Ga naar de inhoud

Nigeria bedwingt IJsland en houdt Argentijnse waterkans levend

Nigeria
einde
2-0
IJsland
  1. 49' - Doelpunt - Ahmed Musa (1 - 0)
  2. 71' - Verv. Jón Dadi Bödvarsson door Bjørn Sigurdarson
  3. 90' - Verv. Oghenekaro Etebo door Alex Iwobi
  FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 22/06/18 - 17:00
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  49'
  Ahmed Musa
  49'
  Ahmed Musa
  1 - 0

  Nigeria heeft IJsland met 2-0 verslagen. Kroatië leidt in groep D met 6 punten. Nigeria staat nu tweede met 3 stuks. IJsland en Argentinië sluiten de rij met 1 punt. IJsland heeft met -2 een iets beter doelsaldo dan Argentinië (-3).

  Nigeria - IJsland in 2 minuten

  Nigeria - IJsland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten na de pauze breekt Musa de ban voor Nigeria. Hij zet zelf de aanval op en rondt heerlijk af.
  • Man van de match: Ahmed Musa zette in de tweede helft de wedstrijd naar zijn hand met twee goals en tussendoor nog een schot tegen de deklat.
  • Opvallend: Zo flitsend als Nigeria na de rust soms was, zo zwak was het voor de pauze. Het werd het eerste team op dit WK dat geen enkele doelkans liet noteren in de eerste helft.

  Slappe eerste helft levert weinig spektakel op

  De partij begon veelbelovend met een knap geplaatste vrije trap van Gilfy Sigurdsson, gepareerd door Uzoho. Dan volgde nog een te centraal schot van diezelfde Sigurdsson, maar daarmee hadden we het wel ongeveer gehad voor de eerste helft.

   

  Nigeria, nochtans met Leicester City-spits Iheanacho als speerpunt, kreeg geen enkele degelijke aanval in elkaar geknutseld.

   

  Met de rust in zicht was er nog kleine opflakkering van de IJslanders. Onder impuls van Bjarnason, ooit nog aan de slag bij Standard, volgden nog een paar kansjes voor IJsland. Finnbogason was er het dichtst bij, hij kon een vrije trap net niet richting doel deviëren.

  IJsland zorgt al meteen voor gevaar met een goeie vrije trap

  Musa maakt het verschil met twee knappe goals

  Na de pauze tapte Nigeria uit een heel ander vaatje. Een eerste poging van Etebo ging nog verloren, maar enkele minuten later was het wel raak. Musa plukte een voorzet van Moses heerlijk uit de lucht en ramde de 1-0 staalhard tegen de touwen.

   

  IJsland had geen antwoord klaar, Nigeria was nu plots heer en meester. De onhoudbare Musa maakte er een kwartier voor tijd 2-0 van na een geweldige ren over de linkerflank. Even daarvoor was een schot van diezelfde Musa nog op de lat gestrand. 

   

  Toch was IJsland nog niet helemaal uitgeteld. Sigurdsson kreeg dé kans om zijn land weer in de match te brengen na een penaltyfout van Ebuehi, maar de man van Everton miste. Eindstand 2-0, alles is nog mogelijk op de slotspeeldag in groep D.

  Bekijk de goals uit Nigeria - IJsland (2-0)

  Reacties van de bondscoaches:

