Ga naar de inhoud
Frankrijk viert de 2-1 van Pogba.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
7
3
2
0
1
3
1
2
Denemarken
5
3
1
0
2
2
1
3
Peru
3
3
1
2
0
2
2
4
Australië
1
3
0
2
1
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
3
Peru
0
0
0
0
0
0
0
4
Australië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
3
Peru
0
0
0
0
0
0
0
4
Australië
0
0
0
0
0
0
0
FrankrijkAustralië
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Andrés Cunha
stadion
Ak Bars Arena
toeschouwers
41279

Frankrijk heeft VAR en doellijntechnologie nodig tegen Australië

 za 16 juni 2018 16:33
Frankrijk
einde
2-1
Australië
    1. 57' - Geel - Josh Risdon
    2. 58' - Doelpunt strafschop - Antoine Griezmann (1 - 0)
    3. 62' - Doelpunt strafschop - Mile Jedinak (1 - 1)
    4. 70' - Verv. Antoine Griezmann door Olivier Giroud
    5. 76' - Geel - Corentin Tolisso
    6. 80' - Own goal - Aziz Behich (2 - 1)
    FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 16/06/18 - 12:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    58'
    Antoine Griezmann
    58'
    Antoine Griezmann
    1 - 0
    62'
    Mile Jedinak
    1 - 1
    Mile Jedinak
    62'
    80'
    Aziz Behich
    80'
    Aziz Behich
    2 - 1

    Een hecht Australisch blok heeft zijn huid heel duur verkocht tegen een ongeïnspireerd Frankrijk. Uiteindelijk hadden de Fransen de hulp van de VAR en de doellijntechnologie nodig om de 2-1-zege in de wacht te slepen.

    Bekijk de goals uit Frankrijk-Australië (2-1)

    Frankrijk - Australië in een notendop:

    • Sleutelmoment: Na een flukse start deemsterden de Franse sterren snel weg. Als Lloris er in de 18e minuut niet geweest was om een owngoal van Tolisso uit zijn doelmond te ranselen, had de wereld er helemaal omgekeerd uitgezien.
    • Man van de match: Dat Frankrijk bijwijlen moest billenknijpen, was voor een groot deel toe te schrijven aan Aaron Mooy. De ploegmaat van Depoitre bij Huddersfield drukte zowel aanvallend als verdedigend zijn stempel op het Australische spel.
    • Opvallende statistiek: Griezmann speelde 4 jaar geleden in Brazilië mee in 5 wedstrijden, maar zijn penaltygoal vandaag is pas zijn eerste WK-doelpunt.

    Na furieuze start stokt de Franse motor

    Twee decennia na de triomftocht in eigen land neemt Frankrijk met niets minder dan de wereldtitel genoegen in Rusland. Met die queeste voor ogen begon het sterrenensemble voortvarend tegen Australië.

     

    Tienersensatie Mbappé zette ex-Club- en Genk-doelman Ryan meteen aan het werk vanuit een scherpe hoek. Ook Pogba (op vrijschop) en Griezmann (met een pegel vanuit de tweede lijn) stelden hun vizier af, maar een Fortnite-dansje kon niet losbreken in het eerste bedrijf.

     

    Integendeel, op enkele dribbels van Mbappé na beten de Fransen hun tanden stuk op het goed georganiseerde Australische blok. De beste kans van de eerste helft kwam zelfs op het Australische conto. Tolisso werkte een doorgekopte voorzet ei zo na voorbij zijn eigen doelman.

    Lloris voorkomt een eigen doelpunt van Tolisso

    Weinig flitsen, maar wel twee penalty's in Kazan

    Puur voetballend speelde Frankrijk ook na de thee de sterren niet uit de hemel, maar de VAR bood soelaas. Scheidsrechter Cunha besliste in eerste instantie dat een tackle van Risdon op Griezmann legaal was, maar na analyse van de videobeelden constateerde hij toch een 'clear error'. Griezmann zette de elfmeter feilloos om.

     

    Amper 187 seconden later oordeelde Umtiti dat de Australische achterstand eigenlijk niet verdiend was. In een vlaag van zinsverbijstering stak hij in de zestien zijn hand uit naar een ten dode opgeschreven voorzet. Mile Jedinak pakte het cadeautje dankbaar uit.

