• home
 • video
 • pas verschenen

  Tunesië poetst zijn blazoen toch wat op tegen Panama

  1. 44' - Geel - Ferjani Sassi
  2. 33' - Own goal - Yassine Meriah (1 - 0)
  1. 90+6' - Geel - Luis Tejada
  2. 90+3' - Geel - Ghaylen Chaaleli
  3. 89' - Verv. Wahbi Khazri door Bassem Srarfi
  4. 81' - Verv. Ricardo Ávila door Abdiel Arroyo
  5. 80' - Geel - Gabriel Gómez
  6. 78' - Geel - Ricardo Ávila
  7. 77' - Verv. Naïm Sliti door Ahmed Khalil
  8. 71' - Geel - Anice Badri
  9. 66' - Doelpunt - Wahbi Khazri (1 - 2)
  10. 56' - Verv. Román Torres door Luis Tejada
  11. 51' - Doelpunt - Fakhreddine Ben Youssef (1 - 1)

  Tunesië heeft zijn WK afgesloten met een 1-2-overwinning tegen Panama. De Tunesiërs kwamen wel op achterstand, maar lieten Panama al bij al eenvoudig met 0 punten achter.

  Bekijk de goals uit Panama - Tunesië (1-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Panama - Tunesië in een notendop:

  Sleutelmoment: In de tweede helft schakelde Tunesië even een versnelling hoger en dan kwam Panama in de problemen. Na de 1-2 van Khazri konden de Tunesiërs de wedstrijd vlotjes uitspelen.

  Man van de match: Wahbi Khazri lag aan de basis van elk Tunesisch gevaar. Vlak voor de rust stond zijn vizier nog niet op scherp, maar in de tweede helft maakte hij het verschil met een assist en het winnende doelpunt.

  Opvallend: De Tunesiërs hebben elke speler uit hun 23-koppige selectie gebruikt en daar hadden ze maar drie wedstrijden voor nodig. Enkel Nederland deed hen dat voor in 2014.

  Panama op voorsprong dankzij Gents doelpunt

  In een wedstrijd die er niet meer toe deed hoopte de neutrale supporter twee teams te zien die zich koste wat het kost nog een laatste keer wilden laten zien. Een zondvloed aan aanvalsgolven kregen we niet meteen te zien, al stak Tunesië de neus wel al heel snel aan het venster.

   

  Sliti dacht allicht al aan een nominatie voor de Puskás Award toen hij zich afzette. Die droom moest hij al snel opbergen toen hij zijn poging ver naast zag hobbelen. Amper een minuut later kreeg diezelfde Sliti een herkansing op aangeven van Khazri, maar ook met de voeten op de grond kreeg de Franse Tunesiër de bal niet tussen de palen.

   

  Panama kon daar met Gent-spelers Avila en Rodriguez aanvankelijk weinig tegen inbrengen. Toch was het die laatste die de Panamezen met een gelukje op voorsprong bracht. Doelman Mathlouthi werd door een afgeweken bal op het verkeerde been gezet en stond aan de grond genageld.

  Tunesië duwt het gaspedaal in en buigt de achterstand om

  Vlak voor de rust kom Tunesië nog een paar keer tegenprikken. Ben Youssef kopte naast en Khazri, de spil van elke Tunesische aanval, trapte eerst wild over en daarna twee keer tegen een Panamees. Na de pauze lukte het dan toch. Khazri probeerde het deze keer als aangever en die formule kende meer succes. Ben Youssef was goed gevolgd en tikte de 1-1 makkelijk in doel.

   

  Amper een minuut later knutselde hetzelfde duo de 1-2 bijna in elkaar, maar deze keer lag doelman Penedo wel goed in de weg. Het bleek slechts uitstel van executie te zijn, want Panama kon de tempoversnelling van de Tunesiërs niet aan. Op aangeven van linksachter Haddadi liet Khazri zien dat hij wel degelijk kan scoren en zo had was Panama plots op achtervolgen aangewezen.

   

  Verder dan een afgekeurd doelpunt en een gevaarlijke voorzet, ook afgevlagd voor buitenspel, leken de Panamezen niet meer te komen. Een kopbal van Godoy kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk viel ook die ruim naast het doel van Mathlouthi. Tunesië boekt zo zijn eerste WK-zege in 40 jaar en kan het toernooi met opgeheven hoofd verlaten. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Het WK zit erop voor Panama en Tunesië. De Noord-Afrikanen zetten een achterstand in de tweede helft nog om naar hun eerste WK-zege in 40 jaar.
  3. Gele kaart voor Luis Tejada van Panama tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 96. Barcenas mikt de laatste vrije trap van de wedstrijd in de handen van Mathlouthi.
  5. tweede helft, minuut 93. Godoy trapt naast! Een late Panamese vrije trap wordt nog naar Gody gekopt, maar die raakt de bal niet zoals hij wil. Hier had Panama zomaar gelijk kunnen maken!
  6. Gele kaart voor Ghaylen Chaaleli van Tunesië tijdens tweede helft, minuut 93
  7. tweede helft, minuut 90. Niemand kan aan de voorzet van Ovalle. De voorzet van Ovalle gaat voorbij alles en iedereen! Arroyo kwam er het dichtst bij, maar miste zijn schot helemaal en wordt ook nog teruggevlagd uit buitenspel.
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Tunesië, Bassem Srarfi erin, Wahbi Khazri eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Khazri wordt nog eens goed diepgestuurd, maar die kan zijn ideeën niet omzetten in daden. Cummings is hem te snel af.
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Panama, Abdiel Arroyo erin, Ricardo Ávila eruit

  Tunesië wacht al 40 jaar op een WK-zege

  Tunesië-speler Syam Ben Youssef, die door een blessure niet zal spelen tegen Panama, steekt niet onder stoelen of banken dat Tunesië terecht uitgeschakeld is. "We moeten durven toegeven dat onze tegenstanders beter waren. Het zat ook een beetje tegen met bijvoorbeeld die vroege strafschop tegen België."

   

  "Maar we hebben Afrika niet goed vertegenwoordigd in Rusland. We hebben toch veel geleerd als ploeg. Laat ons hopen dat we met een positief resultaat het toernooi kunnen verlaten."

   

  Zoek tegen Panama niet naar AA Gent-speler Dylan Bronn. De centrale verdediger is vier tot zes weken uit met een enkelletsel en heeft Rusland al verlaten. Ook de nummers 1 en 2 in het Tunesische doel zijn onbeschikbaar.

   

  Panama en IJsland waren dit WK de enige debutanten. IJsland sloot zijn toernooi af met één punt. Doen Los Canaleros beter? Tunesië kan dan weer zijn eerste WK-zege pakken sinds 1978. De twee ploegen hebben dan toch nog iets om voor te spelen.