• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk is groepswinnaar zonder te overtuigen, ook Denemarken naar 1/8e finales

  1. 45+3' - Geel - Mathias Jørgensen
  1. 90+2' - Verv. Thomas Delaney door Lukas Lerager
  2. 78' - Verv. Ousmane Dembélé door Kylian Mbappé
  3. 75' - Verv. Andreas Cornelius door Kasper Dolberg
  4. 69' - Verv. Antoine Griezmann door Nabil Fekir
  5. 60' - Verv. Pione Sisto door Viktor Fischer
  6. 50' - Verv. Lucas Hernández door Benjamin Mendy

  Frankrijk heeft ook in zijn derde groepswedstrijd geen indruk gemaakt. Tegen Denemarken werd het 0-0, waardoor de twee ploegen zich plaatsen voor de volgende ronde.

  Denemarken - Frankrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het laatste fluitsignaal maakte na 90 lange minuten een einde aan een wedstrijd die niemand leek te willen winnen. Denemarken was maar al te blij met een punt en de bijhorende kwalificatie voor de 1/8e finales.
  • Man van de match: Nabil Fekir viel in bij de Fransen en vuurde nog twee pogingen af op het Deense doel. Veel meer gevaar kregen we na de rust niet meer te zien. Een eervolle vermelding gaat naar iedereen die de wedstrijd van begin tot einde heeft uitgekeken.
  • Opvallend: Deze wedstrijd leverde na 38 wedstrijden een eerste brilscore op. Nog nooit duurde het zo lang voor een WK-wedstrijd op 0-0 eindigde.

  Denemarken en Frankrijk zijn blij met een punt

  Voor de laatste groepswedstrijden in Groep C was enkel Frankrijk al zeker van een plaatsje bij de laatste 16. Denemarken prijkte op de tweede plek en kon enkel nog een plekje zakken mocht het verliezen van de Fransen en als Australië zich sterker toonde dan Peru. Veel rekenwerk dus en dat toonde zich ook op het veld.

   

  Bij Denemarken toonde Martin Braithwaite zich aanvankelijk erg gretig, maar hij deemsterde al snel weg. De Denen lieten de bal aan de leider in de groep, maar veel konden de Fransen daar ook niet mee aanvangen. Toch kon Hernandez Giroud op het kwartier eens bereiken, maar vanuit een lastige hoek raakte hij niet verder dan de veilige handen van Kasper Schmeichel.

   

  Door het lage tempo en een gebrek aan drang naar voren, was het aftellen naar de rust. Toch kwam Eriksen op het half uur nog bijna tot een schot. Aan de overkant konden Griezmann en Dembele wel afdrukken, maar hun voorzichtige pogingen konden Schmeichel nooit aan de twijfelen brengen.

  Vandenbempt: "Het publiek gaat nog eens fluiten en ze hebben overschot van gelijk"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Enkel Fekir kan toeschouwers wakkerschudden

  Na de rust ging het van kwaad naar erger. Geen van beide teams leek te willen scoren om het veilige gelijkspel niet in gevaar te brengen. Op het uur moest Mandanda zich toch nog eens tonen, maar in twee tijden klemde hij de vrije trap. Enkele minuten later mikte diezelfde Eriksen een afvallende bal dan weer naast het doel van de doelman van Marseille.

   

  Het tempo zat in een neerwaartse spiraal en enkel invaller Fekir kon de aanwezige toeschouwers nog twee keer doen opschrikken. Zijn eerste poging pegelde hij nog in de verkeerde kant van het zijnet en zo’n tien minuten voor tijd moest Schmeichel zich nog enigszins strekken om een nieuwe doelkans te pareren.

   

  Het laatste fluitsignaal en de puntendeling stemden de 22 spelers en hun bondscoaches tevreden, maar daar dachten de 78.011 toeschouwers anders over. Een oorverdovend fluitconcert rolde van de tribunes, maar veel verandert dat niet aan het resultaat. Frankrijk plaatst zich als groepswinnaar voor de 1/8e finales. Denemarken komt als tweede in de volgende ronde allicht uit tegen Kroatië.

  Degryse over Frankrijk-Denemarken: "Je kan niet naast het woord 'salonremise'"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Deense bondscoach: "Hebben lat hoog gelegd: geweldig dat het gelukt is"

  • Age Hareide (bondscoach Denemarken): "Dit is het resultaat dat we nodig hadden. Het is de eerste keer dat we zo compact verdedigden en niet hoog druk gingen zetten. We wisten dat Frankrijk erg efficiënt is op de counter, waardoor we dus gegroepeerd achteraan bleven. We hadden een punt nodig tegen een van de beste teams ter wereld. Dat het 0-0 werd, bevalt me prima. Het zou dom geweest zijn om hen veel ruimte te geven. De spelers hebben hun truitje echt nat gemaakt. Ze waren heel gedisciplineerd. We wilden bij de beste 16 van de wereld zijn en hebben de lat dus hoog gelegd. Het is geweldig dat de spelers daar in geslaagd zijn."
  • Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): "De Denen waren tevreden met een punt, wij ook. Het resultaat beviel iedereen en het had geen zin om risico's te nemen. We hebben gedaan wat we moesten doen. Nu komt het er op aan om goed te recupereren voor onze 1/8e finale. Die volgt al over 4 dagen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. De wedstrijd zit er op. Na een erg flauwe vertoning laten Frankrijk en Denemarken erg weinig zien, maar gaan ze wel door naar de volgende ronde.
  2. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Denemarken, Lukas Lerager erin, Thomas Delaney eruit
  3. tweede helft, minuut 91. Mbappé slalomt zich een baan tussen de Deense verdedigers en legt terug tot bij Giroud, maar die komt niet tot een schot.
  4. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra tijd. De vierde scheidsrechter is een fan van leedvermaak. Hij laat de toeschouwers nog drie minuten langer afzien.
  5. tweede helft, minuut 89. Het is nog eens aan de Fransen om te tikken. Krijgen we überhaupt nog een doelkans te zien?
  6. tweede helft, minuut 86. Nog vijf minuten. Zoveel tijd hebben de Fransen en de Denen nog om de eerste brilscore van het toernooi te vermijden. De vraag is of een van beide daar zin in heeft.
  7. tweede helft, minuut 84. Frankrijk komt nu wel even opzetten, maar de Denen plooien massaal terug en zo is er geen doorkomen aan.
  8. tweede helft, minuut 83. Fekir dwingt Schmeichel tot een redding. Het is al tien minuten geleden, maar het volgende doelgevaar komt opnieuw op naam te staan van Nabil Fekir. Schmeichel gaat goed plat en houdt de 0-0 op het bord.
  9. tweede helft, minuut 82. Tien minuten voor tijd kan Schmeichel de bal secondenlang onder de schoenzool houden zonder dat er een Fransman zelfs maar aan denkt om druk te komen zetten. Het publiek antwoordt met een zoveelste fluitconcert.
  10. tweede helft, minuut 81.