• home
 • video
 • pas verschenen

  Dartel Engeland toont geen genade voor kranig Panama

  1. 45+1' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (5 - 0)
  2. 44' - Geel - Fidel Escobar
  3. 40' - Doelpunt - John Stones (4 - 0)
  4. 36' - Doelpunt - Jesse Lingard (3 - 0)
  5. 23' - Geel - Ruben Loftus-Cheek
  6. 22' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (2 - 0)
  7. 10' - Geel - Armando Cooper
  8. 8' - Doelpunt - John Stones (1 - 0)
  1. 78' - Doelpunt - Felipe Baloy (6 - 1)
  2. 72' - Geel - Michael Murillo
  3. 70' - Verv. Kieran Trippier door Danny Rose
  4. 69' - Verv. Gabriel Gómez door Felipe Baloy
  5. 69' - Verv. Édgar Yoel Bárcenas door Abdiel Arroyo
  6. 63' - Verv. Jesse Lingard door Fabian Delph
  7. 63' - Verv. Harry Kane door Jamie Vardy
  8. 62' - Verv. Aníbal Godoy door Ricardo Ávila
  9. 62' - Doelpunt - Harry Kane (6 - 0)
  8'John Stones1 - 0
  22'Harry Kane2 - 0
  36'Jesse Lingard3 - 0
  40'John Stones4 - 0
  45+1'Harry Kane5 - 0
  62'Harry Kane6 - 0
  78'Felipe Baloy6 - 1

  In de groep van de Rode Duivels heeft Engeland geen spaander heel gelaten van Panama: 6-1. De Engelsen mogen samen met België naar de 1/8e finales. De twee landen mogen donderdag onder elkaar uitvechten wie groep G wint.

  Bekijk de goals uit Engeland - Panama (6-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Engeland - Panama in een notendop:

  • Sleutelmoment: Al na 8 minuten slaat John Stones de Panamese hoop aan diggelen met een rake kopbal. Panama laat zich daarna gewillig naar de slachtbank leiden.
  • Man van de match: Goalgetter Harry Kane is pas de derde Engelsman (na Lineker in 1986 en Hurst in 1966) die een hattrick scoort op een WK. Met vijf goals in twee matchen is hij nu alleen topschutter op dit WK.
  • Opvallend: Engeland en België zijn na twee speeldagen helemaal in balans: hetzelfde aantal punten, gemaakte goals en tegendoelpunten. Door een lager aantal gele kaarten mag Engeland als leider naar de slotspeeldag.

  Engeland maakt Panama al voor de rust af

  Tegen België hield Panama nog de hele eerste helft stand, maar tegen Engeland moest Penedo zich al na 8 minuten een eerste keer omdraaien. John Stones ondervond weinig tegenstand toen hij de eerste hoekschop van Trippier staalhard tegen de touwen kopte.

   

  Panama liet zich daarna even zien met een plaatsballetje van Barcenas, maar meteen daarna maakte Harry Kane er al 2-0 van vanaf de elfmeterstip, na een fout op Lingard.

   

  In de loden hitte van Nizjni Novgorod lag het tempo van de Engelsen niet zo hoog, maar het volstond al om een mak Panama helemaal zoek te spelen. Lingard, met een fraaie plaatsbal, en Stones, opnieuw bij een stilstaande fase, diepten de score snel verder uit tot 4-0.

   

  En nog was de lijdensweg voor de Panamezen niet voorbij. Vlak voor de rust ramde Harry Kane nog zijn tweede penalty tegen de touwen, goed voor zijn vierde goal op dit toernooi.

  Kane wordt met een gelukje WK-topschutter

  In een overbodige tweede helft beperkten de Engelsen zich tot controlevoetbal met af en toe een venijnige prik. Op het uur leidde een van die prikjes tot een zesde roos: een schot van Loftus-Cheek week af op Kane en verdween buiten het bereik van Penedo in doel: goal nummer 5 voor Kane, die nu alleen topscorer is op het WK.

   

  Ook bij een vernederende 6-0-tussenstand bleef Panama dapper op zoek gaan naar een eerredder. Murillo faalde net als tegen België oog in oog met de doelman, Torres kopte bij een hoekschop naast.

   

  Toch kon Engeland de nul niet vasthouden tot het eind. Bij een vrije trap van Avila (AA Gent) haperde de buitenspelval, Baloy profiteerde en schoof de historische 6-1 voorbij Pickford: het allereerste WK-doelpunt ooit voor Panama.

   

  Het bleef 6-1, de Engelsen gaan zij aan zij met België naar de laatste groepsmatch, maar Engeland is wel groepsleider op basis van het aantal kaarten.

  Man van de match Kane: "Alles viel op zijn plaats"

  Harry Kane is met vijf doelpunten in twee matchen de voorlopige topschutter in Rusland, met één goal voorsprong op Ronaldo en Lukaku. Hij is ook de derde Engelsman die een hattrick maakt op een WK, na Geoff Hurst en Gary Lineker.

   

  "Ik ben trots op al mijn medespelers. We wisten dat het moeilijk zou kunnen worden, maar alles viel op zijn plaats. Het is een briljant resultaat en het is fantastisch om nu al gekwalificeerd te zijn", vertelde Kane na afloop van de match.

  Southgate: "Komende dagen bekijken of we spelers rust gaan geven"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen: Engeland verslaat Panama met ruime 6-1-cijfers en stoot samen met België door naar de achtste finales. Engeland wordt groepsleider op basis van het aantal gele kaarten.
  2. tweede helft, minuut 93. Panama blijft doorgaan tot de laatste seconden. Arroyo heeft nog iets moois in gedachten, maar zijn omhaal gaat de mist in.
  3. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. De match is al lang gespeeld, maar toch krijgen we nog vier minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 88.
  5. tweede helft, minuut 88. Panama wil er nog eentje maken. Het tikt de bal nu wat sneller rond tussen de Engelse linies, maar een doelkans volgt er niet uit.
  6. tweede helft, minuut 83. Terwijl de Panamezen een feestje bouwen in de tribunes, gaat Sterling op zoek naar doelpunt nummer 7 voor Engeland. Zijn plaatsbal scheert langs de verkeerde kant van de paal.
  7. tweede helft, minuut 78. Dan toch 6-1. Vreugde bij Panama om de eerredder van Baloy! Hij verlengt een vrije trap van Avila netjes voorbij Pickford in het hoekje : 6-1, de eerste WK-goal ooit van Panama.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Felipe Baloy van Panama. 6, 1.
  9. tweede helft, minuut 77. Torres mist de eerredder. Bijna een koekje van eigen deeg voor de Engelsen. Torres kan bij een hoekschop helemaal vrij inkoppen bij de tweede paal, maar duwt de bal naast.