Ga naar de inhoud
Senegal pakt meteen drie punten tegen Polen.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Colombia
6
3
2
1
0
5
2
2
Japan
4
3
1
1
1
4
4
3
Senegal
4
3
1
1
1
4
4
4
Polen
3
3
1
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Colombia
0
0
0
0
0
0
0
2
Japan
0
0
0
0
0
0
0
3
Senegal
0
0
0
0
0
0
0
4
Polen
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Colombia
0
0
0
0
0
0
0
2
Japan
0
0
0
0
0
0
0
3
Senegal
0
0
0
0
0
0
0
4
Polen
0
0
0
0
0
0
0
PolenSenegal
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Nawaf Shukralla
stadion
Otkrytie Arena
toeschouwers
44190

Senegal legt Polen in de luren met owngoal en omstreden doelpunt

 di 19 juni 2018 20:56
Polen
einde
1-2
Senegal
  1. 12' - Geel - Grzegorz Krychowiak
  1. 60' - Doelpunt - M'Baye Niang (0 - 2)
  2. 72' - Geel - Idrissa Gueye
  3. 86' - Doelpunt - Grzegorz Krychowiak (1 - 2)
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 19/06/18 - 17:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
60'
M'Baye Niang
0 - 2
M'Baye Niang
60'
86'
Grzegorz Krychowiak
86'
Grzegorz Krychowiak
1 - 2

Senegal is goed begonnen aan zijn WK: het kwam 0-2 voor tegen Polen dankzij een owngoal en een omstreden doelpunt. De tegentreffer van Krychowiak kwam te laat.

Polen - Senegal in 2 minuten

Cionek verschalkt zijn eigen doelman

Na de verrassende zege van Japan – toch gezien als het zwakke broertje in Groep H – wilden Senegal en Polen vol voor de zege gaan om met een handige bonus op Colombia de groepsfase aan te vatten. Van die drang was in de aanvangsfase niet veel te merken. Beide teams bouwden genoeg defensieve zekerheid in en zo bleven grote kansen uit.

 

Senegal was dan nog de gevaarlijkste ploeg, maar twee voorzetten na een snelle uitbraak werden voldoende weggewerkt door de Poolse verdedigers. Doelpogingen die naam waardig kwamen er niet, maar met wat meeval viel er dan toch een doelpunt.

 

De opportunistische poging van Everton-middenvelder Idrissa leek gewoon naast het Poolse doel te belanden, maar een ongelukkige tussenkomst van Thiago Cionek besliste daar anders over. Het vierde eigen doelpunt van het toernooi was een feit, maar Senegal stond verrassend op voorsprong.

Poolse verdediger doet schot afwijken en zet Senegal op 0-1

Senegal verdubbelt de score met omstreden doelpunt

Hetzelfde spelbeeld kregen we na de rust te zien. Senegal kende niet veel problemen met het afhouden van de Poolse schutters. Het is tekenend dat de eerste doelpoging van Lewandowski via een vrije trap kwam, maar doelman Ndiaye werd niet in verlegenheid gebracht.

 

Op het uur kregen we dan toch een tweede doelpunt te zien en ook deze keer kwam het uit de lucht vallen. Krychowiak speelde de bal van aan de middencirkel slecht terug naar achteren. Net op dat moment mocht Niang het veld terug te betreden en daar had niemand op gerekend. Szczesny werd makkelijk omspeeld en zo stond het plots 0-2, tot groot ongenoegen van de mannen in rood en wit.

 

De Polen moesten nu komen, maar van een overrompelend offensief was nooit sprake. Zo’n vijf minuten voor tijd kon Krychowiak een goeie vrije trap van Grosicki overhoeks binnenkoppen, maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Senegal boekt een verrassende, maar geen onverdiende zege. Zo staan Polen én Colombia – toch de twee favorieten in de groep – laatst met nul punten.

Bekijk de goals uit Polen - Senegal (1-2)

Reacties:

Aliou Cisse (bondscoach Senegal): "Ik ben tevreden over al mijn spelers. Ik ben echt trots. Ze zijn naar dit WK gekomen en hebben hard gewerkt. Het team was compact, agressief en het blok bleef stevig overeind. In de tweede helft schakelden we erg goed tussen offensief en defensief. Vandaag vertegenwoordigt Senegal het hele Afrikaanse continent. Ik kan u verzekeren dat het hele continent achter ons staat. Van overal krijg ik telefoontjes. We zijn trots om het continent te vertegenwoordigen en ik hoop dat Egypte, Marokko, Tunesië en Nigeria zich zullen herpakken."

