Ga naar de inhoud
Japan verliest maar mag toch door.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Colombia
6
3
2
1
0
5
2
2
Japan
4
3
1
1
1
4
4
3
Senegal
4
3
1
1
1
4
4
4
Polen
3
3
1
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Colombia
0
0
0
0
0
0
0
2
Japan
0
0
0
0
0
0
0
3
Senegal
0
0
0
0
0
0
0
4
Polen
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Colombia
0
0
0
0
0
0
0
2
Japan
0
0
0
0
0
0
0
3
Senegal
0
0
0
0
0
0
0
4
Polen
0
0
0
0
0
0
0
JapanPolen
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Janny Sikazwe
stadion
Volgograd Arena
toeschouwers
42189

Vier gele kaarten in groepsfase houden Japan op het WK

 do 28 juni 2018 19:55
Japan
einde
0-1
Polen
    1. 47' - Verv. Shinji Okazaki door Yuya Osako
    2. 59' - Doelpunt - Jan Bednarek (0 - 1)
    3. 80' - Verv. Rafal Kurzawa door Slawomir Peszko
    4. 82' - Verv. Yoshinori Muto door Makoto Hasebe
    FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 3 - 28/06/18 - 16:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    59'
    Jan Bednarek
    0 - 1
    Jan Bednarek
    59'

    Japan heeft de 1/8e finales bereikt ondanks een nipte nederlaag tegen Polen. Dankzij de zege van Colombia tegen Senegal stoot Japan door op basis van de fairplayranking. Het incasseerde minder gele kaarten dan Senegal.

    Bekijk de enige goal uit Japan - Polen (0-1)

    Japan - Polen in een notendop:

    • Sleutelmoment: In de slotfase pleegt Makino bijna harakiri op een voorzet van Grosicki. Met een uitstekende redding kan Kawashima maar net een owngoal én de Japanse uitschakeling voorkomen.
    • Man van de match: Eiji Kawashima was de enige Japanner op niveau. De doelman liet geen al te beste indruk in de eerste 2 WK-wedstrijden, maar vandaag stond hij er wel met een prachtige redding op een kopbal van Grosicki en een levensbelangrijke relfex in de slotfase. 
    • Opvallend: Japan telt evenveel punten als Senegal en heeft ook hetzelfde doelsaldo, maar stoot door op basis van het aantal gele kaarten. Japan is zo het eerste land in de WK-geschiedenis dat de groepsfase overleeft dankzij fair flay.

    Kawashima schittert met prachtige redding

    Japan begon met een flink gewijzigd elftal aan de laatste groepswedstrijd en toonde weinig aanvalslust in de openingsfase. Pas na 12 minuten schoten de Japanners wakker. Fabianski zag een kopbal van Okazaki ruim naast gaan, maar de doelman moest wel aan de bak op een schot van Muto.

     

    Japan nam al snel weer z’n voet van het gaspedaal, terwijl Polen de lijn van z’n WK gewoon doortrok: uitblinken in onmacht. Kawashima was bijna ingedommeld toen hij op het halfuur plots zwaar op de proef gesteld werd. Met een van de saves van het toernooi tot nu toe kon hij een kopbal van Grosicki nog net voor de doellijn keren.

     

    De Japanners sloegen de waarschuwing niet in de wind. Usami probeerde er weer vuur in te krijgen met een soort voorzet-schot, maar Fabianski liet zich niet  verrassen. Aan inzet ontbrak het de Japanners niet, al leverde het vele loopwerk nauwelijks kansen op. Polen deed dan weer bijzonder weinig moeite om z’n blazoen nog wat op te poetsen.

    Doelman Kawashima ranselt een kopbal van Grosicki uit doel

    Bednarek geeft Polen mooie exit, Colombia helpt Japan

    In de tweede helft wilden de Polen er toch nog iets van maken. Na 10 minuten legden ze een prima counter op de mat, maar de laatste pass van Grosicki naar Zielinski miste voldoende precisie. Die precisie was er op het uur wel op een vrije trap van Kurzawa. Die dropte de bal over de Japanse verdediging en aan de tweede paal mikte Bednarek de 0-1 in doel.