  • Gernot Rohr (de Duitse bondscoach van Nigeria): "We zijn opnieuw in de race voor de volgende ronde. Na de eerste helft was ik ontevreden. We speelden gewoon geen voetbal en schoten niet een keer op doel. Maar in de tweede helft waren we veel beter. Ik denk dan ook dat we op basis van de tweede helft de zege verdienen. Na de nederlaag tegen Kroatië hebben we hard gewerkt. Tegen de Kroaten was ik al tevreden over onze organisatie, maar deze keer was die nog veel beter. Mijn spelers hebben duidelijk begrepen dat ze moesten vechten om de hoop op de volgende ronde te behouden."
  • Heimir Hallgrimsson (IJslandse bondscoach): "Mijn spelers waren loom. Misschien kwam dat door de warmte. De temperatuur bedroeg meer dan 30 graden. Het was een zeer moeilijke wedstrijd. Nigeria speelde goed. Maar we kunnen beter voetballen dan vandaag. Dat hebben we al meermaals bewezen. We wisten op voorhand dat we waarschijnlijk een wedstrijd in de groepsfase zouden verliezen. We moeten nu winnen van Kroatië, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De voorbije vier jaar hebben we al vier keer tegen hen gespeeld. In de voorronde wonnen we een keer van hen en verloren we een keer, maar eindigden we toch eerste in onze groep. Dat geeft ons hoop."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! Nigeria verslaat IJsland met 2-0, dankzij twee goals van Musa. Alles is nog mogelijk op de slotspeeldag in groep D.
  3. tweede helft, minuut 94. Bij Nigeria is het vet van de soep. IJsland tovert zowaar nog een mooie combinatie op de mat ter hoogte van de Nigeriaanse zestien meter, maar de beslissende pass blijft uit.
  4. tweede helft, minuut 91. 6 minuten extra. Er komen 6 minuten bij. Wat heeft IJsland nog in de tank zitten?
  5. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Nigeria, Alex Iwobi erin, Oghenekaro Etebo eruit
  7. tweede helft, minuut 90. IJslandse fan is iets te hevig en mag zijn zonnebrillen oprapen.

   IJslandse fan is iets te hevig en mag zijn zonnebrillen oprapen

  8. tweede helft, minuut 88. Finnbogason uit een scherpe hoek. IJsland geeft zich niet zomaar gewonnen. Na een snelle combinatie in de zestien meter kan Finnbogason trappen uit een scherpe hoek, Uzoho pakt.
  9. tweede helft, minuut 87. De bal wil er niet in voor IJsland.

   De bal wil er niet in voor IJsland

  10. tweede helft, minuut 85. Iheanacho mikt de 3-0 naast.

   Iheanacho mikt de 3-0 naast

  11. tweede helft, minuut 84. IJsland is van slag, Nigeria gaat op zoek naar een derde. Iheanacho probeert, maar mist. Het is meteen zijn laatste actie, Ighalo komt hem vervangen.
  12. tweede helft, minuut 83. VAR geeft IJsland strafschop maar Sigurdsson trapt over.

   VAR geeft IJsland strafschop maar Sigurdsson trapt over

  13. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 83 door Gylfi Sigurdsson van IJsland.
  14. tweede helft, minuut 83. Gilfy Sigurdsson mist. Ongeloof bij de IJslandse aanhang! Gilfy Sigurdsson trapt de elfmeter over de goal van Uzoho, het blijft 2-0.
  15. tweede helft, minuut 81. Penalty voor IJsland, dankzij VAR. Finnbogasson wordt aangetikt door Ebuehi in de zestien meter. De ref geeft eerst geen penalty, maar na raadpleging van de beelden bedenkt hij zich: strafschop voor IJsland!
  16. tweede helft, minuut 77. Musa dribbelt iedereen op een hoopje en brengt Nigeria op 2-0.

   Musa dribbelt iedereen op een hoopje en brengt Nigeria op 2-0

  17. tweede helft, minuut 75. Nummer 2 voor Musa. Musa met zijn tweede! Hij spurt Arnason uit het wiel, omspeelt de doelman en plaatst de 2-0 met veel overtuiging in doel. Opnieuw een knappe goal van de man van Leicester City, IJsland lijkt verslagen.
  18. tweede helft, minuut 74. Musa treft de lat. Musa verrast de IJslanders met een mooie plaatsbal, die pal op de dwarslat valt. De rebound van Moses gaat verloren.
  19. tweede helft, minuut 74. Musa mikt een bal tegen de lat.

   Musa mikt een bal tegen de lat