Kolarov trekt Servië over de streep tegen Costa Rica

  1. 22' - Geel - Francisco Calvo
  1. 90+8' - Geel - Aleksandar Prijovic
  2. 90' - Verv. Aleksandar Mitrovic door Aleksandar Prijovic
  3. 83' - Verv. Dušan Tadic door Antonio Rukavina
  4. 73' - Verv. David Guzmán door Daniel Colindres
  5. 70' - Verv. Adem Ljajic door Filip Kostic
  6. 67' - Verv. Marcos Ureña door Joel Campbell
  7. 60' - Verv. Johan Venegas door Christian Bolaños
  8. 59' - Geel - Branislav Ivanovic
  9. 56' - Doelpunt - Aleksandar Kolarov (0 - 1)
  10. 56' - Geel - David Guzmán
  56'goalAleksandar Kolarov0 - 1

  In de groep van topfavoriet Brazilië is Servië goed aan het WK begonnen. Het had heel wat kansen tegen Costa Rica, maar uiteindelijk kon enkel Kolarov de ban breken met een fraaie vrijschop. De WK-hoop van Costa Rica krijgt al een fikse knauw.

  Costa Rica - Servië in 2 minuten

  Costa Rica - Servië in een notendop

  • Sleutelmoment: Tien minuten na de rust past de vrije trap van Kolarov precies in de bovenhoek. Costa Rica heeft daarna niet meer de puf en de inspiratie om zich opnieuw in de wedstrijd te knokken.
  • Man van de Match:  Aanvoerder Aleksandar Kolarov maakte defensief geen enkele uitschuiver én tekende voor de enige goal. Genoeg om de grijzende verdediger van Roma de Oscar van de match te schenken.
  • Opvallend: Na negen wedstrijden op dit wereldkampioenschap hebben we al drie doelpunten uit een vrije trap genoteerd. Dat is evenveel als in het hele toernooi vier jaar geleden in Brazilië.

  Nerveuze eerste helft valt snel stil

  De bijzonder Belgisch getinte openingswedstrijd in groep E - met Duarte, Ruiz, Milinkovic-Savic, Milivojevic en Mitrovic stonden er vier ex-spelers uit onze competitie tussen de lijnen - begon verrassend open. Al in de eerste minuten werden Mitrovic en Ureña diep gestuurd.

  In de eerste twintig minuten leek het alsof de fans in de Samara Arena naar een spelletje tafeltennis zaten te kijken. Aan de ene kant knikte Gonzalez een uitgelezen kans onbegrijpelijk over en aan de overzijde stak Navas zijn vingers tussen een gevaarlijke aflegger van Ivanovic.

  Stilaan leek het belang van de wedstrijd bij beide teams door te dringen en werd de voorzichtigheid vooropgesteld. Servië had meer deugd van het rustigere spel, al bleven de kansen beperkt tot een slap schotje en een omhaal van Milinkovic-Savic vanuit buitenspel. Een Costa Ricaanse opflakkering leverde ook al weinig op.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Kolarov doet monden openvallen

  De Serviërs toonden een ander gelaat na de pauze en kwamen met getrokken messen uit de kleedkamer. Mitrovic had al snel voor de voorsprong kunnen zorgen, maar liet zich alleen voor doel afbluffen door Navas. Het was slechts uitstel voor Costa Rica, want vijf minuten later borstelde Kolarov zijn vrijschop magistraal in de kruising.

  Costa Rica bracht de oudste ploeg op dit toernooi tussen de lijnen en dat was eraan te merken. Smaakmaker Ruiz noch de invallers konden het tempo de hoogte in trekken en de Serviërs hoefden niet bijster veel moeite te doen om de voorsprong vast te houden. Het had met Kostic en alweer Mitrovic zelfs nog uitstekende kansen om de zege helemaal veilig te stellen.

  De wedstrijd kreeg in een schijnbaar eindeloze toegevoegde tijd nog een onverkwikkelijk einde. Eerst ging Matic op z'n eentje een robbertje vechten met de hele Costa Ricaanse bank en even later verkocht Prijovic Acosta een mep. Aan de score veranderde niks meer en dus mocht Servië vieren.

  Bekijk de enige goal uit Costa Rica - Servië (0-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Invaller Prijovic krijgt slechts geel na mep in gezicht van Acosta.

   Invaller Prijovic krijgt slechts geel na mep in gezicht van Acosta

  3. tweede helft, minuut 98. Einde. Servië opent zijn wereldkampioenschap met een nipte zege op Costa Rica. Na de geweldige vrije trap van Kolarov hielden de Serviërs moeiteloos stand tegen de houterige Costa Ricanen.
  4. Gele kaart voor Aleksandar Prijovic van Servië tijdens tweede helft, minuut 98
  5. Opluchting bij Servië, want dankzij de VAR wordt Aleksandar Prijovic toch niet uitgesloten. tweede helft, minuut 97.
  6. tweede helft, minuut 96. Tussenkomst van de VAR. Invaller Prijovic heeft Acosta een mep in zijn gezicht verkocht. Diedhiou bekijkt de beelden en trekt geel. Daar mag Prijovic blij mee zijn.
  7. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Christian Bolaños (Costa Rica) stond buitenspel. tweede helft, minuut 96.
  8. tweede helft, minuut 94. In de allerlaatste seconde valt een gekraakt schot goed voor Bolaños, die onbegrijpelijk over ramt. Hij hoeft geen nachtmerries te krijgen, want hij stond sowieso buitenspel.
  9. Nemanja Matic (Servië) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Daniel Colindres (Costa Rica). tweede helft, minuut 94.
  10. tweede helft, minuut 93. Robbertje vechten. Nemanja Matic beukt een tegenstander omver en slaat de bal dan uit de handen van een lid van de Costa Ricaanse staf. Het brandje blust zichzelf uiteindelijk.
  11. Óscar Duarte (Costa Rica) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger. tweede helft, minuut 93.
  12. tweede helft, minuut 93. Matic beukt Colindres omver en slaat de bal dan uit de handen van een lid van de Costa Ricaanse staf.

   Matic beukt Colindres omver en slaat de bal dan uit de handen van een lid van de Costa Ricaanse staf

  13. Christian Bolaños neemt de hoekschop voor Costa Rica. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 93.
  14. tweede helft, minuut 91. Kolarov verhindert met zijn grijzende kruin dat Costa Rica een kopkans krijgt. De verdediger van Roma geeft wel een hoekschop weg.
  15. De poging wordt gered door Vladimir Stojkovic (Servië), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 91.
  16. Cristian Gamboa (Costa Rica) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 91.
  17. tweede helft, minuut 91. We weten niet waar het allemaal vandaan komt, maar de vierde man geeft aan dat we vijf minuten toegevoegde tijd krijgen.
  18. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  19. Luka Milivojevic (Servië) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Daniel Colindres (Costa Rica). tweede helft, minuut 91.