• home
 • video
 • pas verschenen

  IJsland muilkorft Messi, die ook nog penalty mist

  einde
  11
  1. 23' - Doelpunt - Alfred Finnbogason (1 - 1)
  2. 19' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Alfred Finnbogason door Bjørn Bergmann Sigurdarson
  2. 84' - Verv. Maximiliano Meza door Gonzalo Higuaín
  3. 76' - Verv. Aron Gunnarsson door Ari Skúlason
  4. 75' - Verv. Ángel Di María door Cristian Pavón
  5. 63' - Verv. Jóhann Berg Gudmundsson door Rúrik Gislason
  6. 54' - Verv. Lucas Biglia door Éver Banega
  19'Sergio Agüero1 - 0
  23'Alfred Finnbogason1 - 1

  Vicewereldkampioen Argentinië is met een valse noot aan zijn WK begonnen. Het gaf tegen het nietige IJsland een voorsprong uit handen. Als klap op de vuurpijl miste Messi ook nog een penalty.

  Bekijk de goals uit Argentinië-IJsland (1-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Argentinië - IJsland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na het uur krijgt Messi de kans om Argentinië opnieuw op voorsprong te trappen, maar oog in oog met Halldorsson knalt hij recht op de IJslandse doelman.
  • Man van de match: Argentinië kampeerde de hele tweede helft op de speelhelft van IJsland, maar Halldorsson stond pal op alle pogingen van de Zuid-Amerikanen en liet zich zelfs niet kloppen vanaf de stip.
  • Opvallende statistiek: Het doelpunt van Agüero is pas zijn eerste in een WK-eindronde. 

  Onzichtbare Messi dankzij stug IJslands blok

  De missie van IJsland was van bij het begin van de wedstrijd duidelijk: geen meter ruimte geven aan balvirtuoos Messi. De IJslanders hakten er met momenten stevig in en hielden een dik kwartier gelijke tred met de Argentijnen, maar die hadden naast Messi nog wel een aantal wapens tussen de lijnen lopen. 

   

  In de 19e minuut sloeg die andere Argentijnse sluipmoordenaar toe. Agüero stond met de rug naar het doel van Halldorsson, maar vond toch een gaatje om uit de dekking te draaien en de score te openen met een stevige streep in de bovenhoek. Zijn eerste doelpunt op een WK. 

   

  Argentinië duwde na het openingsdoelpunt door, maar werd koud gepakt op een scherpe bezoekende counter. Caballero duwde de bal in de voeten van Finnbogason, die het geschenkje in dank aannam en de 1-1 in het lege doel duwde. 

   

  De wedstrijd werd evenwichtiger. Argentinië probeerde op techniek de partij weer in handen te nemen, IJsland zette zijn voet naast die van de Zuid-Amerikanen met karaktervoetbal. Op slag van rust werd Argentinië nog een strafschop ontzegd toen een handsbal van Sigurdsson niet werd bestraft.

  Argentinië krijgt geen strafschop na hands

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  IJsland beloond voor ijzersterke organisatie

  In de tweede helft voerde Argentinië de druk op de bezoekers nog wat op. "Argentinië probeert IJsland gek te tikken, maar komt nauwelijks in de zestien meter", zei Frank Raes in zijn wedstrijdcommentaar. De IJslanders verdedigden met alle mogelijke middelen en Magnusson deed dat net een tikkeltje te enthousiast.

  Argentinië probeert IJsland gek te tikken, maar komt nauwelijks in de zestien meter.

  Frank Raes, Sporza

  Messi zette zich klaar voor de strafschop, maar in tegenstelling tot zijn grote concurrent Ronaldo gisteren, hield hij het hoofd niet koel op een belangrijk moment. Halldorsson pakte de strafschop van de kleine Argentijn en ontpopte zich zo tot man van de match.

   

  Het slotoffensief van Argentinië deed IJsland nog bibberen, maar breken deed de defensieve gordel niet. IJsland wordt met een 1-1-gelijkspel terecht beloond voor een ijzersterke collectieve prestatie. Argentinië had zich zijn toernooistart wellicht toch iets anders ingebeeld.

  Argentinië - IJsland in 2 minuten

  Keeper Halldorsson: "Ik heb mijn huiswerk gemaakt"

  De IJslandse doelman Hannes Halldorsson hielp zijn ploeg met een penaltyredding aan een verdiend punt tegen Argentinië. "Ik hoop dat het een belangrijk moment zal blijken in de strijd om de knock-outfase te bereiken. Ik heb mijn huiswerk gemaakt. Ik heb veel strafschoppen van Messi bekeken."

   

  "Ik denk dat de Argentijnen een beetje gefrustreerd raakten, omdat ze geen simpele doorgang vonden en omdat we zo snel konden gelijkmaken. Ons wedstrijdplannetje heeft perfect gewerkt."

  Argentijns bondscoach: "Heel competitieve groep"

  Voor de Argentijnse oefenmeester Jorge Sampaoli verliep de WK-opener niet helemaal zoals gewenst. "We moeten meer aanvallende opties vinden, want dit is een heel competitieve groep."

   

  "De gemiste penalty is één van de zovele statistieken. Het behoort al tot het verleden. We moeten nu sterk zijn als team en in onszelf geloven. We hebben de wapens om iedereen te verslaan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Messi trapt de vrije trap opnieuw in de muur. Marciniak fluit de partij meteen ten einde. IJsland viert: het houdt Argentinië op 1-1!
  2. tweede helft, minuut 95. De allerlaatste kans van de wedstrijd wordt een gevaarlijke: Messi mag een vrije trap nemen op een meter of 23 van het doel.
  3. tweede helft, minuut 94. Er stijgt applaus op uit de tribunes. Halldorsson vangt een lobballetje van Otamendi makkelijk op. Nog één minuut.
  4. tweede helft, minuut 92. Halldorsson vuurt zijn ploegmaats nog eens aan. Messi staat alleen in de zestien en kan aanleggen met zijn rechter. Dat is duidelijk zijn minder goede voet.
  5. tweede helft, minuut 90. De reguliere speeltijd is verstreken. Argentinië krijgt nog vijf minuten extra tijd om puntenverlies te voorkomen.
  6. tweede helft, minuut 89. Ook Mascherano neemt Halldorsson nog eens onder vuur, maar die is niet van plan om nog een doelpunt te incasseren.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij IJsland, Bjørn Bergmann Sigurdarson erin, Alfred Finnbogason eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Een voorzet van Pavon schiet door in de zestien. Halldorsson is attent en redt.