• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroatische B-ploeg houdt IJsland uit de volgende ronde en pakt 9 op 9

  1. 14' - Geel - Marko Pjaca
  1. 90' - Doelpunt - Ivan Perišic (1 - 2)
  2. 90' - Verv. Birkir Bjarnason door Arnór Ingvi Traustason
  3. 85' - Verv. Alfred Finnbogason door Albert Gudmundsson
  4. 84' - Geel - Birkir Már Sævarsson
  5. 83' - Geel - Tin Jedvaj
  6. 82' - Verv. Mateo Kovacic door Ivan Rakitic
  7. 76' - Doelpunt strafschop - Gylfi Sigurdsson (1 - 1)
  8. 71' - Verv. Ragnar Sigurdsson door Bjørn Bergmann Sigurdarson
  9. 70' - Verv. Marko Pjaca door Dejan Lovren
  10. 65' - Verv. Luka Modric door Filip Bradaric
  11. 64' - Geel - Alfred Finnbogason
  12. 59' - Geel - Emil Hallfredsson
  13. 53' - Doelpunt - Milan Badelj (0 - 1)

  IJsland is er niet in geslaagd zich alsnog te plaatsen voor de 1/8e finales. Het verloor zijn wedstrijd van de laatste kans van een veredeld B-elftal van Kroatië, dat dankzij de 1-2-zege 9 op 9 pakt in groep D. In de volgende ronde spelen de Kroaten tegen Denemarken.

  Bekijk de goals uit IJsland - Kroatië (1-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  IJsland - Kroatië in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na het winnende doelpunt van Argentinië tegen Nigeria had IJsland nog één doelpunt nodig om alsnog door te stoten naar de 1/8e finales. Helaas voor de IJslanders viel het doelpunt in de 90e minuut aan de overkant.
  • Man van de match: Ivan Perisic schonk Kroatië in de slotminuten de overwinning en zo wordt Kroatië voor het eerst in zijn WK-geschiedenis groepswinnaar.
  • Opvallend: Door de aanwezigheid van Modric en Rakitic krijgt Mateo Kovacic niet altijd zijn kans bij de Kroaten. Vandaag kreeg hij die wel en die greep hij met beide handen. Elk van zijn 79 passes kwam vanavond aan.

  Kalinic voorkomt IJslandse doelpunten vlak voor rust

  Kroatië begon als leider aan de slotspeeldag in groep D en was als enige al zeker van een plaats bij de laatste 16. Daardoor kregen maar liefst 8 Kroaten hun eerste basisplaats op dit WK. IJsland moest vol aan de bak tegen het Kroatische B-elftal wilde het nog een kans maken op een ticket voor de 1/8e finales.

   

  De IJslanders wisten zich gesteund door een heel leger aan supporters en toch liet de eerste kans een halfuur op zich wachten. De blonde toren Magnusson werd voor de zoveelste keer gezocht, maar hij kopte net naast. Enkele minuten voor de rust wist ook Finnbogason zijn poging niet te kadreren wanneer hij de bal in het zijnet trapte.

   

  In het absolute slot van de eerste helft mocht Kroatië Gent-doelman Kalinic bedanken, want hij hield de Kroaten eigenhandig recht. Met een ultieme voetveeg en een knappe zweefduik hield hij Bjarnason en Gunnarsson in de toegevoegde tijd van de 1-0.

  Badelj en Perisic slaan IJslandse droom aan diggelen

  Na de koffie kwamen de Kroaten gevaarlijker voor de dag. Nog voor het uur mocht Badelj te makkelijk oprukken en vanuit het niets pegelde hij de bal tegen de lat. Dat bleek een waarschuwingsschot te zijn, want amper twee minuten later knalde de Fiorentina-middenvelder de bal wel voorbij Halldorsson.

   

  IJsland reageerde nagenoeg meteen in de persoon van Ingason. Zijn eerste kopbal werd nog net door Kalinic over de lat getikt en in de daaropvolgende hoekschop kopte diezelfde Ingason de bal tegen de lat. Veel kansen in vijf dolle minuten, maar scoren lukte de IJslanders vooralsnog niet.

   

  Een kwartier voor tijd hielpen de Kroaten letterlijk een handje. Na handspel legde scheidsrechter Lahoz de bal op de stip. Gylfi Sigurdsson, die tegen Nigeria nog een elfmeter miste, nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de strafschop vol overtuiging voorbij Kalinic.

   

  Dankzij een late treffer van Argentinië tegen Nigeria hadden de IJslanders plots nog maar één doelpunt nodig om door te stoten, maar het doelpunt viel aan de overkant. Met een knap gekruist schot sloeg Ivan Perisic de IJslandse droom aan diggelen en schenkt hij zijn land een knappe 9 op 9 en een duel tegen Denemarken in de 1/8e finales.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Kroatië pakt 9 op 9, IJsland zijn koffers. Het WK van de IJslanders zit erop. Er wordt geen nieuw sprookje geschreven, want Kroatië toonde zich sterker en gaat met 9 op 9 naar de laatste 16.
  3. tweede helft, minuut 94. Sigurdsson mikt de bal nog in de zestien, maar Traustason werkt de bal na wat geharrewar nog in het zijnet.
  4. tweede helft, minuut 92. Rakitic mikt naast. Rakitic wil ook nog eens scoren, maar ziet zijn poging net naast gaan. De gaten worden groter.
  5. tweede helft, minuut 91. Perisic slaat de IJslandse droom aan diggelen. IJsland had nog een doelpunt nodig, maar Ivan Perisic doet de boeken toe. Kroatië lijkt op weg naar een 9 op 9, de IJslanders lijken op weg naar huis.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Ivan Perišic van Kroatië. 1, 2.
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij IJsland, Arnór Ingvi Traustason erin, Birkir Bjarnason eruit
  8. tweede helft, minuut 90. Argentinië opnieuw op voorsprong. En daardoor gaan de Argentijnen voorlopig als tweede door. IJsland heeft nog één doelpunt nodig voor kwalificatie.
  9. tweede helft, minuut 88. Deze keer neemt Rakitic de vrije trap voor zijn rekening, maar ook hij mikt net over.
  10. tweede helft, minuut 85. Perisic mikt de vrije trap over. Perisic zet zich zelf achter de bal en krult de bal lekker over de muur, maar ook enkele tientallen centimeters te hoog voor een doelpunt.