Ga naar de inhoud
Peru sluit zijn groep af op de derde plaats.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
7
3
2
0
1
3
1
2
Denemarken
5
3
1
0
2
2
1
3
Peru
3
3
1
2
0
2
2
4
Australië
1
3
0
2
1
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
3
Peru
0
0
0
0
0
0
0
4
Australië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
3
Peru
0
0
0
0
0
0
0
4
Australië
0
0
0
0
0
0
0
AustraliëPeru
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Sergey Karasev
stadion
Fisht Stadium
toeschouwers
44073

Geen sprookje voor Australië, Peru krijgt eindelijk waar het recht op heeft

 di 26 juni 2018 19:53
Australië
einde
0-2
Peru
  1. 10' - Geel - Mile Jedinak
  2. 45' - Geel - Yoshimar Yotún
  1. 50' - Doelpunt - Paolo Guerrero (0 - 2)
  2. 60' - Geel - Daniel Arzani
  3. 66' - Geel - Tom Rogic
  4. 79' - Verv. André Carrillo door Wilder Cartagena
  5. 88' - Geel - Mark Milligan
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 3 - 26/06/18 - 16:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
50'
Paolo Guerrero
0 - 2
Paolo Guerrero
50'

Australië is dankzij de salonremise in Denemarken-Frankrijk uitgeschakeld op het WK. De Australiërs konden bovendien hun eigen opdracht – winnen van Peru – niet tot een goed einde brengen. Peru sloot zijn degelijke WK dan weer af met een verdiende driepunter.

Bekijk de goals uit Australië - Peru (0-2)

Australië - Peru in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de rust neemt Guerrero het laatste greintje hoop bij de Australiërs weg. Met een afgeweken schot bezorgt hij Peru een 0-2-voorsprong en de Socceroos een mentale tik.
  • Man van de match: De Peruaanse supporters moesten tot de laatste wedstrijd wachten op de eerste goal van hun team op dit WK, maar dat was er dan wel eentje dat kon tellen. Met een heerlijke volley tekende André Carrillo voor de 1e Peruaanse WK-goal sinds Guillermo la Rosa in 1982.
  • Opvallend: Australië moet voor de 4e keer op 5 WK-deelnames al na de groepsfase z’n biezen pakken. Enkel op het WK van 2006 in Duitsland raakte het tot in de 8e finales om daar nipt te verliezen van Italië, de uiteindelijke wereldkampioen.

Carrillo veegt de nul weg met een prachtige goal

Enkel een overwinning kon Australië mogelijk nog in het toernooi houden en dus trokken de Socceroos meteen in de aanval. Dat leverde heel veel balbezit, maar bijzonder weinig concrete kansen op. Dan deed Peru het beter. Pas na 18 minuten kwamen ze een eerste keer piepen en hoe! Met een heerlijke volley bezorgde Carrillo Peru z’n 1e goal op dit WK en een verrassende 0-1-voorsprong.

 

De opdracht voor Australië werd zo nog wat moeilijker. Rogic probeerde het op z’n eentje te forceren, maar na een knappe dribbel botste hij op doelman Gallese. Tien minuten voor de rust kwam Australië dicht bij de gelijkmaker. Rogic lag alweer aan de basis met een knappe doorsteekpass op Kruse, maar Santamaria kon zijn voorzet naar Leckie nog net onderscheppen.

 

Combinerend lukte het niet voor de Australiërs en ook de stilstaande fases leverden weinig op. Sainsbury kreeg kort voor de rust nog een aardige kopbalkans op een vrije trap van Mooy, maar opnieuw ontbrak het aan efficiëntie.

Guerrero heeft meeval, Cahill niet

Efficiëntie was er wel bij Peru, al hadden de Zuid-Amerikanen ook wat meeval bij de start van de tweede helft. Cueva kreeg de bal met wat geluk tot bij Guerrero en die maakte er amper 5 minuten na de rust met een afgeweken schot 0-2 van.

 

Over & out voor Australië, waar ouderdomsdeken Tim Cahill nog mocht aantreden voor z’n vierde WK. Slechts vier spelers slaagden erin om op 4 WK’s te scoren, maar Cahill wist het rijtje met Pele, Uwe Seeler, Miroslav Klose en Cristiano Ronaldo niet meer aan te vullen. Op het uur was hij er het dichtst bij, zijn volley op een hoekschop werd afgeblokt.

