FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 22/06/18 - 17:00
    Ahmed Musa
    49'
    Ahmed Musa
    1 - 0

Nigeria heeft IJsland met 2-0 verslagen. Kroatië leidt in groep D met 6 punten. Nigeria staat nu tweede met 3 stuks. IJsland en Argentinië sluiten de rij met 1 punt. IJsland heeft met -2 een iets beter doelsaldo dan Argentinië (-3).

Nigeria - IJsland in 2 minuten

Nigeria - IJsland in een notendop:

• Sleutelmoment: Vijf minuten na de pauze breekt Musa de ban voor Nigeria. Hij zet zelf de aanval op en rondt heerlijk af.
    • Man van de match: Ahmed Musa zette in de tweede helft de wedstrijd naar zijn hand met twee goals en tussendoor nog een schot tegen de deklat.
    • Opvallend: Zo flitsend als Nigeria na de rust soms was, zo zwak was het voor de pauze. Het werd het eerste team op dit WK dat geen enkele doelkans liet noteren in de eerste helft.

Slappe eerste helft levert weinig spektakel op

De partij begon veelbelovend met een knap geplaatste vrije trap van Gilfy Sigurdsson, gepareerd door Uzoho. Dan volgde nog een te centraal schot van diezelfde Sigurdsson, maar daarmee hadden we het wel ongeveer gehad voor de eerste helft.

Nigeria, nochtans met Leicester City-spits Iheanacho als speerpunt, kreeg geen enkele degelijke aanval in elkaar geknutseld.

Met de rust in zicht was er nog kleine opflakkering van de IJslanders. Onder impuls van Bjarnason, ooit nog aan de slag bij Standard, volgden nog een paar kansjes voor IJsland. Finnbogason was er het dichtst bij, hij kon een vrije trap net niet richting doel deviëren.

IJsland zorgt al meteen voor gevaar met een goeie vrije trap

Musa maakt het verschil met twee knappe goals

Na de pauze tapte Nigeria uit een heel ander vaatje. Een eerste poging van Etebo ging nog verloren, maar enkele minuten later was het wel raak. Musa plukte een voorzet van Moses heerlijk uit de lucht en ramde de 1-0 staalhard tegen de touwen.

IJsland had geen antwoord klaar, Nigeria was nu plots heer en meester. De onhoudbare Musa maakte er een kwartier voor tijd 2-0 van na een geweldige ren over de linkerflank. Even daarvoor was een schot van diezelfde Musa nog op de lat gestrand.

Toch was IJsland nog niet helemaal uitgeteld. Sigurdsson kreeg dé kans om zijn land weer in de match te brengen na een penaltyfout van Ebuehi, maar de man van Everton miste. Eindstand 2-0, alles is nog mogelijk op de slotspeeldag in groep D.

Bekijk de goals uit Nigeria - IJsland (2-0)