• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Frankrijk staat zonder te overtuigen in de 1/8e finales

  1. 34' - Doelpunt - Kylian Mbappé (1 - 0)
  2. 23' - Geel - Paolo Guerrero
  3. 16' - Geel - Blaise Matuidi
  1. 89' - Verv. Paul Pogba door Steven N'Zonzi
  2. 86' - Geel - Paul Pogba
  3. 82' - Verv. Christian Cueva door Raúl Ruidíaz
  4. 81' - Geel - Pedro Aquino
  5. 80' - Verv. Antoine Griezmann door Nabil Fekir
  6. 75' - Verv. Kylian Mbappé door Ousmane Dembélé

  Frankrijk heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales. Het Franse sterrenensemble won, opnieuw zonder veel indruk te maken, met 1-0 van een taai Peru. De Peruvianen hadden meer verdiend, maar zijn uitgeschakeld.

  Bekijk de goal Frankrijk - Peru

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Frankrijk - Peru in een notendop:

  • Sleutelmoment: De rust. Het Frankrijk van de eerste helft leek wel een andere ploeg dan die na de pauze. Een overvloed aan kansen en leuke combinaties maakten plaats voor een passieve houding.
  • Man van de match: Kylian Mbappé pakte uit met knappe bewegingen en tekende voor het enige doelpunt  van de wedstrijd. De Fransman is bovendien de jongste doelpuntenmaker ooit voor Frankrijk op een groot toernooi.
  • Opvallend: Frankrijk hield al zeven keer op rij de nul tegen een Zuid-Amerikaans team op het WK. Careca scoorde in 1986 als laatste voor Brazilië.

  Mbappé scoort voor swingend Frankrijk

  Na een onterechte nederlaag tegen Denemarken wilde Peru maar al te graag een resultaat boeken tegen Frankrijk. Jekaterinenburg leek even in de Andes te liggen, want de tribunes kleurden bijna uitsluitend rood en wit. Na tien minuten was de eerste kans wel voor Frankrijk, maar vanuit een scherpe hoek trapte Griezmann met zijn mindere rechter naast.

   

  Een enthousiast Peru kon meer Frans gevaar niet verhinderen, want nog binnen het openingskwartier zagen ook Pogba en Varane hun schot en kopbal naast en over verdwijnen en kon doelman Gallese de nieuwe inzet van Griezmann nog weren met de knie. Net na het half uur kon Peru toch eens tegenprikken, maar ook de Franse goalie moest zich niet gewonnen geven op een trap van Guerrero.

   

  Voor de rust konden de Franse hanen toch kraaien van plezier. Giroud zag zijn schot via zijn Peruviaanse belager over Gallese botsen en aan de tweede paal was Mbappé goed gevolgd om Frankrijk op voorsprong te trappen. Vlak voor de rust liet Lucas Hernandez het nog na de voorsprong te verdubbelen en zo kon Frankrijk met 1-0 de kleedkamers induiken.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mak Frankrijk houdt Peru na de rust weg van doel

  Wie meer van hetzelfde had verwacht, kwam bedrogen uit. Frankrijk drong niet meer aan en nodigde Peru zo uit om aan te vallen. Na amper vijf minuten lieten de Fransen zich bijna verrassen, maar kon Lloris opgelucht ademhalen toen hij de uithaal van Aquino tegen de kruising uit elkaar zag spatten.

   

  De Zuid-Amerikanen bleven aandringen, maar kregen de bal maar niet in de zestien meter. Dan moest het maar gebeuren met afstandsschoten, maar zowel Carrillo als Advincula trapten te centraal en over het doel van Hugo Lloris. Ook een acrobatische poging van Farfan raakte niet verder dan het zijnet.

   

  Meer dan een flauw schot van Dembélé kon Frankrijk daar niet tegenover stellen, maar dat bleek ook niet nodig te zijn. Dankzij deze nipte zege tellen de Fransen nu al zes punten en dat is genoeg voor een plaats in de 8e finales. Voor Peru zit de wereldbeker er dan weer op. Dinsdag wacht nog een kans op eerherstel in het duel tegen Australië.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "De toekomst oogt mooi voor Peru"

