Ga naar de inhoud
De Rode Duivels komen niet in de problemen tegen Tunesië.

Wervelende Rode Duivels swingen naar achtste finales

 za 23 juni 2018 17:55
  1. 45+3' - Doelpunt - Romelu Lukaku (3 - 1)
  1. 51' - Doelpunt - Eden Hazard (4 - 1)
  2. 86' - Verv. Dries Mertens door Youri Tielemans
  3. 90' - Doelpunt - Michy Batshuayi (5 - 1)
  4. 90+3' - Doelpunt - Wahbi Khazri (5 - 2)
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 23/06/18 - 14:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
45+3'
Romelu Lukaku
45+3'
Romelu Lukaku
3 - 1
51'
Eden Hazard
51'
Eden Hazard
4 - 1
90'
Michy Batshuayi
90'
Michy Batshuayi
5 - 1
90+3'
Wahbi Khazri
5 - 2
Wahbi Khazri
90+3'

De Rode Duivels hebben hun opdracht meer dan volbracht en staan met 99,99 procent zekerheid in de volgende ronde. Tunesië werd met 5 goals van de mat geveegd, Hazard en Lukaku maakten er elk 2. "En het kon ook 10-2 zijn", aldus Peter Vandenbempt na de tweede WK-zege van de Belgen in Rusland. Enkel in een onwaarschijnlijk scenario kunnen Panama en Engeland nog voorbij de Belgen.

Ruime samenvatting van België - Tunesië (5-2)

België - Tunesië kort samengevat

  • Sleutelmoment: De Rode Duivels hebben zowat de hele wedstrijd de touwtjes in handen, maar bij 2-1 blijft het opletten voor Tunesische prikjes. Vlak voor de rust neemt Lukaku de twijfels weg met zijn tweede van de middag.
  • Man van de Match: Eden Hazard verkeert in een bloedvorm. Af en toe pakten de Tunesiërs hem hard aan, maar hij was simpelweg niet af te stoppen. Pakte naast zijn gebruikelijke goocheltrucs ook uit met twee goals.
  • Opvallend: Deze Duivels slaan record na record aan diggelen. België scoort voor het eerst vijf keer in één WK-match en Romelu Lukaku is nu de Belgische topschutter op grote toernooien. Waar eindigt dit?

Duivels domineren zinderende eerste helft

Tunesië was niet naar Moskou gekomen om zich in te graven, want het moest winnen om nog kans te maken op de tweede ronde. Het ideale scenario voor onze Duivels, die baat hadden bij de ruimte die de Noord-Afrikanen daardoor moesten prijsgeven. Dat bleek al in de eerste minuten, met enkele schoten voor de boeg.

Na dik vijf minuten was het al bingo. Ben Youssef kegelde Hazard omver op de rand van de zestien en de aanvoerder zette de strafschop zelf om. De Rode Duivels zaten op het kwartier helemaal op rozen toen Lukaku zich listig vrij liep en door Mertens op weg werd gezet naar de 2-0. Het feestje duurde niet lang, want Bronn knikte nog geen twee minuten later de aansluitingstreffer voorbij Courtois.

De toeschouwers in het Spartak Stadion wisten niet waar eerst kijken, want nu geloofde Tunesië weer helemaal in een stunt. De Belgen stapelden dan wel de kansen op, maar aan de overzijde was er steeds de dreiging van vooral de technisch begaafde Khazri. Een lastige tweede helft leek in de maak, tot Meunier en Lukaku de handen in elkaar sloegen voor de 3-1.

Meunier zet Lukaku met knappe pass op weg naar de 3-1

Geen monsterscore door simpele missers

Tunesische supporters die nog in een mirakel geloofden kregen vroeg in de tweede helft een koude douche. Na wat halfslachtige kansjes voor de Adelaars van Carthago vond De Bruyne Hazard met een geweldige diepe bal en die laatste maakte het beheerst af.

Daarna kon de riem er voor een tijdje af. Bij Tunesië, dat twee verdedigers zag uitvallen met een blessure, was de fut er helemaal uit. De Belgen konden in de spaarstand op hun gemak op zoek gaan naar meer doelpunten, maar dat viel niet mee. Carrasco had pech en invaller Batshuayi wrong enkele enorme kansen vakkundig de nek om.

Net voor het einde van de reguliere speeltijd feestte Batsman toch, toen hij een verre voorzet van Tielemans benutte. De 6-1 wurmde hij nog zelfzuchtig naast, waarna Khazri zowaar nog 5-2 maakte. Een waarschuwing voor de aanvallend indrukwekkende Belgen.

Bekijk de goals uit België - Tunesië (5-2)

Fase per fase

90+4'

Einde

De Rode Duivels verslaan een dapper Tunesië met 5-2 en staan zo goed als zeker in de achtste finales.
90+4' tweede helft
90+4'

Tunesië kan nog milderen tot 5-2

90+3'
90+3'

Valse slotnoot!

Khazri was wellicht de beste man bij Tunesië en geeft Tunesië nog een laat doelpunt. Courtois is terecht woest, want dit is te wijten aan een gebrek aan concentratie.
90+3'

De 6-1 laat Batshuayi dan wel weer liggen

90+2'
Batshuayi zit nog steeds vol adrenaline na zijn doelpunt van daarnet en verliest zijn maats uit het oog. Tielemans is verbolgen dat de aanvaller de kans mist, terwijl hij ook hem had kunnen aanspelen. Jammer, maar je kan niet alles willen.
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90+1'

Batshuayi doet het dan toch: 5-1!

90'

Dan toch Michy!

Derde keer, goede keer voor Michy Batshuayi. Tielemans verstuurt een voorzet met akelige precisie en Batshuayi werkt hem er enigszins onhandig in. Maakt niet uit, België boekt zijn grootste zege ooit op een kampioenschap!
90'
89'
Nummer vijf hangt nog steeds in de lucht. Benalouane haalt een puike voorzet van Meunier richting Carrasco er met zijn grote teen nog uit. Hoekschop voor de Rode Duivels.
89'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
87'
Als Meunier, Vertonghen en De Bruyne nog een geniepige gele kaart willen pakken, haasten ze zich best.
85'
Terwijl de Belgen kat en muis spelen met de Adelaars van Carthago, staat Tielemans klaar om in te vallen. Het zullen zijn eerste minuten op een groot toernooi worden.
82'
Het zit Batshuayi ook niet mee. Hij vuurt een stevig vluchtschot af op aangeven van De Bruyne, maar deze keer heeft Ben Mustapha een lekkere save klaar. Valt dat vijfde doelpunt nu nog, of niet?