     

    Ook na die opdoffer kon Frankrijk nooit wervelen - Griezmann werd na 70 minuten zelfs geofferd -, maar toch legde het Australië nog over de knie. Tien minuten voor affluiten zette Giroud Pogba op weg naar de kooi. Via de teen van Behich en de lat dwarrelde het leer enkele centimeters over de doellijn.

     

    Eerste opdracht volbracht voor Frankrijk, maar de torenhoge verwachtingen zullen toch enigszins getemperd worden na deze glansloze prestatie. Australië op zijn beurt bewees meer dan een simpele meeloper te zijn op het hoogste toneel.

    Frankrijk - Australië in 2 minuten

    Griezmann: "Het was geen grootste match, ook niet van mij"

    Antoine Griezmann werd na afloop verkozen tot 'Man van de match', maar toch was hij niet onverdeeld gelukkig: "Het was geen grootse match van ons, ook niet van mij persoonlijk. Maar het is heel belangrijk om met een overwinning te beginnen. We beseffen dat we veel beter kunnen. We moeten rustig blijven en onze  goede mentaliteit bewaren."

    Van Marwijk: "Bitter, we verdienden gelijkspel"

    Bert van Marwijk kon Frankrijk net niet in bedwang houden met Australië. "Dit is een bitter resultaat, want we verdienden een gelijkspel. Ik ben tegelijk fier en ontgoocheld. Niemand had verwacht dat we gelijke tred zouden kunnen houden met Frankrijk."

    Fase per fase

    90+7'

    Einde: Frankrijk haalt opgelucht adem

    Frankrijk komt met de schrik vrij in Kazan. Na een penaltytreffer langs beide zijden wipte Paul Pogba (via verdediger Behich) de winnende treffer over Ryan: 2-1. Tegen een heel hecht Australisch blok had een weinig geïnspireerd Frankrijk het absoluut niet onder de markt.
    90+6' tweede helft
    90+4'
    Veel goede wil is er wel bij de Socceroos, maar het lijkt erop dat ze Lloris niet meer in de ogen zullen kunnen kijken. Door de hoge Franse druk kan Australië niet opschuiven.
    90+2'

    5 minuten extra

    Het bordje met '5 minuten' gaat de hoogte in. Kan Australië nog aanspraak maken op een gelijkspel of sleept Frankrijk de drie punten over de lijn?
    90+1'

    Vliegende keeper Ryan

    Mathew Ryan begeeft zich op glad ijs wanneer hij tikkertje speelt met Mbappé op de rand van het strafschopgebied. De Fransen kunnen niet profiteren van de tijdelijke lege doelmond.
    90+1'

    5 - extra time

    Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    89'

    Fekir gaat voor eigen succes

    Fekir wil maar wat graag de overwinning iets meer glans geven, maar zijn vrijschop kan Ryan in de verste verte niet bedreigen.
    88'
    Het zit Aziz Behich niet mee. Enkele minuten geleden tikte hij ongelukkig de 2-1 in doel en nu begaat hij een overtreding op Fekir op de rand van de zestien.
    87'

    Laatste Australische troefkaart

    Bert van Marwijk gooit met de 19-jarige winger Daniel Arzani zijn laatste troefkaart op tafel. Hebben de Australiërs na deze felbevochten match nog iets in hun tank?
    84'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    82'
    Frankrijk viert het doelpunt van Pogba
    81'

    Frankrijk haalt opgelucht adem: bal net over de lijn

    Deschamps balt dan toch de vuisten! Pogba zet zich door in de zestien en via het been van de onfortuinlijke Behich dwarrelt het leer over Ryan. Eerst komt de lat nog ten hulp, maar nadien botst de bal toch net over de doellijn.
    81'

    Afgeweken schot van Pogba gaat via de lat in doel

    81'

    Pogba brengt Frankrijk met een gelukje op 2-1!

    80'
    own goal
    Frankrijk
    2-1
    Australië
    Aziz Behich
    Frankrijk
    79'

    Neemt Frankrijk genoegen met gelijkspel?

    Echt veel offensieve drang leggen de Fransen niet meer aan de dag. Zijn ze ervan overtuigd dat ze de klus wel tegen Peru en Denemarken zullen klaren?
    77'
    Invaller Juric schrijdt soepel door het Franse middenveld. Tolisso moet aan de noodrem hangen. Gelukkig voor hem gebeurde de overtreding niet 20 meter dichter bij doel: slechts geel!
    76'