 

Australië bleef z’n stinkende best doen, maar miste kwaliteit om de Peruanen echt in verlegenheid te brengen. Peru kwam zelfs nog dicht bij de 0-3, toen een harde knal van Flores op de paal belandde. Een einde in mineur dus voor Australië, Peru kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Van Marwijk over periode als bondscoach: "Geen succes, maar ook geen mislukking"

"We hebben in onze 3 wedstrijden goed gepresteerd", reageerde Bert van Marwijk, die zoals aangekondigd afzwaait als bondscoach van Australië.

 

"Ik wil mijn periode als bondscoach geen succes noemen, maar ook geen mislukking. We hebben hier goed gevoetbald, maar konden het niet uitdrukken in doelpunten. We misschien bij Australië de kwaliteiten om het verschil te maken op dit niveau."

Fase per fase

90+6'

Einde

Het WK van Australië eindigt in mineur met een nederlaag tegen Peru, dat ook huiswaarts moet. Carrillo opende de score met een parel, Guerrero zorgde voor de 0-2-eindstand.
90+5' tweede helft
90+5'
De Peruanen tikken de wedstrijd rustig uit. De Peruaanse supporters vinden het geweldig en begeleiden elke tik met een enthousiaste "olé".
90+1'

4 extra minuten

Australië krijgt nog vier extra minuten om nog een goaltje mee te pikken. Aan strijdlust ontbrak het de socceroos vandaag zeker niet, aan kwaliteit helaas wel.
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
88'
Australië
88'
Ook Milligan loopt nog tegen een gele kaart aan voor een stevige tackle op Cueva. Veel maakt het allemaal niet meer uit. Zowel Peru als Australië zijn aan hun laatste minuten op dit WK bezig.
86'

"Het is een echte cupmatch. Het gaat snel van links naar rechts, ook al gebeurt er verder niks."

Stef Wijnants
83'

Tim Cahill is bezig aan z'n 4e WK

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
81'

Harde knal van Flores spat uiteen op de paal

81'
Peru komt plots nog dicht bij de 0-3. Een harde knal van Flores spat uiteen op de paal. Bovendien steekt de grensrechter, alweer opvallend laat, z'n vlag de hoogte in voor voorafgaand buitenspel.
80'
Hurtado gaat onnodig hard in duel. Dat vindt ook scheidsrechter Karasev en dus duwt die de Peruaan een gele kaart onder de neus.
78'

Applauswissel voor Carrillo

Derde wissel bij de Peruanen. Groot applaus voor doelpuntenmaker Carrillo, Cartagena is zijn vervanger.
75'

Knullig verdedigen van Risdon

73'

Voorzet van Behich is niet goed, Cahill kan niet bij de bal

73'

Cahill op zoek naar goal

Cahill wil maar wat graag nog een goal meepikken op zijn laatste WK, dat deed hij ook al op de vorige 3 WK's. Hij komt opnieuw bijzonder dicht in de buurt, maar de voorzet van Behich is niet goed. De ontgoocheling staat op het gezicht van Cahill te lezen.
69'

"Australië blijft z'n stinkende best doen, maar het volstaat niet."

Stef Wijnants

Peru is al uitgeteld

Na 36 jaar mocht Peru eindelijk nog eens aantreden in een WK-eindronde, maar het avontuur is al in de groepsfase geëindigd. De flitsende Peruanen kregen nochtans voldoende kansen tegen Denemarken om in het toernooi te blijven. Maar na twee 1-0-nederlagen tegen Denemarken en Frankrijk is het WK-verhaal afgelopen.

 

Voor Australië staat er wel nog veel op het spel, want het kan Denemarken nog uit de tweede ronde houden. Maar daar komt wel wat geluk en rekenwerk bij kijken. Australië heeft immers nog maar 1 punt, Denemarken 4.

Drie belangrijke voorwaarden voor Australië

De eerste voorwaarde: Australië moet winnen van Peru. Bij een gelijkspel of nederlaag mogen de Australiërs hun koffers pakken. Dan wordt het misschien tijd om een veldgoal te scoren, want beide WK-treffers van Jedinak kwamen er vanaf de strafschopstip.

 

De tweede voorwaarde: hopen dat Frankrijk zijn favorietenrol ook kan waarmaken met een zege tegen Denemarken. Les Bleus azen op groepswinst om zo Kroatië, de vermoedelijke winnaar van groep D, te ontlopen in de achtste finales.


De derde voorwaarde: kijken naar het doelsaldo of de gele kaarten. Denemarken staat er op dit moment beter voor qua doelsaldo, maar dat kan snel veranderen als de eerste twee voorwaarden worden vervuld. Bij een gelijk doelsaldo kunnen de gele kaarten de doorslag geven, en dat is positiever voor Australië (3) dan Denemarken (4).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.