Eupen-speler Wagué scoort in aangenaam gelijkspel tussen Japan en Senegal

  1. 34' - Doelpunt - Takashi Inui (1 - 1)
  2. 11' - Doelpunt - Sadio Mané (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Makoto Hasebe
  2. 90+1' - Geel - Cheikh N'Doye
  3. 90' - Geel - Youssouf Sabaly
  4. 87' - Verv. Takashi Inui door Takashi Usami
  5. 86' - Verv. M'Baye Niang door Mame Biram Diouf
  6. 81' - Verv. Papa Alioune N'Diaye door Cheikh N'Doye
  7. 78' - Doelpunt - Keisuke Honda (2 - 2)
  8. 75' - Verv. Genki Haraguchi door Shinji Okazaki
  9. 72' - Verv. Shinji Kagawa door Keisuke Honda
  10. 71' - Doelpunt - Moussa Wagué (1 - 2)
  11. 68' - Geel - Takashi Inui
  12. 65' - Verv. Alfred N'Diaye door Cheikhou Kouyaté
  13. 59' - Geel - M'Baye Niang
  11'goalSadio Mané0 - 1
  34'goalTakashi Inui1 - 1
  71'goalMoussa Wagué1 - 2
  78'goalKeisuke Honda2 - 2

  Japan en Senegal, de twee winnaars van de eerste speeldag in Groep H, hebben in een open duel 2-2 gelijkgespeeld. Na de rust trapte Wagué van Eupen Senegal naar de hemel, maar enkele minuten later zorgde invaller Honda voor de billlijke draw. De slotspeeldag wordt nog heel spannend.

  Bekijk de goals uit Japan - Senegal (2-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Japan - Senegal in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij een 1-2-voorsprong voor Senegal verkijkt doelman N’Diaye zich compleet op een voorzet, Honda laat het cadeautje niet liggen en maakt gelijk.
  • Man van de match: Youssouf Sabaly was, veel meer dan de verwachte Sadio Mané, de drijvende kracht op het middenveld van Senegal en was ook betrokken bij de twee doelpunten.
  • Opvallend: Moussa Wagué van Eupen toont zich aan de wereld met een fraaie goal. Hij is met zijn 19 jaar en 8 maanden de jongste Afrikaanse doelpuntenmaker ooit op een WK en pas de 19e tiener die een WK-doelpunt scoort.

  Kawashima helpt Senegal aan vroege voorsprong

  De Senegalezen lieten van bij het wedstrijdbegin hun fysieke présence gelden en zetten Japan vast op de eigen helft. Na een paar eerste speldenprikjes was het in minuut 11 al prijs voor Senegal. Kawashima bokste een schot van Sabaly tegen de benen van Mané, die zo een van de gemakkelijkste goals uit zijn carrière maakte: 0-1.

   

  De Japanners kwamen moeilijk in hun ritme en dwongen nauwelijks kansen af. Toch kon Senegal de voorsprong niet vasthouden. Inui kreeg tijd en ruimte om uit te halen en plaatste de gelijkmaker proper in de verste hoek.

   

  Kort voor de pauze was Senegal nog dicht bij een tweede treffer. Niang stormde op aangeven van N’Diaye op Kawashima af, maar kreeg de bal niet voorbij de doelman, die zo zijn foutje van bij de 0-1 toch een beetje goedmaakte.

  Japan knokt tweede keer terug na achterstand

  Na de pauze was het lang wachten op wat opwinding. Pas een halfuur voor tijd kwam Japan nog eens opzetten. Osako liet een enorme kans liggen door naast de bal te maaien, een fraai schot van Inui eindigde op de lat.

   

  De gemiste kansen braken Japan zuur op, want de goal viel even later aan de overkant. Moussa Wagué, de 19-jarige speler van Eupen, ramde op aangeven van Sabaly de 1-2 in het dak van de goal.

   

  Maar ook nu lieten de Senegalezen de voorsprong uit hun handen glippen. Dit keer was het de Senegalese doelman die in de fout ging, de ingevallen Keisuke Honda profiteerde en bracht Japan een tweede keer langszij. De slotfase leverde geen winning goal meer op, Japan en Senegal blijven samen op kop van groep H met vier punten.

  Senegalese coach: "We kunnen Colombia verslaan"

  "We zijn er niet in geslaagd om onze fysiek kracht helemaal te benutten", sprak de Senegales bondscoach Aliou Cissé na de wedstrijd. "Ik zag fysiek geen verschil tussen onze teams. Nochtans is dat onze sterkte, daar moeten we meer gebruik van maken."

   

  "De hele wedstrijd hadden we het moeilijk om Yuya Osako op te vangen. We moeten agressiever en harder worden en onze concentratie langer vasthouden. We geven de bal ook te makkelijk aan de tegenstander. Al deze aspecten waren in de match tegen Polen wél aanwezig."

   

  "Japan was dit keer het betere team, maar toch kwamen we twee keer op voorsprong. Het is pijnlijk dat we dan toch nog die tegendoelpunten slikken. Ik geef de hoop op de kwalificatie voor de achtste finales niet op. Senegal beschikt over de nodige capaciteiten om Colombia te verslaan."

   

  Zijn Japanse collega Akira Nishino was gematigd positief. "Senegal is geen ploeg die Japan zomaar opzij zet, maar we legden ons tempo goed op en bouwden de aanvallen mooi op. Mijn spelers waren zelfzeker en positief. We hadden voor de overwinning kunnen gaan, maar Senegal is een sterke ploeg."

   

  "Ik ben tevreden dat we kalm bleven en twee keer de gelijkmaker konden scoren. Ik hoop dat dit resultaat tot meer succes zal leiden in de derde groepsmatch tegen Polen."

  Aliou Cissé

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Japan en Senegal houden het op een 2-2-gelijkspel. De Senegalezen gaven twee keer een voorsprong uit handen.
  3. Gele kaart voor Makoto Hasebe van Japan tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Cheikh N'Doye van Senegal tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er worden 4 minuten bijgeteld. Valt er nog een winning goal uit de lucht?
  6. Gele kaart voor Youssouf Sabaly van Senegal tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Japan, Takashi Usami erin, Takashi Inui eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Senegal, Mame Biram Diouf erin, M'Baye Niang eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Met nog vijf minuten op de klok maakt Mame Diouf zich klaar om in te vallen. Hij komt de hinkende Niang vervangen.
  10. tweede helft, minuut 83. Zo zitten we toch naar een heel open wedstrijd te kijken, al heeft dat vooral te maken met de defensieve gebreken bij beide ploegen dan de offensieve kwaliteiten.
  11. tweede helft, minuut 81. Honda brengt Japan weer langszij: 2-2!

   Honda brengt Japan weer langszij: 2-2!

  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Senegal, Cheikh N'Doye erin, Papa Alioune N'Diaye eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Japan opnieuw langszij. De Senegalese doelman verkijkt zich compleet op een voorzet, de bal komt voor de voet van Honda terecht, die Japan weer langszij brengt: 2-2. Honda scoort zo al op het derde WK op rij.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Keisuke Honda van Japan. 2, 2.
  15. tweede helft, minuut 76. Senegal heeft de schaapjes nog niet op het droge. Japan komt nog eens opzetten, maar het schot van Osako wordt geblokt.
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Japan, Shinji Okazaki erin, Genki Haraguchi eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Japan, Keisuke Honda erin, Shinji Kagawa eruit