     

    Door de 0-0-tussenstand in Senegal-Colombia lag Japan plots uit het WK, maar een reactie kwam er vreemd genoeg niet. Integendeel, het was Polen dat voor gevaar bleef zorgen. Lewandowski kon z’n WK eindelijk wat glans geven op een prima voorzet van Grosicki, maar al glijdend mikte hij de bal over doel.

     

    Japan maakte helemaal niks klaar en ontsnapte in de slotfase nog aan de 0-2 toen Kawashima met een knappe reflex een owngoal van Makino voorkwam. De andere redding voor Japan kwam van Colombia. Dat versloeg Senegal met 0-1 en kegelde zo het laatste Afrikaanse land uit het WK. Senegal  telt evenveel punten als Japan en heeft hetzelfde doelsaldo, maar het aantal gele  kaarten geeft de doorslag. 

    Japan: "We verdienen deze kwalificatie"

    "We verdienen deze kwalificatie", reageerde Akira Nishino, de bondscoach van Japan. "We hebben het beste van onszelf gegeven om door de groepsfase te komen, maar we hebben niet alles gegeven. Mijn spelers kunnen licht vermoeid zijn, maar we willen dat de spelers vertrouwen hebben."

    Fase per fase

    90+4' tweede helft
    90+4'

    Einde

    Na een beroerd schouwspel en ondanks een 0-1-nederlaag heeft Japan zich geplaatst voor de 1/8e finales. Bednarek bezorgde de Polen een exit in stijl. Japan eindigt na Colombia als 2e in Groep H en komt nu uit tegen de winnaar van Groep G, de poule van de Belgen.
    90+2'
    We krijgen nog drie minuten extra, maar veel lijkt er niet meer te gaan gebeuren. Japan is na een bijzonder slappe prestatie op weg naar de 1/8e finales.
    90+1'

    "Wat een draak van een wedstrijd is dit geweest."

    Stef Wijnants
    90+1'

    3 - extra time

    Er komen 3 minuten extra tijd bij.
    90'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    88'
    Japan speelt met vuur. Het laat het balbezit aan Polen in plaats van op zoek te gaan naar een extra doelpunt. Ook het publiek kan de afwachtende houding maar matig appreciëren.
    84'
    Vreemde wissel bij Japan: spits Muto wordt naar de kant gehaald voor Hasebe. Het worden nog spannende minuten voor de Japanners.
    83'

    Doelman Kawashima voorkomt een owngoal

    83'

    Kawashima houdt Japan overeind

    De beste kansen blijven van de Polen komen. Makino werkt een voorzet van Grosicki bijna in eigen doel, maar Kawashima voorkomt de 0-2 met een prima reflex.
    81'

    "De Japanners maken een geslagen indruk, wie gaat daar het verschil maken?"

    Stef Wijnants
    81'
    Dubbele wissel bij de Polen. Teodorczyk en Peszko komen in de ploeg voor Zielinski en Kurzawa.
    77'

    Lewandowski krijgt een grote kans maar mikt over

    76'

    Japan haalt opgelucht adem

    Colombia gooit Japan een reddingsboei toe, want het is zojuist op voorsprong gekomen tegen Senegal. Japan zit dus weer in de 1/8e finales, Senegal ligt voorlopig uit het WK. Het Afrikaanse land heeft evenveel punten als Japan en hetzelfde doelsaldo, maar het heeft 6 gele kaarten tegenover 4 voor Japan. Die kaarten geven voorlopig de doorslag.
    75'

    Lewandowski laat het liggen

    Lewandowski krijgt een uitgelezen kans om z'n WK alsnog wat glans te geven. Grosicki levert een voorzet op maat af, maar Lewandowski glijdt weg bij het trappen en mikt de bal over doel. Japan ontsnapt aan een tweede tegengoal.
    73'

    "De tijd begint te dringen voor Japan."

    Stef Wijnants