• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwitserland zet groep E op zijn kop na spectaculaire remonte

  1. 45+2' - Geel - Nemanja Matic
  2. 39' - Geel - Luka Milivojevic
  3. 33' - Geel - Sergej Milinkovic-Savic
  4. 5' - Doelpunt - Aleksandar Mitrovic (1 - 0)
  1. 90+4' - Verv. Steven Zuber door Josip Drmic
  2. 90+1' - Geel - Xherdan Shaqiri
  3. 90' - Doelpunt - Xherdan Shaqiri (1 - 2)
  4. 87' - Geel - Aleksandar Mitrovic
  5. 81' - Verv. Luka Milivojevic door Nemanja Radonjic
  6. 73' - Verv. Blerim Džemaili door Breel Embolo
  7. 64' - Verv. Filip Kostic door Adem Ljajic
  8. 52' - Doelpunt - Granit Xhaka (1 - 1)

  Zwitserland heeft Servië een koekje van eigen deeg gebakken. In een reclamewedstrijd voor het voetbal maakte het een achterstand ongedaan. Brazilië en Zwitserland leiden in de poule met 4 punten, Servië telt er 3. Alleen Costa Rica is uitgeteld met 1 puntje.

  Servië - Zwitserland in 2 minuten

  Servië - Zwitserland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op een moment dat iedereen op zijn tandvlees zit na een intense strijd, heeft Shaqiri nog net genoeg jus in de benen voor één geweldige spurt, die Zwitserland de drie punten oplevert.
  • Man van de match: Xherdan Shaqiri had net als de rest van de Zwitserse ploeg een halfuur nodig om onder de Servische druk uit te komen, maar groeide daarna uit tot absolute uitblinker.
  • Opvallend: We zitten nu al aan 26 WK-wedstrijden op een rij waarin minstens één keer gescoord wordt, wat een evenaring is van het record uit 1954. Morgen kunnen de Belgen dat record scherper stellen.

  Mitrovic verzilvert sterke start van de Serviërs

  Servië begon heel gretig aan de partij en werd daar na nauwelijks vijf minuten al voor beloond. De voorzet van Tadic was precies op maat van ex-Anderlecht-spits Mitrovic, die doelman Sommer geen enkele kans liet: 1-0.

   

  En daar bleef het niet bij: Mitrovic was alomtegenwoordig in de openingsfase en bleef het Zwitserse doel bestoken, onder meer met een kopbal en een puike omhaal, maar een tweede doelpunt bleef uit.

   

  Zwitserland kwam intussen nauwelijks in het stuk voor en onderging tegen een feller en steviger Servië gewoon de wet van de sterkste. Pas na een half uur sloeg de Zwitserse motor eindelijk aan. Zuber en Shaqiri boden Dzemaili allebei een prima mogelijkheid aan, maar die liet de gelijkmaker liggen.

   

  Kort voor de pauze was er nog eens een versnelling van de Serviërs. Matic vergat te scoren bij een hoekschop, een heerlijk vluchtschot van Tadic vloog net naast. 1-0 na een onderhoudende eerste helft.

  Mitrovic kopt Servië al snel op voorsprong: 1-0

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Shaqiri haalt de zege binnen voor Zwitserland

  Ook vroeg in de tweede helft was er nog een kopkans voor Mitrovic, maar meteen daarna viel de goal aan de overkant, en wat voor één! Een geblokt schot van Shaqiri viel voor de voet van Xhaka, die niet aarzelde en een verschroeiende streep richting de verste hoek trok: 1-1.

   

  Servië was even aangeslagen en mocht blij zijn dat een wondermooie trap van Xherdan Shaqiri tegen de paal eindigde.

   

  De Serviërs knokten zich toch weer in de partij en konden aanspraak maken op een penalty nadat Mitrovic duidelijk in de sandwich werd genomen. Maar ook Zwitserland dreigde nog: een kogel van invaller Embolo bracht Stojkovic bijna in verlegenheid.

   

  In een heerlijk intense slotfase leek het dubbeltje nog naar beide kanten te kunnen vallen, maar het was Xherdan Shaqiri die het orgelpunt op de wedstrijd plaatste. Op de tegenaanval perste hij er nog een geweldige spurt uit en schoof de 1-2 beheerst in doel. Zwitserland is zo het eerste land op dit WK dat na een achterstand nog de zege afdwingt.

  Bekijk de goals uit Servië - Zwitserland (1-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Uitstekende tweede helft van Shaqiri"

  • Mladen Krstajic (Servische bondscoach): "We kunnen tevreden zijn over onze eerste helft. Na die vroege voorsprong waren we technisch en tactisch solide. Maar dan slikten we op een wel erg naïeve manier een tegendoelpunt. Wat de arbitrage betreft, is het niet aan mij om commentaar te geven. Na de gelijkmaker hebben we geprobeerd aanvallender te spelen, maar jammer genoeg hebben we onze kansen niet kunnen benutten. We kunnen ons nog kwalificeren. We gaan er alles aan doen om Brazilië te verslaan. In het leven is niks onmogelijk."
  • Vladimir Petkovic (Zwitserse bondscoach): "We zijn erin geslaagd om het hoofd koel te houden na de eerste helft. Het is belangrijk dat we die winnaarsmentaliteit ontwikkeld hebben, zelfs als we op achterstand staan. Shaqiri heeft een uitstekende tweede helft gespeeld. Hij heeft veel progressie gemaakt, deze wedstrijd moet voor hem een springplank zijn voor de rest van het toernooi."
  • Doelpuntenmaker Xherdan Shaqiri (Zwitserland) vormde net als z'n ploegmaat Granit  Xhaka na z'n doelpunt een nationalistisch symbool met z'n handen, een verwijzing naar z'n Albanese afkomst. "Ik denk daaraan, maar ik wil daar niet over praten. In het voetbal zijn er altijd emoties. Ik was gewoon gelukkig dat ik gescoord had."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde . Afgelopen! Zwitserland klopt Servië met 1-2 na een heerlijk intense strijd en komt naast Brazilië op kop in groep E. Costa Rica is uitgeschakeld.
  2. tweede helft, minuut 95. Shaqiri heeft zin in een nog doelpuntje, maar de vermoeidheid weegt, zijn schot zeilt naast.
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Zwitserland, Josip Drmic erin, Steven Zuber eruit
  4. tweede helft, minuut 94. Zwitserland heeft het onder controle. Ze dwingen nog een hoekschop af en stelen zo kostbare seconden.
  5. Gele kaart voor Xherdan Shaqiri van Zwitserland tijdens tweede helft, minuut 91
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Xherdan Shaqiri van Zwitserland. 1, 2.
  7. tweede helft, minuut 90. Shaqiri doet het! Daar is die winning goal! Shaqiri perst er nog een ongelooflijke spurt uit op de tegenaanval en schuift de 1-2 beheerst naast Stojkovic in doel. Wat een inspanning, wat een speler!
  8. tweede helft, minuut 88. Het moet gezegd: beide teams blijven er vol voor gaan en leggen zich niet neer bij een gelijkspel. Valt er nog een winning goal in de slotminuten?
  9. Gele kaart voor Aleksandar Mitrovic van Servië tijdens tweede helft, minuut 87
  10. tweede helft, minuut 83. Daar zijn de Zwitsers weer: Embolo bedient Gavranovic, maar die loopt opnieuw buitenspel. Spanning troef, dat wel!