Ga naar de inhoud
Kane scoort drie keer tegen Panama en is topschutter.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 2

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
9
3
3
0
0
9
2
2
Engeland
6
3
2
1
0
8
3
3
Tunesië
3
3
1
2
0
5
8
4
Panama
0
3
0
3
0
2
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
3
Tunesië
0
0
0
0
0
0
0
4
Panama
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
3
Tunesië
0
0
0
0
0
0
0
4
Panama
0
0
0
0
0
0
0
EngelandPanama
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Gehad Grisha
stadion
Nizhny Novgorod Stadium
toeschouwers
43319

Dartel Engeland toont geen genade voor kranig Panama

 zo 24 juni 2018 15:45
  1. 8' - Doelpunt - John Stones (1 - 0)
  2. 23' - Geel - Ruben Loftus-Cheek
  3. 36' - Doelpunt - Jesse Lingard (3 - 0)
  1. 62' - Doelpunt - Harry Kane (6 - 0)
  2. 62' - Verv. Aníbal Godoy door Ricardo Ávila
  3. 63' - Verv. Harry Kane door Jamie Vardy
  4. 72' - Geel - Michael Murillo
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 24/06/18 - 14:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
8'
John Stones
8'
John Stones
1 - 0
36'
Jesse Lingard
36'
Jesse Lingard
3 - 0
62'
Harry Kane
62'
Harry Kane
6 - 0

In de groep van de Rode Duivels heeft Engeland geen spaander heel gelaten van Panama: 6-1. De Engelsen mogen samen met België naar de 1/8e finales. De twee landen mogen donderdag onder elkaar uitvechten wie groep G wint.

Bekijk de goals uit Engeland - Panama (6-1)

Engeland - Panama in een notendop:

  • Sleutelmoment: Al na 8 minuten slaat John Stones de Panamese hoop aan diggelen met een rake kopbal. Panama laat zich daarna gewillig naar de slachtbank leiden.
  • Man van de match: Goalgetter Harry Kane is pas de derde Engelsman (na Lineker in 1986 en Hurst in 1966) die een hattrick scoort op een WK. Met vijf goals in twee matchen is hij nu alleen topschutter op dit WK.
  • Opvallend: Engeland en België zijn na twee speeldagen helemaal in balans: hetzelfde aantal punten, gemaakte goals en tegendoelpunten. Door een lager aantal gele kaarten mag Engeland als leider naar de slotspeeldag.

Engeland maakt Panama al voor de rust af

Tegen België hield Panama nog de hele eerste helft stand, maar tegen Engeland moest Penedo zich al na 8 minuten een eerste keer omdraaien. John Stones ondervond weinig tegenstand toen hij de eerste hoekschop van Trippier staalhard tegen de touwen kopte.

 

Panama liet zich daarna even zien met een plaatsballetje van Barcenas, maar meteen daarna maakte Harry Kane er al 2-0 van vanaf de elfmeterstip, na een fout op Lingard.

 

In de loden hitte van Nizjni Novgorod lag het tempo van de Engelsen niet zo hoog, maar het volstond al om een mak Panama helemaal zoek te spelen. Lingard, met een fraaie plaatsbal, en Stones, opnieuw bij een stilstaande fase, diepten de score snel verder uit tot 4-0.

 

En nog was de lijdensweg voor de Panamezen niet voorbij. Vlak voor de rust ramde Harry Kane nog zijn tweede penalty tegen de touwen, goed voor zijn vierde goal op dit toernooi.

Kane wordt met een gelukje WK-topschutter

In een overbodige tweede helft beperkten de Engelsen zich tot controlevoetbal met af en toe een venijnige prik. Op het uur leidde een van die prikjes tot een zesde roos: een schot van Loftus-Cheek week af op Kane en verdween buiten het bereik van Penedo in doel: goal nummer 5 voor Kane, die nu alleen topscorer is op het WK.

 

Ook bij een vernederende 6-0-tussenstand bleef Panama dapper op zoek gaan naar een eerredder. Murillo faalde net als tegen België oog in oog met de doelman, Torres kopte bij een hoekschop naast.

 

Toch kon Engeland de nul niet vasthouden tot het eind. Bij een vrije trap van Avila (AA Gent) haperde de buitenspelval, Baloy profiteerde en schoof de historische 6-1 voorbij Pickford: het allereerste WK-doelpunt ooit voor Panama.

 

Het bleef 6-1, de Engelsen gaan zij aan zij met België naar de laatste groepsmatch, maar Engeland is wel groepsleider op basis van het aantal kaarten.

Man van de match Kane: "Alles viel op zijn plaats"

Harry Kane is met vijf doelpunten in twee matchen de voorlopige topschutter in Rusland, met één goal voorsprong op Ronaldo en Lukaku. Hij is ook de derde Engelsman die een hattrick maakt op een WK, na Geoff Hurst en Gary Lineker.

 

"Ik ben trots op al mijn medespelers. We wisten dat het moeilijk zou kunnen worden, maar alles viel op zijn plaats. Het is een briljant resultaat en het is fantastisch om nu al gekwalificeerd te zijn", vertelde Kane na afloop van de match.

Southgate: "Komende dagen bekijken of we spelers rust gaan geven"

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+3'

Einde

Afgelopen: Engeland verslaat Panama met ruime 6-1-cijfers en stoot samen met België door naar de achtste finales. Engeland wordt groepsleider op basis van het aantal gele kaarten.
90+3'
Panama blijft doorgaan tot de laatste seconden. Arroyo heeft nog iets moois in gedachten, maar zijn omhaal gaat de mist in.
90+3'

Lingard heeft nog alle tijd om te dollen op de bank

90+1'

4 minuten extra

De match is al lang gespeeld, maar toch krijgen we nog vier minuten extra tijd.
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
88'
88'
Panama wil er nog eentje maken. Het tikt de bal nu wat sneller rond tussen de Engelse linies, maar een doelkans volgt er niet uit.
84'

Panama gaat volledig uit zijn dak na de eerste goal op het WK: 6-1

83'
Terwijl de Panamezen een feestje bouwen in de tribunes, gaat Sterling op zoek naar doelpunt nummer 7 voor Engeland. Zijn plaatsbal scheert langs de verkeerde kant van de paal.
81'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
78'

Dan toch 6-1

Vreugde bij Panama om de eerredder van Baloy! Hij verlengt een vrije trap van Avila netjes voorbij Pickford in het hoekje : 6-1, de eerste WK-goal ooit van Panama.
77'

Ook de Panamese kapitein laat het na om Panama op het scorebord te zetten

77'

Torres mist de eerredder

Bijna een koekje van eigen deeg voor de Engelsen. Torres kan bij een hoekschop helemaal vrij inkoppen bij de tweede paal, maar duwt de bal naast.
76'
De Engelsen brengen zichzelf even in de problemen met een moeilijke terugspeelbal op Pickford, die de bal paniekerig wegtrapt. De doelman kan er nog mee lachen.
75'

Henderson knalt een bal naast

73'

Henderson naast

Blinde paniek bij de Panamezen als ze weer een ingestudeerde vrije trap van de Engelsen zien komen. Nu wordt de vrijstaande Henderson bediend, die de bal naast keilt.