• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk heeft VAR en doellijntechnologie nodig tegen Australië

  1. 13' - Geel - Mathew Leckie
  1. 87' - Geel - Aziz Behich
  2. 84' - Verv. Robbie Kruse door Daniel Arzani
  3. 80' - Own goal - Aziz Behich (2 - 1)
  4. 78' - Verv. Corentin Tolisso door Blaise Matuidi
  5. 76' - Geel - Corentin Tolisso
  6. 72' - Verv. Tom Rogic door Jackson Irvine
  7. 70' - Verv. Ousmane Dembélé door Nabil Fekir
  8. 70' - Verv. Antoine Griezmann door Olivier Giroud
  9. 64' - Verv. Andrew Nabbout door Tomi Juric
  10. 62' - Doelpunt strafschop - Mile Jedinak (1 - 1)
  11. 58' - Doelpunt strafschop - Antoine Griezmann (1 - 0)
  12. 57' - Geel - Josh Risdon

  Een hecht Australisch blok heeft zijn huid heel duur verkocht tegen een ongeïnspireerd Frankrijk. Uiteindelijk hadden de Fransen de hulp van de VAR en de doellijntechnologie nodig om de 2-1-zege in de wacht te slepen.

  Bekijk de goals uit Frankrijk-Australië (2-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Frankrijk - Australië in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een flukse start deemsterden de Franse sterren snel weg. Als Lloris er in de 18e minuut niet geweest was om een owngoal van Tolisso uit zijn doelmond te ranselen, had de wereld er helemaal omgekeerd uitgezien.
  • Man van de match: Dat Frankrijk bijwijlen moest billenknijpen, was voor een groot deel toe te schrijven aan Aaron Mooy. De ploegmaat van Depoitre bij Huddersfield drukte zowel aanvallend als verdedigend zijn stempel op het Australische spel.
  • Opvallende statistiek: Griezmann speelde 4 jaar geleden in Brazilië mee in 5 wedstrijden, maar zijn penaltygoal vandaag is pas zijn eerste WK-doelpunt.

  Na furieuze start stokt de Franse motor

  Twee decennia na de triomftocht in eigen land neemt Frankrijk met niets minder dan de wereldtitel genoegen in Rusland. Met die queeste voor ogen begon het sterrenensemble voortvarend tegen Australië.

   

  Tienersensatie Mbappé zette ex-Club- en Genk-doelman Ryan meteen aan het werk vanuit een scherpe hoek. Ook Pogba (op vrijschop) en Griezmann (met een pegel vanuit de tweede lijn) stelden hun vizier af, maar een Fortnite-dansje kon niet losbreken in het eerste bedrijf.

   

  Integendeel, op enkele dribbels van Mbappé na beten de Fransen hun tanden stuk op het goed georganiseerde Australische blok. De beste kans van de eerste helft kwam zelfs op het Australische conto. Tolisso werkte een doorgekopte voorzet ei zo na voorbij zijn eigen doelman.

  Lloris voorkomt een eigen doelpunt van Tolisso

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Weinig flitsen, maar wel twee penalty's in Kazan

  Puur voetballend speelde Frankrijk ook na de thee de sterren niet uit de hemel, maar de VAR bood soelaas. Scheidsrechter Cunha besliste in eerste instantie dat een tackle van Risdon op Griezmann legaal was, maar na analyse van de videobeelden constateerde hij toch een 'clear error'. Griezmann zette de elfmeter feilloos om.

   

  Amper 187 seconden later oordeelde Umtiti dat de Australische achterstand eigenlijk niet verdiend was. In een vlaag van zinsverbijstering stak hij in de zestien zijn hand uit naar een ten dode opgeschreven voorzet. Mile Jedinak pakte het cadeautje dankbaar uit.

   

  Ook na die opdoffer kon Frankrijk nooit wervelen - Griezmann werd na 70 minuten zelfs geofferd -, maar toch legde het Australië nog over de knie. Tien minuten voor affluiten zette Giroud Pogba op weg naar de kooi. Via de teen van Behich en de lat dwarrelde het leer enkele centimeters over de doellijn.

   

  Eerste opdracht volbracht voor Frankrijk, maar de torenhoge verwachtingen zullen toch enigszins getemperd worden na deze glansloze prestatie. Australië op zijn beurt bewees meer dan een simpele meeloper te zijn op het hoogste toneel.

  Frankrijk - Australië in 2 minuten

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Griezmann: "Het was geen grootste match, ook niet van mij"

  Antoine Griezmann werd na afloop verkozen tot 'Man van de match', maar toch was hij niet onverdeeld gelukkig: "Het was geen grootse match van ons, ook niet van mij persoonlijk. Maar het is heel belangrijk om met een overwinning te beginnen. We beseffen dat we veel beter kunnen. We moeten rustig blijven en onze  goede mentaliteit bewaren."

  Van Marwijk: "Bitter, we verdienden gelijkspel"

  Bert van Marwijk kon Frankrijk net niet in bedwang houden met Australië. "Dit is een bitter resultaat, want we verdienden een gelijkspel. Ik ben tegelijk fier en ontgoocheld. Niemand had verwacht dat we gelijke tred zouden kunnen houden met Frankrijk."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde: Frankrijk haalt opgelucht adem. Frankrijk komt met de schrik vrij in Kazan. Na een penaltytreffer langs beide zijden wipte Paul Pogba (via verdediger Behich) de winnende treffer over Ryan: 2-1. Tegen een heel hecht Australisch blok had een weinig geïnspireerd Frankrijk het absoluut niet onder de markt.
  2. tweede helft, minuut 94. Veel goede wil is er wel bij de Socceroos, maar het lijkt erop dat ze Lloris niet meer in de ogen zullen kunnen kijken. Door de hoge Franse druk kan Australië niet opschuiven.
  3. tweede helft, minuut 92. 5 minuten extra. Het bordje met '5 minuten' gaat de hoogte in. Kan Australië nog aanspraak maken op een gelijkspel of sleept Frankrijk de drie punten over de lijn?
  4. tweede helft, minuut 91. Vliegende keeper Ryan. Mathew Ryan begeeft zich op glad ijs wanneer hij tikkertje speelt met Mbappé op de rand van het strafschopgebied. De Fransen kunnen niet profiteren van de tijdelijke lege doelmond.
  5. tweede helft, minuut 89. Fekir gaat voor eigen succes. Fekir wil maar wat graag de overwinning iets meer glans geven, maar zijn vrijschop kan Ryan in de verste verte niet bedreigen. .
  6. tweede helft, minuut 88. Het zit Aziz Behich niet mee. Enkele minuten geleden tikte hij ongelukkig de 2-1 in doel en nu begaat hij een overtreding op Fekir op de rand van de zestien.
  7. tweede helft, minuut 87. Laatste Australische troefkaart. Bert van Marwijk gooit met de 19-jarige winger Daniel Arzani zijn laatste troefkaart op tafel. Hebben de Australiërs na deze felbevochten match nog iets in hun tank?
  8. Gele kaart voor Aziz Behich van Australië tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Australië, Daniel Arzani erin, Robbie Kruse eruit