  • Ricardo Gareca (bondscoach Peru): "Ik ben tevreden met wat mijn ploeg laten zien heeft. De spelers hebben alles gegeven. Ik kan de jongens niks verwijten. We hebben hier goeie dingen laten zien. Peru heeft veel goede, jonge spelers. Het potentieel is enorm. De toekomst oogt mooi. We zullen er alles aan doen om onze laatste wedstrijd te winnen."
  • Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): "Het was een moeilijke 2e helft. Er zat veel ritme in het Peruviaanse spel en we kregen het lastig om uit ons dipje te komen. We hebben een sterk Peru gezien. Maar wij hebben ons geplaatst en dus is ons doel bereikt. Volgende week dinsdag gaan we voor de groepszege tegen Denemarken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Frankrijk swingde in de eerste helft voorbij Peru, maar moest daarna het spel ondergaan. Een doelpunt van Mbappé is genoeg voor de overwinning en een ticket voor de 8e finales.
  3. tweede helft, minuut 94. Guerrero wint het kopduel in een hoop van zo'n achttien spelers, maar zijn kopbal hobbelt over de achterlijn.
  4. tweede helft, minuut 93. De vrije trap van Dembélé lijkt nergens naar. Matuidi neemt de afvallende bal meteen op de slof, maar de bal zwiept de foute richting uit.
  5. tweede helft, minuut 91. Peru heeft nog vier minuten. Krijgen we alsnog een doelpunt te zien in de absolute slotfase?
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Frankrijk, Steven N'Zonzi erin, Paul Pogba eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Guerrero mikt de vrije trap op Lloris. Er zit voorlopig geen laat doelpunt in voor Peru. Guerrero ziet zijn vrije trap aan de handschoenen van Lloris kleven.
  8. tweede helft, minuut 87. Pogba raakt Farfan met een zwaaiende arm en wordt getrakteerd op geel. Peru kan het eens proberen met een vrije trap vanop een meter of dertig.
  9. Gele kaart voor Paul Pogba van Frankrijk tijdens tweede helft, minuut 86
  10. tweede helft, minuut 85. Via de tenen van Pavard gunt Peru zichzelf een nieuwe hoekschop, maar die blijft zonder gevaar.
  11. tweede helft, minuut 83. In de 82e minuut steekt Frankrijk voor het eerst zijn neus aan het venster, maar de trap van Dembélé gaat ruim een meter naast.
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Peru, Raúl Ruidíaz erin, Christian Cueva eruit
  13. Gele kaart voor Pedro Aquino van Peru tijdens tweede helft, minuut 81
  14. tweede helft, minuut 80. Frankrijk komt steeds meer vanonder de druk uit. Deze keer heeft Aquino een overtreding nodig om verse kracht Fekir af te stoppen.
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Frankrijk, Nabil Fekir erin, Antoine Griezmann eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Slotkwartier. De laatste 15 minuten van de wedstrijd zijn ingegaan. Kan Frankrijk zich verzekeren van een overwinning met een tweede doelpunt of blijft het de Peruviaanse aanvalsgolven opvangen?
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Frankrijk, Ousmane Dembélé erin, Kylian Mbappé eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Farfan spectaculair in het zijnet. Carrillo houdt de bal nog net binnen en zet de bal ver voor doel. Aan de tweede paal springt Farfan spectaculair naar de bal, maar verder dan het zijnet raakt hij niet.
  19. tweede helft, minuut 68. Alle Peruviaanse pogingen komen van buiten het strafschopgebied. Advincula is deze keer de man van het afstandsschot, maar ook hij trapt over.
  20. tweede helft, minuut 66. Peru blijft baas, maar echt gevaar komt er voorlopig niet. De voorzet van Carrillo wordt makkelijk geweerd door Umtiti.

  "Spelen om te winnen tegen Frankrijk"

  Peru verloor zaterdag zijn eerste WK-wedstrijd in 36 jaar met 0-1 van Denemarken. Daardoor is het tegen Frankrijk meteen van  moeten. 

   

  Op de training woensdag ontbraken 3 basisspelers van het duel met Denemarken. Verdediger Alberto Rodriguez, middenvelder Renato Tapia en aanvaller André Carrillo bleven aan de rand van het veld.

   

  Tegen Denemarken incasseerde Tapia een kopstoot, wat even tot geheugenverlies leidde. Carrillo heeft spierproblemen, maar hij zou kunnen spelen tegen Frankrijk.

   

  Het is nog niet duidelijk waarom Rodriguez op training ontbrak. Maar ook de verdediger zou speelklaar geraken.

   

  "De spelers hebben even geleden onder de nederlaag tegen Denemarken, maar de sereniteit is intussen teruggekeerd. Tegen Frankrijk zullen we spelen zoals we al 3,5 jaar spelen sinds mijn komst: om te winnen", zegt bondscoach Ricardo Gareca.

  Wellicht de 100e cap voor Lloris

  De supporters van Frankrijk hopen dat hun sterren na de weinig hoogstaande vertoning tegen Australië ditmaal wel schitteren in Jekaterinburg.

   

  Van de Australiërs werd moeizaam gewonnen na een door de VAR toegekende strafschop en een owngoal. Van een titelkandidaat wordt toch wat meer verwacht.

   

  Als Hugo Lloris in doel staat, mag hij zijn 100e cap vieren. Zes spelers, onder wie bondscoach Didier Deschamps en huidig T3 bij de Rode Duivels, Thierry Henry, slaagden daar al in bij "Les Bleus".

   

  "Voor mij persoonlijk is dat een zeer fraai symbolisch cijfer, maar het is van ondergeschikt belang op dit WK", zegt Lloris. "Tegen Peru telt alleen winnen, zodat we de dynamiek in de ploeg kunnen houden."

   

  Afhankelijk van het resultaat in Denemarken-Australië kunnen de Fransen zich met een overwinning al plaatsen voor de 1/8e finales.

  Franse training achter gesloten deuren: