Vier gele kaarten in groepsfase houden Japan op het WK

  1. 82' - Verv. Yoshinori Muto door Makoto Hasebe
  2. 80' - Verv. Rafal Kurzawa door Slawomir Peszko
  3. 79' - Verv. Piotr Zielinski door Lukasz Teodorczyk
  4. 66' - Geel - Tomoaki Makino
  5. 65' - Verv. Takashi Usami door Takashi Inui
  6. 59' - Doelpunt - Jan Bednarek (0 - 1)
  7. 47' - Verv. Shinji Okazaki door Yuya Osako
  59'goalJan Bednarek0 - 1

  Japan heeft de 1/8e finales bereikt ondanks een nipte nederlaag tegen Polen. Dankzij de zege van Colombia tegen Senegal stoot Japan door op basis van de fairplayranking. Het incasseerde minder gele kaarten dan Senegal.

  Bekijk de enige goal uit Japan - Polen (0-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Japan - Polen in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de slotfase pleegt Makino bijna harakiri op een voorzet van Grosicki. Met een uitstekende redding kan Kawashima maar net een owngoal én de Japanse uitschakeling voorkomen.
  • Man van de match: Eiji Kawashima was de enige Japanner op niveau. De doelman liet geen al te beste indruk in de eerste 2 WK-wedstrijden, maar vandaag stond hij er wel met een prachtige redding op een kopbal van Grosicki en een levensbelangrijke relfex in de slotfase. 
  • Opvallend: Japan telt evenveel punten als Senegal en heeft ook hetzelfde doelsaldo, maar stoot door op basis van het aantal gele kaarten. Japan is zo het eerste land in de WK-geschiedenis dat de groepsfase overleeft dankzij fair flay.

  Kawashima schittert met prachtige redding

  Japan begon met een flink gewijzigd elftal aan de laatste groepswedstrijd en toonde weinig aanvalslust in de openingsfase. Pas na 12 minuten schoten de Japanners wakker. Fabianski zag een kopbal van Okazaki ruim naast gaan, maar de doelman moest wel aan de bak op een schot van Muto.

   

  Japan nam al snel weer z’n voet van het gaspedaal, terwijl Polen de lijn van z’n WK gewoon doortrok: uitblinken in onmacht. Kawashima was bijna ingedommeld toen hij op het halfuur plots zwaar op de proef gesteld werd. Met een van de saves van het toernooi tot nu toe kon hij een kopbal van Grosicki nog net voor de doellijn keren.

   

  De Japanners sloegen de waarschuwing niet in de wind. Usami probeerde er weer vuur in te krijgen met een soort voorzet-schot, maar Fabianski liet zich niet  verrassen. Aan inzet ontbrak het de Japanners niet, al leverde het vele loopwerk nauwelijks kansen op. Polen deed dan weer bijzonder weinig moeite om z’n blazoen nog wat op te poetsen.

  Doelman Kawashima ranselt een kopbal van Grosicki uit doel

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Bednarek geeft Polen mooie exit, Colombia helpt Japan

  In de tweede helft wilden de Polen er toch nog iets van maken. Na 10 minuten legden ze een prima counter op de mat, maar de laatste pass van Grosicki naar Zielinski miste voldoende precisie. Die precisie was er op het uur wel op een vrije trap van Kurzawa. Die dropte de bal over de Japanse verdediging en aan de tweede paal mikte Bednarek de 0-1 in doel.

   

  Door de 0-0-tussenstand in Senegal-Colombia lag Japan plots uit het WK, maar een reactie kwam er vreemd genoeg niet. Integendeel, het was Polen dat voor gevaar bleef zorgen. Lewandowski kon z’n WK eindelijk wat glans geven op een prima voorzet van Grosicki, maar al glijdend mikte hij de bal over doel.

   

  Japan maakte helemaal niks klaar en ontsnapte in de slotfase nog aan de 0-2 toen Kawashima met een knappe reflex een owngoal van Makino voorkwam. De andere redding voor Japan kwam van Colombia. Dat versloeg Senegal met 0-1 en kegelde zo het laatste Afrikaanse land uit het WK. Senegal  telt evenveel punten als Japan en heeft hetzelfde doelsaldo, maar het aantal gele  kaarten geeft de doorslag. 

  Japan: "We verdienen deze kwalificatie"

  "We verdienen deze kwalificatie", reageerde Akira Nishino, de bondscoach van Japan. "We hebben het beste van onszelf gegeven om door de groepsfase te komen, maar we hebben niet alles gegeven. Mijn spelers kunnen licht vermoeid zijn, maar we willen dat de spelers vertrouwen hebben."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Na een beroerd schouwspel en ondanks een 0-1-nederlaag heeft Japan zich geplaatst voor de 1/8e finales. Bednarek bezorgde de Polen een exit in stijl. Japan eindigt na Colombia als 2e in Groep H en komt nu uit tegen de winnaar van Groep G, de poule van de Belgen.
  3. tweede helft, minuut 92. We krijgen nog drie minuten extra, maar veel lijkt er niet meer te gaan gebeuren. Japan is na een bijzonder slappe prestatie op weg naar de 1/8e finales.
  4. tweede helft, minuut 91. "Wat een draak van een wedstrijd is dit geweest.". Stef Wijnants.
  5. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 88. Japan speelt met vuur. Het laat het balbezit aan Polen in plaats van op zoek te gaan naar een extra doelpunt. Ook het publiek kan de afwachtende houding maar matig appreciëren.
  7. tweede helft, minuut 84. Vreemde wissel bij Japan: spits Muto wordt naar de kant gehaald voor Hasebe. Het worden nog spannende minuten voor de Japanners.
  8. tweede helft, minuut 83. Doelman Kawashima voorkomt een owngoal.

   Doelman Kawashima voorkomt een owngoal

  9. tweede helft, minuut 83. Kawashima houdt Japan overeind. De beste kansen blijven van de Polen komen. Makino werkt een voorzet van Grosicki bijna in eigen doel, maar Kawashima voorkomt de 0-2 met een prima reflex.
  10. Kamil Grosicki neemt de hoekschop voor Polen. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 82.
  11. Kamil Grosicki neemt de hoekschop voor Polen. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 82.
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Japan, Makoto Hasebe erin, Yoshinori Muto eruit
  13. Redding van Eiji Kawashima (Japan), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 81.
  14. tweede helft, minuut 81. "De Japanners maken een geslagen indruk, wie gaat daar het verschil maken?". Stef Wijnants.
  15. tweede helft, minuut 81. Dubbele wissel bij de Polen. Teodorczyk en Peszko komen in de ploeg voor Zielinski en Kurzawa.
  16. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Polen, Slawomir Peszko erin, Rafal Kurzawa eruit
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Polen, Lukasz Teodorczyk erin, Piotr Zielinski eruit
  18. Kamil Glik (Polen) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 78.
  19. Kamil Grosicki neemt de hoekschop voor Polen. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 78.