Matig Zweden klopt nog matiger Zuid-Korea met dank aan VAR

  1. 28' - Verv. Park Joo-Ho door Kim Min-Woo
  2. 12' - Geel - Kim Shin-Wook
  1. 81' - Verv. Sebastian Larsson door Gustav Svensson
  2. 77' - Verv. Ola Toivonen door Isaac Thelin
  3. 72' - Verv. Koo Ja-Cheol door Lee Seung-Woo
  4. 71' - Verv. Albin Ekdal door Oscar Hiljemark
  5. 66' - Verv. Kim Shin-Wook door Jung Woo-Young
  6. 65' - Doelpunt strafschop - Andreas Granqvist (1 - 0)
  7. 61' - Geel - Viktor Claesson
  8. 55' - Geel - Hwang Hee-Chan
  65'penalty goalAndreas Granqvist1 - 0

  Zweden is goed begonnen aan het WK. In groep F klopte het Zuid-Korea na een erg matige partij: 1-0. Granqvist zette een penalty om die (terecht) toegekend werd door de VAR. Zweden en Mexico staan samen op kop in poule F.

  Zweden - Zuid-Korea in 2 minuten

  Zweden - Zuid-Korea in een notendop:

  Sleutelmoment: Net na het uur wordt Claesson neergehaald in de zestien meter. De scheidsrechter laat doorspelen, maar onderbreekt de Zuid-Koreaanse aanval enkele tellen later. De nieuwe VAR-strafschop wordt vakkundig omgezet door Granqvist.

  Man van de match: Andres Granqvist zette de elfmeter feilloos om en toonde zich een echte leider voor de Zweden. Verdedigend, maar als het moest ook aanvallend een stevige steunpilaar.

  Opvallend: De Zweden wonnen voor het eerste sinds  1958 hun openingswedstrijd op het WK. Toen bereikten ze voor eigen volk de finale, waarin Brazilië met een 17-jarige Pele te sterk was.

  Zweden baas na foutenfestival

  Na de verrassende nederlaag van de Duitsers tegen Mexico, kan alles nog in Groep F. Zweden en Zuid-Korea konden zichzelf een bonus van drie punten op de titelverdediger toe-eigenen, maar verschroeiend gingen beide teams niet van start. Veel meer dan 12 overtredingen in het openingskwartier kregen we dan ook niet te zien.

   

  Zweden trok het laken stilaan naar zich toe en dat leverde halverwege de eerste helft ook een dot van een kans op. Na een rommelige fase kreeg Toivonen de bal tot bij spitsbroeder Berg, die vanop een meter of zes vol tegen doelman Cho trapte.

   

  Op het half uur kreeg de Zweedse goaltjesdief een nieuwe kans, maar deze keer vermeed een inglijdende Kim Young-gwon erger voor de Zuid-Koreanen. Voor de laatste keer kwamen de Scandinaviërs een laatste keer hun neus aan het venster steken, maar de voorzet van Lustig werd door Claesson over het Koreaanse doel gekopt.

  Claesson kan Zweden net voor rust op voorsprong brengen, maar hij kopt over

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Granqvist zet VAR-strafschop om

  Na de pauze gingen de Zweden door op hun elan. Na amper vijf minuten kreeg Emil Forsberg al een nieuwe doelkans, maar de spilfiguur van de Scandinaviërs mikte de bal hoog over. Net voor het uur moest doelman Cho opnieuw ingrijpen en dat deed hij met verve. Met een knappe reflex hield hij een Zweedse kopbal knap uit zijn doel.

   

  Het geluk van Son en co. raakte stilaan op en enkele minuten later was het toch raak. De Zweden schreeuwden om een strafschop, maar de Salvadoraanse scheidsrechter gebaarde door te spelen. Tijdens de Zuid-Koreaanse tegenstoot greep de VAR in en werd de elfmeter dan toch toegekend. Granqvist zette zich achter de bal en liet de man tussen de palen geen kans.

   

  Zweden kon de Koreanen opvangen, maar veel werk hadden ze daar niet mee. Enkel in de toegevoegde tijd staken ze de neus een laatste keer aan het venster, maar Hwang kopte de bal vrijstaand naast het doel van Olsen. Een verdiende zege dus voor de Zweden, die met een bonus van drie punten het Duitse geweld kunnen trotseren.

  Bekijk de enige goal uit Zweden - Zuid-Korea (1-0)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Na een erg matige wedstrijd gaat Zweden verdiend met de drie punten op zak naar de confrontatie tegen Duitsland. Voor een onmondig Zuid-Korea lijkt het WK nu al gespeeld te zijn.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. De Zuid-Koreanen claimen nog een strafschop, maar de herhaling geeft de beslissing van de scheidsrechter gelijk. De Koreanen stevenen af op een nederlaag.
  4. Vrije trap voor Zuid-Korea. Marcus Berg (Zweden) hield Son Heung-Min vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 95.
  5. Jang Hyun-Soo (Zuid-Korea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mikael Lustig (Zweden). tweede helft, minuut 94.
  6. tweede helft, minuut 93. Zonder dat er een Zuid-Koreaan in de buurt staat, trapt Svensson de bal paniekerig in hoekschop. Hij hoorde niets, lijkt hij aan te geven.
  7. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Son Heung-Min (Zuid-Korea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 93.
  8. tweede helft, minuut 93. Hwang laat de late gelijkmaker liggen.

   Hwang laat de late gelijkmaker liggen

  9. tweede helft, minuut 93. Hwang kopt de zeldzame kans naast! Na 91 minuten krijgen de Zuid-Koreanen hun grootste kans! Hwang kopt de bal vrijstaand naast het doel van Olsen. Het ziet er niet al te goed uit voor de Aziaten.
  10. Hwang Hee-Chan (Zuid-Korea) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 92.
  11. tweede helft, minuut 91. Son benadrukt zijn zwakke partij nog maar eens met een slechte pass. De smaakmaker bij Tottenham slaagt er maar niet in zijn landgenoten naar een hoger niveau te tillen.
  12. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  13. Marcus Berg (Zweden) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jung Woo-Young (Zuid-Korea). tweede helft, minuut 90.
  14. tweede helft, minuut 89. Plots toch een kleine versnelling van Lee en Son, maar de voorzet van die laatste wordt staalhard weggetrapt door Svensson.
  15. Lee Yong (Zuid-Korea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Emil Forsberg (Zweden). tweede helft, minuut 88.
  16. Marcus Berg (Zweden) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lee Yong (Zuid-Korea). tweede helft, minuut 88.
  17. tweede helft, minuut 87. Thelin laat zich een eerste keer aanvallend zien, maar zijn pass bereikt net geen ploegmaat.
  18. Hwang Hee-Chan (Zuid-Korea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andreas Granqvist (Zweden). tweede helft, minuut 87.
  19. tweede helft, minuut 85. Nog een kleine tien minuten heeft Zuid-Korea om alsnog een punt uit de brand te slepen. Maar dan moet er wel uit een ander vaatje getapt worden.
  20. Isaac Thelin (Zweden) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lee Seung-Woo (Zuid-Korea). tweede helft, minuut 84.