 

Adam Nawalka (bondscoach Polen): "Ons tactisch plannetje was klaar, maar we haalden het niveau niet dat we moesten halen. Er zijn heel veel elementen waarover ik ontevreden ben. Het ontbrak ons aan dynamiek. Op een WK moet je gewoon beter spelen als je een beter resultaat wil. We maakten te veel fouten. Ons voetbal was niet vloeiend. Als je mooie acties wil maken, moet je meer kwaliteit voor de dag brengen."

 

"De twee treffers van Senegal kwamen er na een fout van ons. Dat bevalt me totaal niet. We gaan de volgende match grondig voorbereiden en willen lessen trekken uit de nederlaag. Mijn team beschikt over de fysieke paraatheid om tot het uiterste te gaan tegen Colombia."

Boeckx: "Ref geeft op heel slecht moment teken dat Niang het veld op mag"

Fase per fase

90+6'

Einde

De laatste wedstrijd uit de eerste ronde zit erop. Senegal kwam op voorsprong na een eigen doelpunt en een defensieve blunder. De aansluitingstreffer van Krychowiak kwam te laat en zo blijft het 1-2.
90+5' tweede helft
90+3'
Mané staat helemaal vrij op rechts, maar kiest om de bal terug te leggen en het leer wordt makkelijk onderschept door de Polen.
90+1'

Vier minuten extra

De Polen hebben nog vier minuten tijd om alsnog een punt uit de brand te slepen.
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Krychowiak kopt de aansluitingstreffer binnen: 1-2

89'
Grosicki lijkt vastgehouden te worden door Kouyaté, maar de rijzige middenvelder krijgt de overtreding mee.
87'

Krychowiak geeft de Poolse burger moed!

Krychowiak kopt de aansluitingstreffer knap overhoeks voorbij Ndiaye! Krijgen de Polen vleugels in de slotfase van de wedstrijd?
86'
goal
Polen
1-2
Senegal
86'

Geen strafschop

Het antwoord is nee. Sarr was ook de enige die ervan overtuigd was. De herhaling toont ons ook dat Sarr uit zichzelf viel. Een geel karton had dan eigenlijk moeten vallen.
85'

Krijgt Senegal een VAR-strafschop?

Sarr gaat neer na een tackle van Rybus, maar krijgt geen strafschop. Rybus maakt zich kwaad op de Senegalees, maar de beslissing ligt bij de VAR.
83'
Lewandowski haalt een moeilijke pass knap uit de lucht, maar wordt den belaagd door drie Senegalezen. De dubbele voorsprong van de Afrikanen is allesbehalve gestolen.
82'

Szczesny moet nog eens ingrijpen

Een bal belandt op volle snelheid in niemandsland, maar Szczesny gooit zich er nog voor en kan zo een nieuwe Senegalese doelpoging vermijden.
81'

Polen en Senegal laten goeie kans liggen

80'

Kownacki toont zich een eerste keer

Op een mindere voorzet weet Kownacki toch nog naar doel te koppen, maar zijn kopbal wordt zonder al te veel problemen geplukt door Ndiaye.
74'

Wissels langs beide kanten

Bij de Polen wordt Milik naar de kant gehaald en wordt Kownacki ingebracht. Geen Teo dus. De Senegalese bondscoach brent zo meteen Konate.
72'
72'

Milik is dicht bij de aansluitingstreffer

Voorbeschouwing

Polen heeft met Robert Lewandowski de topschutter van de Europese kwalificaties in zijn gelederen. De aanvaller van Bayern München trof in de voorrondes 16 keer raak. Daarmee deed hij één goaltje beter dan Cristiano Ronaldo.

 

"Ik voel me frisser dan 2 jaar geleden voor het EK", zegt Lewandowski. "De voorbereiding op het WK is vroeger gestart en we hebben goed getraind."

 

Ook de Senegalezen hebben met Sadio Mané een gevaarlijk wapen in huis. De aanvaller was dit seizoen goed voor 20 goals bij Liverpool, waarvan 10 stuks in de Champions League. Senegal hoopt dat hij die vorm ook kan etaleren bij de nationale ploeg.

 

"Maar Senegal is meer dan Mané", zegt de Poolse keeper Fabianski. "Er zijn nog een aantal Senegalezen die actief zijn in de Premier League. Fysiek zijn ze enorm sterk. We moeten op onze hoede zijn."

Anderlecht-fans supporteren voor Teodorczyk

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.