilijke start tegen flitsend Brazilië

  De Brazilianen lieten de Rode Duivels sterretjes zien in de openingsminuten met razendsnel aanvalswerk en gevaarlijke standaardsituaties. Al na acht minuten duwde Thiago Silva de bal tegen de paal, schoten van Paulinho en Coutinho misten doel.

   

  De Belgen kwamen in de beginfase niet verder dan een paar schuchtere tegenprikjes, maar in minuut 13 viel de goal plots uit de lucht. Een hoekschop van Chadli werd door Fernandinho knullig in eigen doel verwerkt: 0-1 – tegen de gang van het spel in, daar moeten we eerlijk in zijn.

   

  Brazilië was niet aangeslagen en bleef druk zetten op de Belgische defensie, die bij momenten kraakte in haar voegen, maar toch wonderwel overeind bleef. Courtois moest nog eens zijn klasse tonen op een schot van Marcelo, een scherpe vrije trap van Willian werd ternauwernood weggewerkt.

  België klimt op voorsprong na een owngoal van Fernandinho: 0-1

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De Bruyne laat België juichen met heerlijke goal

  Op het halfuur etaleerde België nog eens zijn meesterschap in de omschakeling. Na fantastisch voorbereidend werk van Lukaku kon De Bruyne vrij uithalen met rechts en hij ramde de bal met een heerlijke streep in de verste hoek: 0-2!

   

  Daarna was het voor België een kwestie van de nul vast te houden tot aan de rust, maar dat was geen evidentie. Meunier duwde de bal bijna in eigen doel, Courtois moest andermaal aan de bak bij een schot van Coutinho. Tussendoor dreigden de Duivels ook nog wel even, met een vrije trap van De Bruyne en een slim hakje van Kompany op hoekschop. 0-2 halfweg.

   

  In de tweede helft hadden de Belgen het moeilijk om nog in hun spel te komen. Brazilië bleef druk zetten, de ingevallen Firmino was al na vijf minuten dicht bij de aansluitingstreffer op aangeven van Marcelo.

   

  Net voor het uur kwamen de Belgen wel heel goed weg toen Kompany Jesus aanpakte in de zestien meter. Geen penalty, volgens de ref. De VAR liet zijn licht schijnen over de fase, maar oordeelde dat de bal niet op de stip moest.

  De Bruyne zorgt met een wondermooie treffer voor 0-2

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Braziliaans slotoffensief levert geen gelijkmaker op

  Na die prangende fase was er eindelijk nog eens een goede tegenprik van de Belgen. Hazard verscheen op aangeven van De Bruyne schuin voor doel, zijn schot met links scheerde voorlangs. Daarna was het weer rood alarm achterin bij de Belgen. Costa nam Courtois meer dan eens onder vuur, maar de doelman van de Rode Duivels stond pal.

   

  Een kwartier voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer. Een penseelstreek van Coutinho viel op het hoofd van Renato Augusto, die Courtois het nakijken gaf met een fraaie kopbalgoal.

   

  Het was het sein voor een zenuwslopende slotfase, waarin Brazilië nog een resem kansen liet liggen. Coutinho en Augusto misten onbegrijpelijk, in de slotseconden duwde Courtois een schot van Neymar over de lat. Het laatste fluitsignaal kwam als een enorme verlossing voor de moegestreden Belgen, die voor het eerst sinds 1986  naar de halve finale mogen.

  Brazilië - België in 2 minuten

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. EINDE. Jaaaaaaa, het is afgelopen! België gaat naar de halve finales na een 1-2-overwinning tegen Brazilië!
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Wereldsave Courtois! Wat een sensationele wedstrijd is dit! Neymar krult de bal naar de bovenhoek, Courtois duwt het leer onder de lat vandaan. Fe-no-me-naal.
  4. tweede helft, minuut 92. Weer penaltyclaim van Brazilië. We komen opnieuw goed weg als Neymar bij de tweede paal net niet kan inkoppen. Er was ook nog een duwtje in de rug van Neymar, maar dat is te weinig voor een penalty, oordeelt ook de VAR.
  5. tweede helft, minuut 90. Vijf minuten extra! Nog vijf minuten nagelbijten.
  6. tweede helft, minuut 90. Hazard koopt alweer kostbare tijd met een knappe versnelling, waarmee hij een fout van Fagner afdwingt. Maar langt duurt het oponthoud niet, daar is Brazilië weer.
  7. Gele kaart voor Fagner van Brazilië tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 88. "Jezus Christus, wat is het spannend in Kazan.". Peter Vandenbempt.
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij België, Youri Tielemans erin, Romelu Lukaku eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Lukaku moet naar de kant. Martinez haalt Lukaku naar de kant, en die is daar duidelijk niet blij mee. Tielemans valt in.
  11. Gele kaart voor Fernandinho van Brazilië tijdens tweede helft, minuut 85
  12. tweede helft, minuut 85. Goed werk van Hazard, die even de bal bijhoudt en dan Fernandinho in de wind zet. Die moet de overtreding begaan en krijgt daar een welverdiende gele kaart voor.
  13. tweede helft, minuut 84. Niet te geloven: ook Coutinho mist! Nieuw Belgisch balverlies leidt tot een zoveelste kans voor Brazilië. Neymar legt klaar voor Coutinho , die onbegrijpelijk mist. Bondscoach Tite kan het niet geloven. Wij eigenlijk ook niet.
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij België, Thomas Vermaelen erin, Nacer Chadli eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Vermaelen voor Chadli. Martinez gooit er nog een extra verdediger in. Vermaelen komt voor de leeggelopen Chadli.
  16. tweede helft, minuut 81. Brazilië morst met de kansen! Renato Augusto wordt plots helemaal vrijgelaten. Hij kan recht op Courtois af, maar plaatst de bal centimeters naast de goal. Hoeveel kansen hebben de Brazilianen al gemist?
  17. tweede helft, minuut 80. De Belgische counters komen er niet goed meer uit. Hazard versnelt sterk op rechts en ziet de vrijlopende De Bruyne, maar zijn pass komt niet aan.
  18. tweede helft, minuut 78. Firmino over! Na een afgeweerde aanval van de Belgen gaat het pijlsnel naar de overkant. Neymar bedient Firmino, die knap om de as draait maar hoog over vlamt.
  19. tweede helft, minuut 76. Renato Augusto kopt raak. De aansluitingstreffer van de Brazilianen is een feit. Coutinho schildert de bal met veel gevoel op het hoofd van invaller Renato Augusto, die Courtois het nakijken geeft. Nog een kwartier op de klok.
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Renato Augusto van Brazilië. 1, 2.